Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Saturday, September 30, 2006

Ένα αποτυχημένο βιογραφικό...

Σήμερα στο γραφείο έπεσε στα χέρια μου ένα βιογραφικό (ανάμεσα στα άλλα) που μου θύμισε ένα ανέκδοτο του αγαπημένου μου Νασραντίν. Το βιογραφικό αυτό αφορούσε μια θέση στην γραμματειακή υποστήριξη. Τρία πράγματα μου έκαναν εντύπωση. Πρώτον ήταν γραμμένο σε μία λευκή σελίδα Α4 στο χέρι (!!), δεύτερο οι αράδες ήταν στραβογραμμένες χωρίς την χρήση χάρακα προφανώς, και τρίτο ότι στο τέλος ανέφερε «Καλή γνώση χρήσης υπολογιστή» (!!!).
Τα λόγια περιττεύουν μάλλον. Ορίστε το ανέκδοτο.
Κάποτε ο Νασραντίν έκανε αίτηση για δουλειά. Στην αίτηση, έγραψε πολλά προσόντα.. Έγραφε: «Βγήκα πρώτος στο πανεπιστήμιο μου και μου προσφέρθηκε η αντιπροεδρία της εθνικής τράπεζας. Αρνήθηκα, γιατί δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Είμαι ένας τίμιος άνθρωπος, ένας αληθινός άνθρωπος. Δεν είμαι άπληστος και δεν με ενδιαφέρει ο μισθός. Ο,τι και να μου δώσετε είναι εντάξει. Και αγαπώ τη δουλειά. Εξήντα πέντε ώρες τη βδομάδα.»
Όταν ο υπάλληλος που έπαιρνε την συνέντευξη είδε την αίτηση, έμεινε κατάπληκτος και είπε: «Θεέ μου! Δεν έχεις κανένα ελάττωμα;»
Ο Νασραντίν είπε: «Μόνο ένα. Είμαι ψεύτης!»

9 comments:

Heliotypon said...

Και ψάχνω για γραμματέα. Μήπως μπορείς να μου συστήσεις την κυρία; :-)

Stelios Frang said...

Τα βιογραφικά (πρέπει να) γράφονται κατά κανόνα με το χέρι για να φανεί και ο γραφικός χαρακτήρας του υποψήφιου. Για σημαντικές θέσεις πρέπει να υποβάλεις και χειρόγραφο κείμενο, αν το βιογραφικό σου είναι εκτυπωμένο με υπολογιστή. Ασε που συχνά σε βάζει ο υπεύθυνος προσωπικού να γράψεις επί τόπου κάποιο κείμενο, οπότε καταλαβαίνει αν είσαι και ορθογράφος.

Jason said...

Χαχα!!
Ωραίος ο νέος....

ggk said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ggk said...

Στο προηγούμενο comment μου σου έγραψα ότι δεν υπάρχουν αποτυχημένα βιογραφικά παρά μόνο αποτυχημένοι μάνατζερς. Το σκέφτηκα όμως καλύτερα και πιστεύω ότι όταν κάποιος θέλει πολύ μία δουλειά βάζει τα δυνατά του για να την κερδίσει. Θα μπορούσε δηλαδή να τα γράψει λίγο πιο περιποιημένα. Απλά, πολλές φορές δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί (μπορεί κάποιος π.χ. να μην έχει ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Debby said...

Heliotypon, δεν ήμουν μπροστά όταν γινόταν η ακρόαση των υποψηφίων άρα δεν μπορώ να στην συστήσω. Να σου προωθήσω μήπως το βιογραφικό??? ;-)

Sfrang, αυτά που αναφέρεις δεν ξέρω που ακριβώς εφαρμόζονται, αλλά εγώ προσωπικά δεν έτυχε ποτέ να δω χειρόγραφο βιογραφικό. Η συνοδευτική επιστολη του βιογραφικού έχει κάποιο νόημα να είναι γραμμένη στο χέρι. Όλο όμως? γιατί?

Jason, περί νέας πρόκειται!

Ggk, καλώς ήρθες καταρχήν!
Η δεύτερη σκέψη σου, πλησιάζει την δική μου. Γιατί εγώ απλά το είδα (δεν θα το αξιολογούσα) και δεν μου άρεσε. Μου φάνηκε οξύμωρο να ισχυρίζεται κάποιος ότι είναι γνώστης της τεχνολογίας και να μην την χρησιμοποιεί για να γράψει το βιογραφικό του! Δεν είναι απαραίτητο να έχεις στην κατοχή σου υπολογιστή για να το κάνεις. Εχει γεμίσει πια ο κόσμος Internet cafe.

Anonymous said...

Δέσποινα..μου φαίνεται ότι όλα τα κουλά σε αυτή την εταιρεία γίνονται;)
Η αλήθεια είναι ότι όταν ήμουν και εγώ εκεί και έψαχναν κοπέλα για το τηλ. κέντρο έπεσε στα χέρια μου ένα βιογραφικό το οποίο ήταν όχι απλά γραμμένο στο χέρι, αλλά και κακογραμμένο.
Επειδή έχω κάποια γνώση στην σύνταξη βιογραφικού, το πρώτο που κοιτάει αυτός που κάνει το interview, ειναι να είναι μικρό (όχι πάνω από 2-3(το πολύ)σελίδες) και ευκολο στο να δει κάποια βασικά πράγματα που απαιτούνται στην θέση που ψάχνει.Το χειρόγραφο πρώτη φορά το ακούω και αν θέλει να δει ο αλλος τα γράμματα σου, απλά σε βάζει να γράψεις κάποιο κειμενάκι ή κάτι παρόμοιο. Δική μου άποψη είναι οτι το βιογραφικό γραμμένο στο χέρι δείχνει διάθεση βαρεμάρας και όπως και να το κάνεις δεν ειναι τόσο παρουσιάσιμο, όσο ένα το οποίο ειναι γραμμένο στον υπολογιστή..

ovi said...

Πολλές εταιρίες προτιμανε τουλάχιστον η επιστολή που συνοδεύει το CV να είναι γραμμένη στο χέρι κάτι που και που εγώ προτιμώ, όπως και στην περίπτωση του Νασραντίν έχεις την ευκαιρία να δεις το σημείο που το άψογα γραμμένο (υπάρχουν μέχρι και έτοιμα ...templates) δεν σου δείχνει. Η ΙΚΕΑ Σκανδιναβίας έκανε περσι προσλήψεις για υπευθυνο marketing και expansion ζητώντας απαραίτητα η εισαγωγική επιστολή να είναι χειρόγραφη

Debby said...

Julia, τελικά μπορεί απλά να συμβαίνει και εμείς να μην το είχαμε ξαναδεί!!

Ovi, αλίμονο αν δύο σελίδες χαρτί ήταν ικανές να δείξουν τις επιδεξιότητες ή τα μειονεκτήματα κάποιου. Οπως και να έχει σε σημαντικές θέσεις η χειρόγραφη επιστολή είναι βασικό συστατικό του βιογραφικού. Γενικά πάντως, δεν το έχω δει να εφαρμόζεται.