Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, September 14, 2006

Aids και προφυλάκιση.


Ειδήσεις δεν βλέπω πια! Τις έκοψα όταν διαπίστωσα ότι έκαναν κακό στην ψυχική μου υγεία. Παρόλα αυτά ενημερώνομαι για τα συμβάντα του πλανήτη μας, συνήθως από σπόντα. Δηλαδή είτε θα δω είκοσι blog να ασχολούνται με ένα θέμα άρα το θέμα αυτό είναι το hot των ημερών, είτε θα μάθω τι συνέβη μέσω συζήτησης, είτε θα ξεφύγει και θα δω κάποιο θέμα στις ειδήσεις στην τηλεόραση, είτε θα μου τραβήξει κάποιο θέμα την προσοχή σε κάποια εφημερίδα ή περιοδικό.
Σήμερα λοιπόν το πρωί μου έδωσε ο διευθυντής μου να κοιτάξω τις σημερινές εφημερίδες μήπως βρω κάποια άρθρα που τον ενδιέφεραν. Και ανάμεσα στο ξεφύλλισμα πέφτω πάνω στο θέμα του 26χρονου Ροδίτη που είναι φορέας του Aids και διαβάσω ότι τον έχουν …προφυλακίσει γιατί λέει αποτελούσε δημόσιο κίνδυνο!!!
Θα την ξέρετε φαντάζομαι την περίπτωση. Οι πρωινές εκπομπές την είχαν ψωμοτύρι για λίγο καιρό (ωραίος τρόπος να ξεκινήσεις την μέρα σου). Φαντάζομαι θα την περίλαβαν και τίποτα μεσημεριανές κουτσομπολίστικες οπωσδήποτε...
Τι να πει κανείς για αυτή την προφυλάκιση?? Μου αρέσει που μιλάμε για ελευθερία πάντως, και είναι τόσος ο φόβος μας που ευχαρίστως θα δίναμε και την δικιά μας ελευθερία προκειμένου να μας κλείσουν σε μια γυάλα για να είμαστε προστατευμένοι. Τότε λοιπόν γιατί να μην προφυλακίσουμε και όλους τους υπόλοιπους που έχουν κάποιο μεταδοτικό νόσημα?
Αλλά πάντα είχα αυτές τις απορίες σε σχέση με το aids.
Γιατί ενώ αφήνεται να εννοηθεί ότι χωρίς προφυλακτικά μέτρα η πιθανότητα να κολλήσεις τον υιό είναι σχεδόν βέβαιη, όταν γνωρίζω περίπτωση που είχε ελεύθερα σχέσεις για μεγάλο σχετικά χρονικό διάστημα (1 χρόνο και βάλε) με άτομο που νόσησε και τελικά πέθανε λόγω aids, χωρίς να κολλήσει?
Τι κάνει τον ένα να γίνεται φορέας και τον άλλον να νοσεί? Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά που φέρει το ένα ή το άλλο (πολύ σημαντικό) αποτέλεσμα?
Δεν ξέρω αν είναι χαζές οι απορίες μου αλλά εγώ με αυτά και με αυτά αντιλαμβάνομαι πόσο λίγο γνωρίζουμε το ίδιο μας το σώμα και κατ’ επέκταση τον κόσμο όλο…
---------------------------------------------------------------------------------------------
"If there is evidence that HIV causes AIDS, there should be scientific documents which either singly or collectively demonstrate that fact, at least with a high probability. There is no such document."
Dr. Kary Mullis, Biochemist, 1993 Nobel Prize for Chemistry.

"Up to today there is actually no single scientifically really convincing evidence for the existence of HIV. Not even once such a retrovirus has been isolated and purified by the methods of classical virology."
Dr. Heinz Ludwig Sänger, Emeritus Professor of Molecular Biology and Virology, Max-Planck-Institutes for Biochemy, München.

Τα παραπάνω ( που στην ουσία υποδεικνύουν την άγνοια μας) και άλλα πολλά θα τα βρείτε στο VirusMyth

10 comments:

cyrus said...

Αν η μεταδοτικότητα του ιού ήταν 100%, τα θύματα θα ήταν πολύ περισσότερα. Ευτυχώς, να λες...

Πριν υιοθετήσεις αστήρικτες απόψεις, ρίξε μια ματιά σ' αυτό το λινκ:

aidstruth.org

Debby said...

Cyrus, καλη σου μέρα καταρχήν.
Δεν υιοθετώ απόψεις! Αναρρωτιέμαι απλά! Θα δω το site που μου προτείνεις (αν και ήδη κατονομάζεις ότι site που προτείνω εγώ έχει μέσα αστήριχτές απόψεις) αλλά γιατί έχω ήδη την εντύπωση ότι δεν θα μου λύσει τις απορίες μου?
Επίσης εσύ που είσαι υπερμάχος του "πείραμα - αποτέλεσμα" πως ασπάζεσαι την θεωρία του "μια συμβαίνει - την άλλη όχι" ? Αποκλείεις το γεγονός να συμβαίνει κάτι άλλο που απλά ακόμα δεν το ξέρουμε?
Το θέμα της προφυλάκισης πως σου φάνηκε? Ωραίο ε? (Αν και ο λόγος που καταρχήν έφτασε σε αυτό το σημείο υποψιάζομαι πως είναι άλλος!)

Debby said...

Α!! Παρεπιπτόντως, πολλοί τύποι που ανήκουν σε διάφορες οργανώσεις υπογράφουν το site που μου προτείνεις και αυτό ήδη με κάνει επιφυλακτική πολύ!! Δηλωμένα!!

ralou said...

Ας πούμε ότι έχεις ένα παιδί που αρχίζει να έχει ενεργή σεξουαλική ζωή.
Ξέρεις ότι οι πιθανότητες - το τονίζω, πιθανότητες- αν κολλήσει ΗΙV να αναπτύξει ανοσολογική ανεπάρκεια είναι ίσως περιορισμένες.
Τι κάνεις.
Του λες να προχωρήσει χωρίς να πάρει προφυλάξεις;
Και μιλάω βεβαίως για την σεξουαλική πράξη όχι για την κοινωνική επαφή με νοσούντα άτομα ή φορείς.

debby, διάβασα πολλά και στο ένα site και στο άλλο.
Τι να πιστέψω και πως να πάρω θέση αφού από την φύση του ο προβληματισμός απαιτεί εξειδικευμένες ιατρικές γνώσεις.

Και για να πούμε την αλήθεια μήπως είναι αυτή η μόνη περίπτωση που είμαστε όμηροι των πληροφοριών ή της έλλειψης τους που μας κατακλύζουν τα μέσα;
Σκέψου για τα βιολογικά προϊόντα, την θεραπεία του καρκίνου και άλλων ασθενειών, το κάπνισμα, την μεσογειακή διατροφή και τόσα άλλα.

Δεν ξέρω.
Δεν θέλω να εφησυχάζω εύκολα αλλά ούτε και να ανησυχώ εύκολα.

Να πω ένα παράδειγμα;
Η μητριά μου, μια γυναίκα που έζησε τα περισσότερα χρόνια της σε χωριό της Μεσσηνίας με διατροφή υπόδειγμα - λόγω συνθηκών βεβαίως- πέθανε από καρκίνο του παχέως εντέρου.
Σκέψου δε ότι παντού διαβάζουμε ότι αυτός ο καρκίνος δημιουργείται κυρίως από την κακή διατροφή της εποχής μας.
Τι να πιστέψει κανείς.

Debby said...

Ralou μου είναι και για μένα όλα αυτά ένα αίνιγμα.
Είναι όμως διαφορετικό το να συμβουλέψεις και να ενημερώσεις το παιδί σου και διαφορετικό να του εμφυσήσεις φοβία με επίπτωση στην σεξουαλική του ζωή. Επίσης όπως πολύ καλά ξέρουν όλοι όσοι είναι σεξουαλικά ενεργοί (και εμείς μαζί :-) ) είναι αδύνατον να είσαι ποτέ απόλυτα ασφαλής. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Η μόνη λύση στην ουσία που προτείνουν είναι η αποχή. Ολα τα άλλα είναι ψιλά γράμματα. Δεν είναι βεβαίως εφικτή λύση αυτή!

Σε συνδιασμό με τα παρακάτω που αναφέρεις, σχετικά με τις αιτίες που προκαλούν τα διάφορα νοσήματα στον άνθρωπο, είναι δε τόση η άγνοια μας που (δες το σφαιρικά) άμα πας στον γιατρό είτε έχεις βγάλει ένα σπυράκι, είτε σου πέφτουν τα μαλλιά, είτε έχεις καρκίνο, κάλλιστα μπορεί να σου πει ότι ένα από τα αίτια είναι η διατροφή. Μπορώ να σου πω και άλλα... Το κάπνισμα, το άγχος, η έλλειψη ξεκουρασης και ένα σωρό άλλα. Μα εντέλει... χρειάζεται να είναι κανείς γιατρός για να τα πει όλα αυτά?

cyrus said...

Δεν είπα ότι υιοθετείς! Είπα: "πριν υιοθετήσεις".

Επαναλαμβάνω: οι ασθένειες δεν είναι πάντοτε 100% μεταδοτικές. Αν το αγόρι σου έχει ίωση, και τον φιλήσεις, δεν είναι σίγουρο ότι θα αρρωστήσεις κι εσύ. Επίσης, αν ανεβάσεις πυρετό και πάρεις ασπιρίνη, και δεν πέσει ο πυρετός, αυτό σημαίνει πως η ασπιρίνη δεν λειτουργεί; Όχι. Σημαίνει απλά ότι μπορεί σε σένα να λειτουργεί καλύτερα η παρακεταμόλη.

Για ποιες οργανώσεις μιλάς;

Λέω πως είναι αστήρικτες γιατί, αν ήταν στηριγμένες, θα γινόταν χαμός στην ιατρική κοινότητα. Η άποψη ότι υπάρχει κάποιου είδους ιατρικό ή φαρμακευτικό κατεστημένο που προσπαθεί να κουκουλώσει πρωτοποριακές έρευνες ή θεραπείες είναι μύθος, και επιπλέον είναι και παράλογη: Κάθε νέα ανακάλυψη χαρίζει φήμη στους επιστήμονες και χρήματα στις εταιρίες που τους στηρίζουν και εμπορεύονται τις ανακαλύψεις τους. Γιατί να κουκουλώσουν κάτι που θα τους κάνει και διάσημους και πλούσιους;

Αν το συγκεκριμένο σάιτ δεν σου αρέσει, δες κι εδώ:

National Institute of Allergy and Infectious Diseases

Debby said...

Πολυ καλά τα λες Cyrus, όπως βλέπεις όμως έχουμε φτάσει όχι στο σημείο να θεραπέυονται οι ασθενείς αλλά να φυλακίζονται!
Δεν αντιλέγω δε ότι τα φάρμακα ενίοτε σώζουν ζωές. Αρκεί να σου δώσουν το κατάλληλο την κατάλληλη στιγμή. Ελά όμως που συνήθως εγώ τουλάχιστον νιώθω πειραματόζωο. Και αναρωτιέμαι... Αραγε ένας γιατρός του οποίου οι φαρμακοβιομηχανίες του πληρώνουν τα ταξιδάκια του κτλ έχει αμεροληπτη κρίση όσον αφορά τα φάρμακα που θα χορηγήσει? Μάλλον όχι.
Οπως βλέπεις, δεν με ενδιαφέρει καν τι κάνουν αναμετάξύ τους οι οργανώνεις αυτές και οι επιστήμονες αναμεταξύ τους. Εγώ βλεπω δίπλα μου και λέω αυτό που βλέπω. Το τι συμφέροντα μπορεί να παίζονται δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει όμως ότι υπάρχει μια τρομοκρατία σχετικά μετο aids και παρόλα όσα κάνουν λύση δεν υπάρχει.
Η μόνη λύση είναι να κρατάει ο καθένας τα "ζουμιά" του για τον εαυτό του. Είναι αυτό λύση?

cyrus said...

Για τον εαυτό του;

Τι, να καταντήσουμε σαν αυτά τα γελοία υποκείμενα;

Η ανταλλαγή σωματικών υγρών είναι μια από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες τού να είσαι θηλαστικό.

Με ένα προφυλακτικό, γλιτώνεις πάρα πολλά...

advocatus diaboli said...

Επειδή έχω φίλους που έχουν πεθάνει από έιτζ, σου λέω ότι πράγματι είναι μεταδοτικό, άσχετα αν οι γιατροί δεν ξέρουν ακριβώς τον δρόμο της μετάδοσης. Σε κάποιες περιπτώσεις από τους φίλους μου, μάλιστα, έχουν πεθάνει και οι σύντροφοί τους. Η προφύλαξη σώζει ζωές. Οσο για τον προφυλακισμένο (τι δικηγόρος του διαβόλου είμαι άλλωστε;) νομίζω ότι κρατείται γιατί τον έχει μηνύσει η πρώην του, η οποία ισχυρίζεται ότι την κόλλησε χωρίς να την ενημερώσει. Δύσκολη περίπτωση κι αυτή. Πιασε το αυγό και κούρεφτο όπως λέμε...

Debby said...

Κανείς δεν αντιλέγει ότι είναι όντως μεταδοτικό. Απλά έχω την εντύπωση ότι έχουμε βαθιά μεσάνυχτα ως προς το πως και γιατί.
Λέμε προφύλαξη...και εγώ συμφωνώ. Ομως πόσο εφικτό είναι? Σαφώς αν πας μια βραδιά με κάποιον θα είσαι χαζό να μην προφυλαχτείς. Αν όμως αυτός ο κάποιος σου προκύψει σχέση ζωής τι κάνεις? Βάζει όρια στο σεξ (αποκλείεις δηλαδή δραστηριότητες) και χρησιμοποιείς πάντα προφυλακτικό? Αν θες να κάνεις ελεύθερα σεξ μαζί του τι θα κάνεις? Θα στείλεις τον άλλον για εξετάσεις? Πόσο ρομαντικό είναι αυτό? Και έστω ότι είναι όλα καλά και ξέρεις ότι είσαι με αυτόν τον άνθρωπο. Πόσο σίγουρος μπορείς να είσαι ότι δεν θα σε απατήσει? Κατά την ταπεινή μου γνώμη απόλυτη προφύλαξη δεν μπορεί να υπάρξει. Χρειάζεται να βρεθεί η θεραπεία και επ'αυτού δεν βλέπω φως!

Οσον αφορά τον Ροδίτη, πράγματι τον μήνυσε η πρώην του στις 1/9/06 όταν είχαν χωρίσει από τον 02/06. Προφανώς όταν αυτός άρχισε να συνάπτει άλλες σχέσεις. Ζήλεια μάλλον στην μέση. Γιατί δεν μπορείς να απαιτείς από κάποιον να καλογερέψει ακόμα και αν έχει aids! Και σκέψου ότι δεν μιλάμε για την ανωνυμία και τον πληθυσμό μια Αθήνας. Εδώ είμαστε σχεδόν χωριό. Τίποτα δεν κρύβεται, πόσο μάλλον κάτι τέτοιο.