Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, March 17, 2008

Και ναι! Ηρθαν στον κόσμο τα ζουζούνια μου!!



Τα βλέπω και ακόμα δεν το πιστεύω ότι αυτά τα δύο τα είχα μέσα στην κοιλιά μου! Μου φαίνεται πραγματικά απίστευτο!

Το ιστορικό της αντίστροφης μέτρησης έχει ως εξής: Δύο μερές περίπου μετά το τελευταίο μου post στις 20 Φεβρουαρίου έκανα εισαγωγή στην κλινική λόγω πρόωρων συσπάσεων. Φυσικά εγώ ήμουν στον κόσμο μου και δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα! Σάμπως είχα ξαναγεννήσει? Ας είναι καλά η φιλη μου η Μαρία που τρομοκρατημένη σχεδόν με πίεζε να πάρω τηλέφωνο τον γιατρό μου να του αναφέρω τα συμπτώματα που είχα! Τελικά το έκανα και το αποτέλεσμα ήταν να με στείλει σούμπιτη στην κλινική όπου πέρασα εκεί μέσα τις επόμενες δεκαεφτά μέρες μέχρι που τελικά γέννησα!
Δεν σας λέω πόσο μου κακοφάνηκε στην αρχή αυτή η απότομη αλλαγή στην ζωή μου. Ξαφνικά έχασα την βόλεψη μου του σπιτιού μου και την ηρεμία μου και βρέθηκα με την πεταλούδα με τον ορό στο χέρι σε ένα άγνωστο περιβάλλον! Παιρνόντας όμως οι μέρες, τις οποίες σχεδόν δεν κατάλαβα, μιας και φρόντισα να κάνω την διαμονή μου εκεί όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και σκεφτόμενη φυσικά και τα χειρότερα που γλύτωσα στο τσακ, το να βρεθώ να με τρέχουν Αθήνα να γεννήσω ή να γεννήσω και να μου πάρουν τα μικρά σε κάποιο νεογνολογικό κέντρο ειδικευόμενο σε πρόωρα βρέφη (φυσικά εκτός Ρόδου επίσης), με έκανε να δω λίγο την αισιόδοξη πλευρά της όλης κατάστασης!

Τα άγχη που είχα εκεί μέσα ήταν δύο βασικά. Το ένα ήταν να μου βρίσκουν φλέβα για να τρέχει το φάρμακο! Σε σύντομο χρονικό διάστημα και η καλύτερη φλέβα μου βούλωνε με αποτέλεσμα να θέλει αλλαγή η πεταλούδα! Το άλλο μου άγχος ήταν ότι ο γιατρός μου θα έλειπε για τρεις μέρες περίπου το π/σ/κ της απόκριας γιατί θα πήγαινε στο Αγιο Όρος! Τις 3 τελευταίες μέρες δηλαδή προτού μπω στον 9ο μήνα! Φευγοντας του ευχήθηκα καλό ταξίδι, του πρότεινα ένα βιβλίο για το τριήμερο και του υποσχέθηκα ότι θα τον περιμένω να γυρίσει!

Και έτσι είχα σκοπό να κάνω! Κάποιος άλλος όμως μέσα στην κοιλιά μου ζοριζόταν φαίνεται πολύ και δεν ήταν ιδιαίτερα υπομονετικός! Και έτσι τα ξημερώματα της Καθαρής Δευτέρας ο "μικρός" στα αριστερά της κοιλιάς μου έσπασε τα νερά και έτσι ξεκίνησα τον δρόμο χωρίς επιστροφή. Ο γιατρός μου είχε μόλις γυρίσει από το ταξίδι του και λίγο πριν μπω στο χειρουργείο του έκανα πλάκα και του έλεγα "Ενταξει. Είχα πει να σε περιμένω να γυρίσεις αλλά φαντάζομαι ότι δεν περίμενες ότι με το που πατούσες το πόδι σου στην Ρόδο θα σε έσερνα για δουλειά!". Εκείνος μου είπε ότι ένας γέροντας εκεί του πρότεινε να μείνει άλλη μια μέρα και το σκέφτηκε για κάποια στιγμή αλλά στο τέλος του είπε ότι δεν γινόταν να μείνει γιατί είχε ένα προαίσθημα με μια "άθεη" που κυοφορεί δίδυμα!! Και ο γέροντας του είπε ότι ακόμα και οι άθεοι όταν τα βρουν σκούρα επικαλούνται τα θεία. Ακόμα και τότε, μέσα στον πόνο μου, είχα το κουράγιο να του ανταπαντήσω ότι την άλλη φορά που θα του πει κανείς κάτι τέτοιο να του πει ότι ακόμα και αν συμβαίνει αυτό δεν αποδεικνύει ότι βαθιά μέσα του πιστεύει σ'αυτά όσο το ότι βγαίνει αυθόρμητα από αυτά που ακούγε μια όλοκληρη ζωή από τότε ακόμα που ήταν βρέφος. Αν δεν μεγάλωνε με αυτά προφανώς και δεν θα τα ξεστόμιζε!

Μ' αυτά και μ'αυτά βρέθηκα στο χειρουργικό κρεββάτι ξημερώματα Καθαρής Δευτέρας όπου και είδα τα μωρούλια μου να γεννιούνται! Ο πρώτος, ο μεγάλος, γεννήθηκε περίπου δυομιση κιλά και βγήκε ίσα ίσα ένα λεπτό πιο νωρίς από ότι ο δεύτερος, ο μικρός, ο οποίος γεννήθηκε ίσα ίσα 1600 γραμμάρια και αναγκάστηκε να μείνει στη θερμοκοιτίδα αρκετές μέρες μέχρι να πάρει τα πάνω του και να μπορεί να είναι αυτόνομος! Ήταν αυτός που έσπασε τα νερά προφανώς γιατί ζορίστηκε μιας και είχε πλακωμένη την μία αρτηρία και δεν τρεφόταν σωστά. Χώρια που είχε δέσει κόμπο τον ομφάλιο λώρο!



Σήμερα, μια εβδομάδα μετά την γέννηση τους, νιώθω ήδη πολύ καλύτερα από κάθε άποψη. Ο μικρός έχει μείνει στο μαιευτήριο μέχρι να πάρει λίγο βάρος παραπάνω για να μπορέσω να τον φέρω σπίτι. Αυτό μάλλον δεν θα αργήσει μιας και τρώει κανονικά και συνήθως ζητάει παραπάνω και ήδη έχει πάρει αρκετό βάρος. Το μόνο θετικό του ότι ήρθα σπίτι με ένα από τα δύο μωρά είναι ότι έχω την ευκαιρία να προσαρμοστώ στην νέα τάξη πραγμάτων και να οργανώσω κάποια πράγματα κάπως καλύτερα.
Δεν ξέρω αλήθεια πως θα είναι στο μέλλον, και πόσο θα ζορίσουν τα πράγματα, αλλά προς το παρόν, αφού έχω τον χρόνο να γράψω post, είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από όσο περίμενα!!




34 comments:

leila said...

να σου ζησουν τα μωρουλια!!
:-)
να ειναι γερα, ευτυχισμενα και τυχερα!
και συ να εισαι ευτυχισμενη με την οικογενεια σου που μεγαλωσε κατα 2 μελη!!

An-Lu said...

Γλυκιά μου!
Εγώ νόμιζα ότι είχες και τους δύο μπέμπηδες στο σπίτι...τουλάχιστον είναι πιο ομαλή η προσαρμογή έτσι ;-)
Χίλιες ευχές για όλους σας!

tassoula said...

Όλα θα πάνε καλά! Θα έρθει και ο έτερος και θα είστε μια μεγάλη παρέα!
Να σου ζήσουν και πάλι τα κουκλιά και εσύ να είσαι καλά!!
Πολλά φιλιά και όλες μου τις ευχές σας στέλνω:)))))))))

cyrus said...

Γεια σου Ντέμπι, παλικάρι!

Να σας ζήσουν τα μωρά!

Πολλά φιλιά!

Klearchos said...

Συγχαρητήρια!!!

Να σας ζήσουν!!!

Anonymous said...

Συγχαρητήρια!!!

Να σας ζήσουν τα μωράκια!

ladybug said...

Να σας ζήσουν γλυκιά μου :)
Να είναι γερά, μαζί τους κι εσείς.
Φιλιά πολλά!

Mogwai said...

ΝΑ

Mogwai said...

ΣΟΥ

Mogwai said...

ΖΗΣΟΥΝ!

Mogwai said...

ΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠΚΛΑΠ

philos said...

Είδες για πότε πέρασε ο καιρός?
Εύχομαι να τους δεις και να τους καμαρώσεις όπως επιθυμείς.
Να ναι γερά και δυνατά παιδιά.
Χαρούμενα και με ελεύθερο πνεύμα σαν τη μαμά.
;))

Φιλιά πολλά!

Jim.Hellas said...

Να σου ζήσουν τα παλικάρια σου!

Καλή προσαρμογή σου εύχομαι στον νέο σου ρόλο, ο οποίος σίγουρα είναι δύσκολος, αλλά και πολύ ευχάριστος ταυτόχρονα :)

Εύχομαι τα καλύτερα!

-keimgreek- said...

Sygxaritiria. Axia. Panta tetoia. De xero, mallon de leme kai 'na ta ekatostiseis' se autes tis peristaseis, e?

Na su zisoun ;-)

Jason said...

Άκου τι έλεγε η αθεόφοβη την ώρα που γένναγε!!!

Να σας ζήσουν, κυρία μου...
Πάντα ευτυχισμένοι, όλοι σας.

cho2499 said...

Ρε συ, να σου ζήσουν, να τους χαίρεσαι τους παίδαρους!!! Ορίστε, από οικογένεια με 2 μέλη τώρα είστε μια οικογένεια με 4!!! wow αυτά είναι. Τώρα ετοιμάσου για κανα 4άρι χρόνια με ταλαιπωρίες ακι σπάσιμο νεύρων!! Αστειεύομαι εννοείται. Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα για μια γυναίκα να γύνεται μάνα και μάλιστα μάνα 2 γιων?? Καλή σου τύχη και καλές αντοχές. Να μου τους φιλήσεις και τους 2,
Χαρα

ΥΓ εγώ πότε θα γίνω μάνα???

jojo said...

να σου ζήσουν συμπεθέρα τα παλικάρια!
να τα χαίρεσαι και να τα καμαρώνεις κάθε μέρα, γερά και δυνατά!

χάρηκα πολύ με τα νέα σου!
εγώ ακόμα περιμένω.... η νύφη σου απ'ότι φαίνεται, θέλει να φάει και την ουρά του γαιδάρου!

έχω σκάσει μιλάμε, αλλά παράλληλα τρέχω σε ένα σωρό δουλειές της τελευταίας στιγμής για να μην το σκέφτομαι.

ελπίζω σύντομα να σε ειδοποιήσω και γω για τα δικά μου χαμπέρια, και να ανταλλάξουμε επιτέλους εμπειρίες για τα βλαστάρια μας τηλεφωνικώς! ;-)

φιλάκια πολλά σε αυτές τις υπέροχες πατουσίτσες!

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the MP3 e MP4, I hope you enjoy. The address is http://mp3-mp4-brasil.blogspot.com. A hug.

αθεόφοβος said...

Δεν μπορείς να φανταστείς σε πόσο χρόνο αυτά τα πλασματάκια που φοβάσαι σήμερα να τα πιάσεις καλά-καλά θα γίνουν δύο θηρία που δεν θα μπορείς πια να τα σηκώσεις!
Να σου ζήσουν και να είναι ευτυχισμένα στην ζωή τους!

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

Να ζήσετε μια ευτυχισμένη κοινή ζωή οι 4 σας, Δέσποινά μου. Φιλιά πολλά.

AVRA said...

να ζησουν οι λεβεντες σου!!!!
με το καλο να ερθει στο σπιτι και ο δευτερος!!!!

να εισαι καλα και μπολικο κουραγιο σου ευχομαι!

Vany said...

Καλημέρα!Να τους χαίρεσαι και να τους δεις όπως επιθυμείς!Καλό κουράγιο και υπομονή.Να ΄σαι καλά!

advocatus diaboli said...

Τέλεια! Υπέροχα! Να είναι γερά και τυχερά κι εσύ με τον σύντροφό σου και μπαμπά τους να τα δείτε να γίνονται πανύυυυψηλα και πεντάααααμορφα.

panagiota said...

Να τα χαίρεσαι τα παλληκάρια σου Δέσποινα,μανούλα!!

Debby said...

Leila, An-Lu, Tassoula, Cyrus, Klearche, Dealsend, Ladybug, Mogwai, Phile, Jim, KeimgreeK, Jason, Cho2499, Jojo, Αθεόφοβε, Synas, Avra, Vany, Advocatus Diaboli & Panagiota, καλημέρα και ευχαριστώ από καρδιάς για τις ευχές σας!

Παρόλο που δεν απαντάω καθημερινά, μέχρι στιγμής, έχω τον χρόνο να διαβάζω τα μηνύματα σας. Από Δευτέρα βέβαια που θα έχω και τον άλλο μικρό σπίτι πολύ πιθανόν να μην μπορώ. Βλέποντας και κάνοντας! Το ένα μωρό πάντως μου φαίνεται εύκολο να το φέρει κανείς βόλτα!

Φιλιά πολλά σε όλους!
Χαίρομαι πολύ που σας είσαστε εδώ!

Πασκαλ said...

Να ζήσουνε τα καμάρια σου και να τα δεις όπως ποθούν (και όχι όπως ποθείς...)!

cindaki said...

Πω πω χαρές!!! Δέσποινά μου, να σου ζήσουν τα αγγελούδια σου! Να τα βλέπεις πάντα γερά κι ευτυχισμένα! Να είστε όλοι σας καλά! Πολλά πολλά φιλιά!!!!

ο δείμος του πολίτη said...

Να ΣΟΥ ΖΗΣΟΥΝ, να ΤΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ και ΠΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ, χαζομαμά.

Μαύρος Γάτος said...

Nα είναι σιδερένια, κι αυτά και η όμορφη μανούλα τους, και να μεγαλώσουν Ελεύθερα, χωρίς ανάγκη από Θεούς!

aggelos-x-aggelos said...

Να σου ζήσουν τα μωράκια σου!!!

Debby said...

Καλημέρα σε όλους!!
Δαίδαλε, Sofi-k, Δείμο, Γάτε, Aggele σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!
Με το δεύτερο μικρό στο σπίτι, οι ελευθερες μου ώρες (ή καλύτερα τα ελεύθερα μου λεπτά!) είναι πολύ περιορισμένα πλέον και έτσι δεν έχω την ευκαιρία να σας διαβάζω καθημερινά!
Χαίρομαι όμως πάρα πολύ όταν βρίσκω μυνήματα και σχόλια σας!
Να είστε όλοι σας καλά!

zouri1 said...

να ζησουν ,να ζησουν.!!!!!!!!!!!!

Μαρία Κ. said...

Να σου ζήσουν! :-)

Debby said...

Αν και εντελώς καθυστερημένα πια, σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!
Και απ' τα δικά σας!