Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Sunday, December 17, 2006

Berisha + science = incompatibility

Μετά από παράκληση του N.Ago ο οποίος μου έκανε γνωστό το γεγονός, ότι με συνοπτικές διαδικασίες η Αλβανική κυβέρνηση του Μπερίσσα αποφάσισε ότι η Ακαδημία των Επιστημών της Αλβανίας δεν έχει λόγο ύπαρξης και ψήφισε το σταμάτημα της χρηματοδότησης της, αποφάσισα να ανεβάσω αυτό το post παρόλο που με απωθούν οποιαδήποτε πολιτικά ζητήματα.

Εγώ το μόνο που θα ήθελα να πω επιπλέον είναι ότι αν αυτό το γεγονός αγγίξει και τον Αλβανικό λαό να το δείξει έμπρακτα στις επόμενες εκλογές που θα κληθεί να ψηφίσει κυβέρνηση. Αν αυτός δεν κάνει αυτό που επιβάλλεται να γίνει, όσα post και να γράψουμε εμείς εδώ ή όπου αλλού, δεν πρόκειται νομίζω να γίνει τίποτα ουσιώδες.
Ελπίζω το μήνυμα να πάει στα μάτια και τα αυτιά αυτών που πρέπει. Γιατί τα παχύδερμα που τους κυβερνούν δεν πρόκειται να συγκινηθούν με οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια. Μόνο το μαύρισμα θα κάνει δουλειά πιστεύω.

Το κείμενο που ακολουθεί το έχει γράψει ο N.Ago σε σχόλιο του και το αγγλικό κείμενο παρακάτω είναι η μετάφραση αυτού από την Ergotelina.


Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!

Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!

Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!

Afterwards voting (12/12/2006) by the majority in the Parliament of Albania, the country does not have anymore the Academy of Scientists. In the late of night,the bill of the government has been voted on.Academy of Scientists" with 75 yes(!) 2 no and 3 present! Altoghether the Opposition, abstained from the process, protesting for this unprecedented event. Scientific, academic and educational community,implored considering this action as a crime against the science but the government insisted and managed finally to lock the doors of Inquiring Institutes that were active under the auspices of the Academy! The deputies of PBDNJ(Human Rights Party) Spiro Peii and Leonard Solis were those that voted against the bill.Leonard Demi (PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi (PAA) declared present! I request, if this touches also your sensitivity and solidarity,you could help us making a report and spreading the news!So, the voice of protest, will strengthen and make the authoritarian governance in Albania, think well, before they finish definitely their horrendous action!


5 comments:

Agobooks said...

1000 ευχαριστω!

Debby said...

Παρακαλώ! Δεν κάνει τίποτα! :-)

Anonymous said...

debby, σε παραπέμπω σε μια ωραιότατη φωτό που έβγαλε πριν μερικούς μήνες το Μορτάκι.

Debby said...

Phivo! Μάλλον έχεις δίκιο! Μια αυταπάτη ότι αποφάσιζουμε και εμείς κάπου, δεν κάνει κακό!

Debby said...

Reactor, καλέ μου, για να γίνει μια ανατροπή χρειάζεται σύμπνοια πολλών ανθρώπων και φυσικά για να συμβεί αυτό χρειάζεται προηγούμένως να έχουν ζορίσει πολύ τα πράγματα και να έχει έχει ζυμωθεί η ιδέα στα μυαλά των ανθρώπων. Δεν μπορείς να βάλεις μια ιδέα στο μυαλό κάποιου αν δεν έχει προηγουμένως βιώσει αυτό που του λες.
Γι' αυτό και οι εκλογές ολες είναι fake. Είναι ένα κόλπο να μας κρατάνε ήσυχους αφήνοντας να εννοήθεί ότι εμείς αποφασιζούμε.
Παρόλα αυτά σε περιπτώσεις ιδανικές σαν αυτήν που λες θα μπορούσαν οι εκλογές να κάνουν την διαφορά... σπάνιο φαινόμενο βέβαια αλλά μπορεί να συμβεί.