Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Sunday, December 03, 2006

Δεν γιορτάζουν όλοι τα Χριστούγεννα.



Ακόμα και εγώ που δεν νιώθω Χριστιανή με την κλασική έννοια του όρου, θα γιορτάσω τα Χριστούγεννα. Το ίδιο θα κάνουν και πολλοί άλλοι άνθρωποι που εβρισκόμενοι σε έναν τόπο που όλοι οι άλλοι θα γιορτάζουν, θα είναι δύσκολο να το αποφύγουν ακόμα και να θέλουν. Τις γιορτές εξάλλου όταν τις παίρνεις στα σοβαρά χάνεις το νόημα τους. Στο κάτω κάτω της γραφής είναι τέτοιο το μήνυμα των Χριστουγέννων που ακόμα και ένας άθεος μπορεί να γιορτάσει χωρίς βασικές ενστάσεις.
Κάποιοι άλλοι άνθρωποι όμως που υπακούν σε άλλες θρησκείες, θα πρέπει, αν ζουν σε ένα χριστιανοκρατούμενο τόπο να αποφύγουν εντέχνως να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό αυτό (παρόλο που το θεωρούσα αυτονόητο) μέχρι που μια μέρα παρακολουθούσα το sex and the city στην φάση που η μια φιλενάδα από τις τέσσερεις θέλοντας να παντρευτεί τον καλό της έπρεπε να ασπαστεί την δική του θρησκεία (εβραϊκή) και κατά συνέπεια τα Χριστούγεννα, ούτε να στολίσει δέντρο, ούτε να φωτίσει το σπίτι με τα κλασικά λαμπιόνια, ούτε να μαγειρέψει γαλοπούλα και γενικά έπρεπε να απέχει από κάθε τι που υποδήλωνε εορτασμό για την γέννηση του Ιησού.
Είναι σαφές όμως ότι η 25η Δεκεμβρίου δεν είναι η ημέρα που γεννήθηκε ο Ιησούς. Αυτό καθορίστηκε πολύ μετά από τον θάνατο του επιλέγοντας την ημέρα που σχεδόν όλες οι παγανιστικές θρησκείες προ χριστιανισμού γιόρταζαν την γέννηση των δικών τους σωτήρων. Ίσως αναφερθώ κάποια στιγμή πιο αναλυτικά σε αυτό.
Τι σημαίνουν όμως Χριστούγεννα για μένα?
Είναι απλά μια αφορμή να γιορτάσουμε την ζωή. Την νέα ζωή που έρχεται στον κόσμο. Την ελπίδα που φέρνει μαζί της αυτή η νέα ζωή.
Αυτό από μόνο του είναι ένας πολύ καλός λόγος!

6 comments:

Anonymous said...

Συμφωνώ απόλυτα! Εορτασμός της ύπαρξης και της ζωής! Μόλις μου υπενθύμισες κάτι που είχα ... ξεχάσει ... ;) Σ' ευχαριστώ, γλυκιά μου! :)

ΥΓ. Τι ωραίες αλλαγές είναι αυτές στο template; Με γειες, με γειες! :)

Anonymous said...

Serenity! Πάντα μου αρέσει να βρισκω νοήματα που με εμπνέουν σε κάθε περίπτωση. Σε αντίθετη περίπτωση θα αισθανόμουν το λιγότερο καραγκιόζης με όλα αυτά που συμβαίνουν έτσι όπως συμβαίνουν! Αν και ακόμα απορώ το τι ήταν αυτό που σου υπενθύμισα!
Όταν έψαχνα να βρω template για να αλλάξω, είχα βρει 2-3 χριστουγεννιάτικα και απλά σκέφτηκα, τι κρίμα... μπορεί και να μην τα χρησιμοποιήσει κανείς. Με έπιασε το συμπονετικό μου και είπα να κάνω μια απόπειρα!

Reactor!! Από πότε δηλαδή έχασες την μαγεία των εορτών? Από τότε που συνειδητοποίησες ότι τα δώρα δεν τα φέρνει ο Αι βασίλης αλλά οι γονείς μας???
Πάντως ούτε εγώ είμαι ιδιαίτερα φανατική με όλα αυτά (το template είναι στάχτη στα μάτια ένα πράγμα!). Και να είσαι σίγουρος ότι όταν βρεις το παιδί θα τα βρεις όλα και θα "χάσεις" φυσικά την μηχανή οικειοθελώς!
Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι σόι ευχή είναι αυτή που μου έκανες!! Θα αργήσω να το στολίσω πολύ μου φαίνεται!!
Α!! Ναι θα στο τυλίξω αυτό που κρατάει ο Αι Βασίλης αλλά θα πρέπει να ντυθείς Αι Βασίλης για να το πάρεις! Πάει ασορτί!!

Anonymous said...

kales giortes debby.

PS
egw pisteuw oti den uphr3e o manwlios.den mporoun na me peisoun gia to anti8eto.

Anonymous said...

Καλησπέρα Ονοματοδοσία!

Εμένα πάλι λίγο με ενδιαφέρει αν υπήρξε ή όχι, αν και τείνω να πιστεύω ότι όντως υπήρξε αλλά έβαλαν τόσοι πολλοί το χεράκι τους για να μην ξέρουμε σήμερα τι υπήρξε αληθινό και τι όχι που έχουμε χάσει πια τα αυγά και τα πασχάλια!

xenia said...

Μα φυσικά! Γενένθλια είναι αυτά! Να μην τα γιορτάσουμε;;;

Merry Christmas debby
(έτσι για προθέρμανση... φυσικά θα τα πούμε και τότε!)

Ξ.

Debby said...

Καλημέρα Ξένια!
Εννοείτε θα τα πούμε ως τότε!