Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, June 01, 2006

Απάτη SMS (???) και προσωπικά δεδομένα.

Εχθές το απόγευμα έλαβα στο κινητό μου ένα μήνυμα που προερχόταν από το νούμερο 9011600499 και έγραφε σε άπταιστα greeklish τα εξής όμορφα "NEA YPHRESIA AMESON ASTROLOGIKON PROVLEPSEON. EPIKOINONHSTE TORA ME TOYS PIO EMPEIROYS ANALYTES TARO. THL TORA APO KIN 9011600499 H -33% APO STAUERO 9011326003".

Δεν έδωσα σημασία αν και αναρωτήθηκα από που βρήκαν το νούμερο του κινητού μου. Είπαμε. Ναι πιστεύω στην αστρολογία αλλά όχι αυτού του στυλ. Το έχουμε θίξει ήδη το θέμα αυτό.

Μετά από λίγο μου ήρθε ένα μήνυμα αυτή την φορά από το υπουργείο οικονομικών. Το οποίο ανέφερε τα εξής: "ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΣΩ SMS. ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ SMS ΜΕ ΤΟΝ ΑΦΜ ΣΑΣ ΣΤΟ 2552 (ΚΟΣΤΟΣ 0,595€)". Σε εκείνο το σημείο αρχιζω και ανησυχώ ακόμα περισσότερο! Τι γίνεται λέω?

Σήμερα γυρνώντας στην blogoσφαιρα έπεσε το μάτι μου στο blog της Rodia και διαπιστώνω ότι αυτό το μήνυμα πήγε και σε άλλους. Μέχρι τότε, δεδομένου και του προηγούμενου sms είχα την εντύπωση ότι παρόλο που δεν το θυμάμαι θα έδωσα κάπου το νούμερο του κινητού μου ή κάπως το βρήκανε κάποιοι και στέλνουν spam sms. Διαβάζοντας όμως αυτό το post της Rodia αναρρωτιέμαι μήπως τελικά ήταν "normal" sms.

Αν δεν ήταν όμως? Τι μπορεί να γίνει για να διασφαλίσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα? Μήπως καταλήξουμε όπως με τα mail, να αλλάζουμε mail (πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι) για να απαλλαγούμε από τα ανεπιθύμητα? Θα αλλάζουμε τώρα και νούμερα κινητών?



7 comments:

ralou said...

Τι να κάνουμε;!
Από τότε που αποκτησα την πρώτη μου πιστωτική κάρτα έχω λάβει με κανονικό ταχυδρομείο εκατοντάδες προσφορές από πάρα πολλές εταιρείες για διάφορα προϊόντα από είδη για το σπίτι μέχρι διακοπές και απο συμπληρώματα διατροφής μέχρι μωρουδιακά.
Σημείωσε ότι όλοι αυτόι βρήκαν την διεύθυνση μου από την τράπεζα της πιστωτικής γιατί οι φάκελοι έρχονται με το ίδιο ορθογραφικό λάθος στην διεύθυνση όπως και αυτός της κάρτας.
Αρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Πέρα από το ότι μου σπαει τα νεύρα η αντίστοιχη κατάσταση με τα SMS που τα στέλνουν ακόμα και στην μέση της νύχτας, απλά τα αγνοώ.

Και συστηματικά ανακυκλώνω το χαρτί των φακέλων και του υλικου που λαμβάνω.
Ας βγεί και τίποτα καλό από όλα αυτά!

Debby said...

Παλι καλά που τα ανακυκλώνεις! Εγώ τι να πω που κάθε μήνα πετάω κούτες χαρτια, περιοδικά, εφημεριδες κτλ Δεν υπάρχει καν υποδομή για κάτι τέτοιο. Η μόνη ανακύκλωση που κάνω είναι όταν χρησιμοποιώ εφημερίδες για να τυλίξω κάτι!!

Πάντως αυτό που λες δεν το είχα υπόψη μου καθόλου γιατί έχω πιστωτικές κάρτες αλλά δεν έχω παρατηρήσει τετοιο φαινόμενο. Ποιας τράπεζας αν επιτρέπεται είναι η κάρτα σου?

Αταίριαστος said...

Το SMS της Εφορίας είναι όντως μία νέα υπηρεσία, η οποία θα μας ενημερώνει για τη φορολογική μας δήλωση, σύμφωνα με την είδηση που μόλις διάβασα σε εφημερίδα.

Debby said...

Εχω να δω ή να διαβάσω ειδήσεις πάνω από μια βδομάδα (και παρεπιπτοντως νιώθω πολύ όμορφα).
Να όμως που σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις χρείαζεται.
Τελικά από ότι φαίνεται το κράτος μας πάσχει από ρευστό!!

ralou said...

Tης CB ήταν.
Αλλά όχι μόνο.
Τωρα επίτηδες όπου χρειαστεί να δώσω διεύθυνση και στοιχεία τα δίνω παραλλαγμένα σε κάθε περίπτωση. Δηλ. με το όνομα πρώτο ή το επωνυμο πρώτο με ή χωρίς πατρωνυμο, με την παλιά ή την νέα ονομασία της συνοικίας μου.
Ασε σου λέω, έχω κρατήσει αρχείο.
Οταν μου έρχονται τώρα διαφημιστικά ξέρω ποιά είναι η πηγή και τους παίρνω τηλέφωνω και τα χώνω σ΄όποιον βρω μπροστά μου.

glenn said...

Υποπτεύομαι τις τράπεζες. Εκεί έδωσα μόνο το κινητό και το sms από υπουργείο οικονομικών μου ήρθε κι εμένα. Μου έρχονται και άλλα κατά καιρούς. Επομένως, μάλλον η τράπεζα μου την έκανε τη δουλειά.

Debby said...

Εγώ πάλι χωρίς να είμαι σίγουρη, επειδή κάτι πήρε το αυτί μου ότι καταργήθηκε το απόρρητο των κινητών τηλεφώνων που κάτοτε υπήρχε (τώρα νομίζω μπορείς να πάρεις και να ζητήσεις να σου δώσουν τα στοιχεία του κατόχου κάποιου νούμερου όπως γινεται και με τους τηλεφωνικούς καταλάογους του ΟΤΕ), τα πήρανε κατευθείαν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Γι'αυτό και βγάζουν συνέχεια οι εταιρείες προγραμματα επιβράβευσης για καρτοκινητα. Για να συλλέγουν τα στοιχεία των κατόχων που αλλιώς δεν μπορούν να τα έχουν.