Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, May 24, 2007

Το γέλιο έχει θεραπευτικές δυναμεις!


Το γέλιο έχει θεραπευτικές δυναμεις. Αλλάζει τα εγκεφαλικά σου κύματα, αλλάζει την ευφύια σου, γίνεσαι περισσότερο ευφυής. Τα μέρη του νου σου που κοιμόταν, ξαφνικά ξυπνούν. Το γέλιο φτάνει πολύ βαθιά μέσα στον εγκέφαλο σου και πολύ βαθιά μέσα στην καρδιά σου.

Τώρα, ακόμα και η επιστήμη της ιατρικής λέει ότι το γέλιο είναι ένα από τα βαθύτερα φάρμακα, με το οποίο εφοδιάζει η φύση τον άνθρωπο. Αν μπορείς να γελάς, όταν είσαι άρρωστος, θα ανακτήσεις, συντομότερα την υγεία σου. Αν δεν μπορείς, να γελάς, ακόμα κι αν είσαι υγίης, αργά ή γρήγορα θα χάσεις, την υγεία σου και θα αρρώστησεις.


Το γέλιο φέρνει ενέργεια από την εσωτερική σου πηγή στην επίφανεια σου. Η ενέργεια αρχίζει να κυλάει, ακολουθεί το γέλιο σαν σκιά. Το έχεις παρατηρήσει: Τις στιγμές που γελάς αληθινά, βρίσκεσαι σε βαθιά διαλογιστική κατάσταση. Η σκέψη σταματάει. Είναι αδύνατον να γελάς και να σκέφτεσαι ταυτόχρονα. Αυτά τα δύο είναι διαμετρικά αντίθετα.


Osho

Αφιερωμένο στον DealSend που με δουλεύειγια τον διαλογισμό και τον Osho ενώ στην ουσία διαλογίζεται συνεχώς!!!

16 comments:

resident said...

Ναι βρε καλή μου Debby ,αλλά τώρα με τις ενοχλήσεις στην μέση μην αρχίσεις τίποτα τρανταχτά γέλια που να συνοδεύονται με απότομες κινήσεις για να γιατρευτείς.Ετσι?
Δεν θα βοηθήσει μάλλον…
Καλημέρα !

cho2499 said...

Θα το διακινδυνευσω να γίνω ρεζίλι...αλλά ποιος είναι αυτός ο Οsho??

Debby said...

Καλημέρα!!!

Resident!! Οταν με πονούσε πολύ και το να αναπνέω ακόμα μου ήταν επώδυνο! Πόσο μάλλον το γέλιο! Με μέτρο αυτό! Γιατί υπέφερα! :-)

Cho2499! Δεν γίνεσαι ρεζίλι! Οι περισσότεροι νομίζω δεν τον ξέρουν! Οπότε μην ανησυχείς! Πρόκειται απλά για έναν ινδό φιλοσοφο-μύστη! :-)

Zaphod said...

Πως πάει η μέση αλήθεια;

Το γέλιο έχει και το καλό πως σου ανεβάζει αυτόματα την διάθεση... δεν γελάει κάποιος επειδή χαίρεται αλλά χαίρεται επειδή γελάει :-))))

Blogaki said...

Αααααχ! Απενοχοποιήθηκα που γελάω σαν την χαζή 24/24!! Είμαι εγκέφαλος τελικά!! :)

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

Το γέλιο είναι που διαφοροποιεί κυρίως τον άνθρωπο από τα ζώα. Και κατά τη γνώμη μου, έχουμε δικαίωμα να γελάμε με όλα. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ταμπού... ότι κάποια πράγματα είναι τόσο πια σοβαρά, που απαγορεύεται να γελάσεις μαζί τους. Άσε που στην ουσία, αυτά είναι τα πιο αστεία απ' όλα!

An-Lu said...

Ω ναι! ;-)

Debby said...

Zaphod! Η μέση μια χαρά! Ευτυχώς δεν κράτησε πολύ ο πόνος!
Οσον αφορά το σχόλιο σου, νομίζω πως συμβαίνουν και τα δύο αμφίδρομα!

Blogaki! Το να γελάει κανείς όσο πιο πολύ μπορεί είναι ανεκτίμητο! Είσαι τυχερή!

Synas! Θα έλεγα όχι μόνο είναι αυτό που όχι μόνο κυρίως αλλά είναι το μόνο που διαφοροποιεί τους ανθρώπους από τα ζώα! Ακόμα και τα ζώα έχουν μια κάποια ευφύια να επιδείξουν!
Σε αυτό που λες πάντως έχεις δίκιο. Εχει καταλήξει το γέλιο να είναι ταμπού. Οταν κάποιος είναι "σοβαρός" θεωρείται νορμάλ. Κανείς δεν αναρρωτιέται γιατί είναι έτσι. Αν όμως γελάει όλοι ψάχνουν το γιατί. Πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος. Το γέλιο τελικά δεν θεωρείται και πολύ φυσική κατάσταση όπως νομίζουμε...

An-Lu! :-)

philos said...

Σε όλους αρέσει το γέλιο, αλλά λίγοι γελάνε καθημερινά και συχνά.
Εγώ ανήκω στους 24/7 και υποθέτω και οι περισσότεροι που συχνάζουν εδώ.

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

...και στον αντίποδα του γέλιου ο δάκρυ!
Η Αμαλία μας έφυγε...
Τώρα όμως πρέπει όλοι εμείς οι "άγνωστοι φίλοι" της να συνεχίσουμε αυτό που Εκείνη ξεκίνησε... Για να δικαιώσουμε τον αγώνα της & τον άδικο χαμό της! Για να συντελέσουμε όλοι μας να αναπαυτεί η ψυχούλα της!

Καλό σου ταξίδι Αμαλία!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

*το δάκρυ

J. said...

Το γέλιο προσφέρεται και για τακτική θεραπεία, όπως η σουηδική γυμναστική. Τί λέτε, θέλετε να γελάμε όλοι μαζί, Τρίτη και Πέμπτη 6.00 - 6.30 το απογευματάκι ;

cho2499 said...

Sorry an enoxlw sta comments aftou tou post, alla ithela na to diatavrwsw, i amalia apo to fakellaki.blogspot, pethane st alitheia? etc diavasa s ena blog....an mporouses na mou peis perissotera, tha to ektimousa...

Jason said...

Εγώ, πάντως, ήξερα έναν άνθρωπο που είχε φτιάξει "κλινική γέλιου" στην Αθήνα, αλλά μπορώ να πω ανεπισήμως ότι η ψυχική υγεία του ιδίους κάποια στιγμή ξεκίνησε μία φθίνουσα πορεία και έχει πλέον κατρακυλήσει σε πολύ άσχημα επίπεδα.

Ασκαρδαμυκτί said...

Eπειδή ξέρω, πλέον, τα "ευαίσθητα" σημεία σου, υπενθυμίζω ότι την περίοδο του Μεσαίωνα η δυτική εκκλησία είχε ενοχοποιήσει (και ουσιαστικά απαγορεύσει) το γέλιο!
Το θεωρούσε σατανική πραγματικότητα!
Γι' αυτό ίσως έβγαιναν όλοι ... βλαμένοι! χαχαχαχαχαχα

Debby said...

Philos! Το ότι γελάς πολύ είναι καλό! Επίσης καλό είναι ότι θεωρείς ότι εδώ συχνάζουν "γελαδερά" άτομα!

Ηλιαχτίδα. Ναι. Πρέπει να μην πάει χαμένο ότι έκανε αυτή η κοπέλα...

J. Γιατί όχι? Είναι μια καλή λύση για αυτούς που ξεχνάνε να γελάνε κατά την διαρκεια της μέρας! Αφορμή πάντα υπάρχει. Στην ανάγκη και ένας Αρκάς μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Cho2499, αλίμονο δεν ενοχλείς. Οπως θα κατάλαβες μέχρι τώρα, υποθέτω, από τον ντόρο που έγινε γενικά και στα άλλα blogs, όντως η Αμαλία μας άφησε. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να διαβάσεις τα σχόλια του τελευταίου post στο blog της.

Jason! Από την στιγμή που κάτι οργανώνεται σε αυτό τον βαθμό είναι νομίζω καταδικασμένο να αποτύχει! Παρεπιπτόντως πρώτη φορά το άκουσα αυτό και εξεπλάγην!

Ασκάρ! Βλέπω έχεις πιάσει τον "σφυγμό" μου! Ναι! Εκνευρίζομαι με αυτά, γιατί θεωρώ ότι όλες οι οργανωμένες θρησκείες, υπόγεια και ανεπαίσθητα κυρίως, έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στον άνθρωπο και γενικά στον κόσμο!