Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, April 17, 2006

Τα oφέλη των blogger

Σχετικά πρόσφατα έγινα και εγώ μέρος των blog. Για blog άκουγα πολύ καιρό πριν αλλά blog δεν έβλεπα. Είχα στο μυαλό μου ίσως κάτι άλλο. Είχα την εντύπωση ότι δεν είχαν να μου προσφέρουν σχετικά τίποτα, και ότι είναι μια προσωπική ανάγκη του καθενός που μόνο τον ίδιο εξυπηρετεί.
Από την εμπειρία μου των τελευταίων εβδομάδων διαπίστωσα ότι τελικά αν δεν ζήσεις κάτι ποτέ δεν έχεις ολοκληρωμένη εικόνα, και δεν ξέρεις αν σου πάει ή όχι.
Τι μου προσέφερε εμένα περισσότερο αυτή μου η ενασχόληση?
Καταρχήν το πιο βασικό από όλα, γνωρίζεις ανθρώπους από την μέσα τους πλευρά πρώτα. Από εκεί που πρέπει δηλαδή και όχι από την εμφάνιση τους. Διαβάζεις για βιώματα που πολύ πιθανόν να μην τα έχεις ζήσει αλλά πολλές φορές ούτε ξανακούσει. Κατανοείς και μια άλλη οπτική γωνία των πραγμάτων. Και αυτό από μόνο του είναι καλό.
Μετά βρίσκεις ανθρώπους που «ταιριάζεις» άσχετα ότι μπορεί να βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά. Πόσες άραγε πιθανότητες έχει ο καθένας μας να βρει ανθρώπους με ίδια ενδιαφέροντα, με διάθεση για επικοινωνία στο άμεσα στενό του περιβάλλον?
Και μετά ανακαλύπτεις και τον διάλογο. Τον διάλογο που λείπει το να υψώνεις την φωνή για να επιβληθείς στην γνώμη του άλλου. Μεγάλη υπόθεση και αυτό.
Μέσα από αυτές τις διαφωνίες που διάβασα τον τελευταίο καιρό μου ήρθε στο νου ένα απόσπασμα (και πάλι) από κάποιο βιβλίο που διάβασα του Osho.
Θα έκανε καλό να το είχαμε όλοι στην άκρη του μυαλού μας όταν συμμετέχουμε σε τέτοιους διάλογους…
Ποτέ μη χρησιμοποιείς την λέξη απόλυτο. Να την αποφεύγεις όσο μπορείς , επειδή αυτή η λέξη είναι που δημιουργεί φανατικούς.
Κανένας δεν έχει την απόλυτη αλήθεια.
Η αλήθεια είναι τόσο απέραντη! Όλες οι αλήθειες είναι αναπόφευκτο να είναι σχετικές. Η λέξη «απόλυτο» είναι που έχει σύρει την ανθρωπότητα μέσα στη δυστυχία.
Οι μουσουλμάνοι θεωρούν ότι η απόλυτη αλήθεια βρίσκεται στο Κοράνι, Ο χριστιανού θεωρούν ότι η απόλυτη αλήθεια βρίσκεται στην Βίβλο, οι ινδουιστές ότι η απόλυτη αλήθεια βρίσκεται στην Γκίτα και πάει λέγοντας. Και πως μπορούν να υπάρχουν τόσο πολλές διαφορετικές αλήθειες? Γι’ αυτό οι διαμάχες, οι λογομαχίες, οι πόλεμοι, οι θρησκευτικές σταυροφορίες, οι τζιχάντ: «Σκότωσε εκείνους που ισχυρίζονται ότι η δική τους αλήθεια είναι η απόλυτη».
Στη διάρκεια των αιώνων, οι περισσότερες δολοφονίες, οι περισσότεροι βιασμοί και τα περισσότερα εγκλήματα έχουν διαπραχθεί στο όνομα της Θρησκείας. Και ο λόγος είναι η λέξη «απόλυτο».
Πάντοτε να θυμάσαι: Όλα όσα μπορούμε να γνωρίζουμε είναι αναπόφευκτο να είναι σχετικά.

1 comment:

paragrafos said...

Πράγματι, αυτά είναι τα οφέλη! Κι εγώ νέα είμαι στο σπορ, περισσότερο από ενάμιση μήνα (το πρώτο ποστ το έκανα στις 28 Φεβρουαρίου). Από τη μικρή μου πείρα σας λέω οτι είδα στο κείμενό σας όλα αυτά που ισχυούν για το μπλογκ. Με καλύψατε πληρως.

Να προσθέσω όμως κατι μικρό: Προσωπικά το μπλογκ με βοήθησε πολύ να αντιμετωπίσω αποτελεσματικά το τραυματικό μου παρελθόν, εγγύς και απώτερο.

Με αγάπη

Παράγραφος