Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, December 15, 2006

Η αριθμολογία και το ταξίδι της ζωής...

Εχθές βράδυ μου έκαναν δώρο ένα βιβλίο (πάντα απολάμβανα τα «έκτακτα» δώρα περισσότερο) σχετικά με την αριθμολογία, την μελέτη των πνευματικών ιδιοτήτων που έχουν οι αριθμοί και τα γράμματα. Το βιβλίο λέγεται «The complete idiots guide to: Numerology» των Kay Lagerquist και Lisa Lenard.


Στον πρόλογο αναφέρει τα εξής:
Αυτό το βιβλίο αφιερώνεται σε όλους εσάς, που αναζητάτε το νόημα στη ζωή σας που θέλετε να ζείτε ενσυνείδητα και να ακολουθείτε τη ροή της ζωής σας. Επειδή το μεγαλύτερο πνευματικό μας ταξίδι είναι το «Γνώθι Σ’ αυτόν», όπως διατυπώθηκε από το Μαντείο των Δελφών την εποχή του Πυθαγόρα, προσφέρω τη σοφία της αριθμολογίας σαν ένα φως για να φωτίζει την πορεία μας. Είθε να καθοδηγηθείτε μέσα από τους αριθμούς, στην υψηλότερη και καλύτερη έκφραση του σκοπού της ζωής σας.
Kay Απρίλιος 2004
Καλό μου ακούγετε. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν σκέφτηκα να αγοράσω εγώ η ίδια ένα βιβλίο αυτής της θεματολογίας όπως επίσης ποτέ δεν θυμάμαι να έχω ανοίξει συζήτηση σχετική.
Θεωρώ (ομολογουμένως χωρίς να το έχω ψάξει ιδιαίτερα) ότι η αριθμολογία είναι κάτι αντίστοιχο με την αστρολογία, τις κάρτες ταρώ κτλ Μπορούν να δώσουν ένα επιπλέον στίγμα, μπορούν να γίνουν ένα διαισθητικό εργαλείο ιδανικό για το τώρα, αυτό που ζούμε αυτήν ακριβώς την στιγμή και για τις αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε. Τίποτε περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Θεωρώ ότι το μέλλον δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς όπως επίσης θεωρώ ότι τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο. Υπάρχει απλά μια δυναμική, διαφορετική, στον καθέναμας, την οποία άλλοι την εκμεταλλεύονται στο έπακρο και άλλοι όχι.
Όπως και να έχει, λέω να το διαβάσω για να έχω μια πιο ευρεία άποψη επί του θέματος. Εσείς τι λέτε?

9 comments:

cyrus said...

Δεν θα σχολιάσω το βιβλίο, γιατί θα μιλούσα άκομψα, και αυτό δεν θα ταίριαζε στο ιστολόγιο μιας πραγματικής κυρίας.

Διάβασε καλύτερα τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών -- έχει μεγαλύτερη σχέση με την πραγματικότητα...

Jason said...

Εγώ λέω ότι μου αρέσει πολύ που διαβάζεις πολύ, που διαβάζεις και πράγματα διαφορετικά και που έχεις άποψη.
Πολύ καλά θα κάνεις να το διαβάσεις, ακόμα κι αν είναι ανοησία.

Cyrusgeo, αν έχεις διαβάσει το βιβλίο, τότε οκ, δέχομαι την άποψή σου.
Αν δεν το έχεις διαβάσει, τότε καλά κάνεις και δε θα το σχολιάσεις και μεγάλο λάθος θα ήταν να μιλήσεις άκομψα για κάτι που δε γνωρίζεις.
Κι εγώ δεν πιστεύω γενικώς σ' αυτά, αλλά δεν τα κοροϊδεύω γιατί δεν έχω ασχοληθεί και δε δικαούμαι να τα χλευάζω.

Anonymous said...

Νομίζω ότι ούτε και γω θα διάβαζα ποτέ κάτι τέτοιο αν και έχω γεννηθεί και μεγαλώνω και ζω καθημερινά με τους αριθμούς.
Θα προτιμούσα έναν Ασίμωφ, ένα Φίλιπ Ντικ αν ήθελα να εμβαθύνω σε σκέψεις και φιλοσοφίες τέτοιες μέρες.
Αλλά και πάλι μιας και το έχεις μπροστά σου, δεν θα σε σκοτώσει να ρίξεις μια ματιά.

tassoula said...

Σωστά!Δεν θα πάθεις και τίποτα να το διαβάσεις!Συμφωνώ με τον jason.Καλό βράδυ!!

Alitovios said...

Πάντως από την περιγραφή που έχει στο link που έδωσες πολύ New Age μου φαίνεται.

Debby said...

Cyrus!! Δεν περίμενα φυσικά καμιά άλλη αντίδραση και όσο και αν απειλείς ότι θα εκφραζόσουν άκομψα αν μιλούσες για το βιβλίο είμαι σίγουρη ότι δεν θα μπορούσες να το έκανες ποτέ!!
Γέλασα όμως πολύ με την αντιπρόταση σου έχε υπόψη!

Jason, έχεις δίκιο μάλλον. θα κάνω την απόπειρα μια που βρέθηκε στον δρόμο μου. Εξάλλου τόσες και τόσες αηδίες διαβάζουμε κατα καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά. Μια παραπάνω δεν βλάπτει!
Α! Αυτά που είπε ο Cyrus δεν τα είπε με κακεντρέχεια. Απλά, είναι το αδύνατο του σημείο όλα αυτά τα μεταφυσικά κτλ. Του ανάβουν τα λαμπάκια και γίνεται Χριστουγεννιάτικος!! :-)

Philos! Εγώ πάλι το βρίσκω ενδιαφέρον! Σαν ένα πείραμα! Οπως τότε που διάβαζα ένα βιβλίο ερμηνείας ταρώ! Εχω κάτι διασκεδαστικές εμπειρίες απο τότε. Αν ήμουν πιο μελετήρη και το συνέχιζα τώρα θα μπορούσα να σου λέω τα ταρό σου μέσα από το Internet! Αλλά μάλλον θα τα είχα κονομήσει και δεν θα χρειαζόταν!!!

Tassoula! Γλυκειά μαμά, λέω όντως να το αρχίσω. Τώρα αν θα καταφέρω να το τελειώσω δεν ξέρω αλλά δεν πειράζει!!
Καλό σου βράδυ και σένα!

Alitovie, το link το ανέφερε στο βιβλίο, και το παρέθεσα απλά χωρίς να το δω καλά καλά! Τώρα που το είδα καλύτερα έχεις δίκιο... Πάντως το βιβλίο είναι αρκετά προσεγμένο. Δεν είναι τελείως "Αστρα & Οραμα"!!!

Agobooks said...

Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!
Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!
Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!
Φιλικά Ν.Ago

Anonymous said...

Παρακολουθώ τηλεπαιχνίδι στην τηλεόραση. Ο ένας φάκελλος, με τον αρ 8 έχει μέσα 500 ευρώ και ο άλλος με δεν θυμάμαι ποιον αριθμό, 200.000. Δώσε μου το 8, λέει ο τηλεπαρουσιαστής για 5.000 ευρώ. Οχι, λέει ο άλλος, γιατί ένας αριθμολόγος μου είπε ότι το 8 είναι ο αριθμός μου. Για να μη τα πολυλογώ, έδωσε τις 200.000 και έμεινε με τα 500 ευρώ. Αποφάσισε να μην ξαναπάει και στον αριθμολόγο, όπως είπε. Νούμερο, θα μου πεις. Γιατί, εγώ που το παρακολουθούσα, τι είμαι;

Anonymous said...

N.Ago, θα δω τι μπορώ να κάνω, γιατί το τελευταίο πράγμα που ασχολούμαι είναι οι πολιτικοί και και η πολιτική τους, παρόλο που τελικά είμαι και εγώ όπως όλοι οι άμεσοι αποδέκτες τους. Αναρρωτιέμαι όμως, τι μπορεί να κάνει αυτούς τους ανθρώπους να ευαισθητοποιηθούν όταν ενεργούν κατά αυτόν τον τρόπο...

Reactor, το κακό με όλες αυτές τις "μεταφυσικές-μυστικιστικές επιστήμες" είναι ότι διαβάζοντας σχετικά βρίσκεις ανακατωμένες πολλές αλήθειες με επίσης πολλές εικασίες. Εκεί κάπου μπορεί να μπερδευτεί κάποιος. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ότι δεν πρόκειται να μου συμβεί, απλά γιατί δεν παθιάζομαι ποτέ με τέτοια. Προτιμώ να παθιάζομαι με άλλα πράγματα!
Ασε που με έβαλες σε ιδέες με τον άρχοντα των δακτυλιδιών! Δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο αλλά έχω δει τόσες φορές (θέλοντας και μη) τις ταινίες που δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Advocatus Diaboli, χαράς το κουράγιο σου να παρακολουθείς αυτά τα παιχνίδια!! Οχι γιατί είναι για νούμερα όπως λες, αλλά γιατί είναι άκρως ψυχοφθόρα νομίζω ακόμα και αυτόν που κάθετε στον καναπέ του και τα παρακολουθεί!! Από το γεγονός που παρέθεσες πάντως, καταλαβαίνουμε πάντως ότι ο τύπος νόμιζε ότι ο αριθμός του θα μπορούσε να τον κάνει πλούσιο. Μα αν ήταν έτσι όλοι θα είχαμε γίνει πλούσιοι! Σου παραθέτω ένα σχετικό απόσπασμα που υπάρχει στην αρχή του συγκεκριμένου βιβλίου:
"Ενα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να θυμάστε για την αριθμολογία είναι ότι πρόκειται για ένα συμβολικό σύστημα.Αυτό σημαίνει ότι οι αριθμοί δεν προκαλούν γεγονότα από μόνοι τους."