Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, June 26, 2007

Τα κράνη και οι γυναικείες τρίχες!

Τώρα με τα νέα μέτρα του ΚΟΚ πήγα και αγόρασα ένα ευάερο και ευήλιο κράνος να φοράω.
Και πριν είχα αλλά μου έπεφτε κάπως βαρύ και σπανίως το φορούσα. Μόνο σε περίπτωση που ήθελα να κινηθώ σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας εκτός πόλεως. Δηλαδή σχεδόν ποτέ, γιατί το μηχανάκι μου το χρησιμοποιούσα μόνο καλοκαίρι και μόνο εντός πόλεως που οι ταχύτητες είναι έτσι και αλλιώς μικρές. Παρόλα αυτά δεν τον γλίτωσα τον τράκο όπως είχα γράψει και εδώ πριν ένα χρόνο περίπου.

Τώρα όμως το φοράω πάντα, και διαπίστωσα αυτό που όλοι μου έλεγαν! Ότι τελικά και αυτό είναι θέμα συνήθειας!
Το μόνο κακό είναι ότι είναι απίστευτα σπαστικό όταν οι δουλειές που έχεις να κάνεις είναι σε απόσταση 200 μέτρων η μια από την άλλη και πρέπει κάθε τόσο να το βγάζεις και να το βάζεις!

Κατά τ' άλλα να δώσω μια συμβουλή στις γυναίκες λάτρεις των δίτροχων γενικότερα που μπορεί να ανησυχούν για τα μαλλιά τους μην τυχόν και στραπατσαριστούν με το κράνος.
Προτείνω να δοκιμάσουν να έχουν ένα χτένισμα που να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικό, να φαίνεται και να είναι υγιές η τρίχα έτσι ώστε ακόμα και να χωθεί όπως όπως μέσα σε ένα κράνος να μην χάσει την φόρμα της όταν το βγάλουμε. Όσο λιγότερα προϊόντα styling βάζουμε πάνω στα μαλλιά μας τόσο το καλύτερο για μας. Και πάντα υπάρχει ένα κούρεμα και ένα χτένισμα που μπορούμε να κάνουμε για να φαίνεται το μαλλί μας φυσικά χτενισμένο!

Προσωπικά είχα περάσει από εκείνο το στάδιο που κάποιος κομμωτής-τρια κάποια στιγμή με έπεισε ότι το χρώμα το μαλλιών μου δεν μου πάει και θα έπρεπε να το αλλάξω. Και πράγματι έτσι έγινε και για χρόνια έβαφα τα μαλλιά μου διάφορα χρώματα. Μέχρι και ξανθές ανταύγειες έκανα. Και ήταν οι μόνες που μετάνιωσα οικτρά. Οχι γιατί δεν ήταν καλές. Μια χαρά φαίνονταν. Μου ρήμαξαν όμως τα μαλλιά. Αυτό το ντεκαπάζ δεν κάνει τίποτα άλλο από το να καίει την τρίχα! Και γιατί παρακαλώ?? Σε εκείνη ακριβώς την φάση που συνειδητοποίησα σε τι γαϊτανάκι είχα μπει (βαφή, ρίζα, ρεφλέ, ντεκαπάζ, κτλ) αποφάσισα ότι "αυτός που θα σταθεί σε μια τρίχα" δεν κάνει για μένα! Και αυτό είναι μια γενικότητα που αφορά και πολλά άλλα θέματα της γενικότερης εμφάνισης μου και δεν αφορά μόνο το χρώμα των μαλλιών μου.
Μπορεί τώρα πια να μην τραβάει την προσοχή το μαλλί μου αλλά το να νιώθω τα μαλλιά μου όμορφα στο κεφάλι μου και όχι σαν χόρτα είναι ανεκτίμητο!

17 comments:

Alitovios said...

Άμα έχεις μακρύ μαλλί φοράς μια μπαντάνα κι από πάνω το κράνος κι όλα είναι μια χαρά.

Debby said...

Alitovie, είναι και αυτό μια λύση, αλλά προϋποθέτει να σου αρέσει η μπαντάνα στο κεφάλι σου. Παρόλο που έχω αρκετά μακριά μαλλιά δεν έχω φορέσει ποτέ μπαντάνα.
Η τρίχα από μόνη της έχει πολύ ελαστικότητα όταν δεν είναι ταλαιπωρημένη με αποτέλεσμα να μην χαλάει η φόρμα της όταν μπει μέσα στο κράνος.

phivos said...

Aγαπητή Debby, λυπάμαι αλλά αδυνατώ να σε παρακολουθήσω!

¦D¦D¦D

philos said...

Φοίβο, το αντίθετο θα ήταν ανησυχητικό!

;DDD

An-Lu said...

Σωστή...!!!!

ο δείμος του πολίτη said...

Κι όμως στις μικρές ταχύτητες βοηθά το κράνος. Στις μεγάλες είσαι χαμένη ούτως ή άλλως. Πότε θα το καταλάβουμε επιτέλους; Το ίδιο ισχύει και για τη ζώνη. Στα πάνω από 120 τίποτα σε σώζει το αυτοκίνητο (αν η σύγκρουση είναι με 120, όχι πριν το φρενάρισμα).

Πάντως είναι αστείο μερικές και μερικοί να κοστολογούν τη ζωή τους βάσει της κόμμωσής τους. Η δική μου πάντως δεν κάνει ούτε 10€ ούτε 30€.

jul said...

Ξανθές ανταύγεις?? απαπαπαπα

Στο λέω εγώ που επί χρόνια έβαφα τα μαλλιά μου πολύ ανοιχτότερα από το φυσικό μου (καστανό σκούρο) με αποτέλεσμα να γίνει το μαλλάκι μου σαν μακαρόνι και να σπάει....

Μεχρι που επανήλθε τα Χριστούγεννα στο φυσικό του :):)

Οσο για το κράνος...ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ΚΑΙ πρεπει να φοράς...και ας χαλάνε τα μαλλιά σου...:Ρ

ralou said...

Δεν άντεξα στον πειρασμό και θα το πω!
Τι ανάγκη έχεις εσύ κορίτσι μου!
Με ρεφλε, βαφές ή χωρίς, με ταλαιπωρημένα από το κράνος ή όχι μαλλιά, πάλι κούκλα είσαι!!!

panagiota said...

Αλογο-ουριτσα Ντέπυ μου για το κρανος.Παντα χτενισμενη θα είσαι.
Κι οσο για υγιές μαλλι?τερμα τα σαμπουαν.Πράσινο σαπουνι που λουζοτανε οι γιαγιάδες μας.
Η καλύτερη λυση.Κάνει τις τρίχες να λάμπουν απο υγεία....
Τύφλα να'χει η Φαρα Φώσετ....
Την καληνύχτα μου σου στελνω!

ladybug said...

Υπάρχουμε κι εμείς όμως που ασπρίσαν τα μαλλάκια μας πριν την ώρα τους...
:)

Debby said...

Καλημέρα!!!

Phivo!!! Δεν με νιώθεις! Θα μπορούσες άνετα να με παρακολουθήσεις αν διέθετες τουλάχιστον 30 πόντους μαλλί!!
Όπως λέει και ο [b]Philos,[/b] το παράξενο θα ήταν να με καταλάβαινες!! :-)

An-Lu!! To κατά δύναμη!!

Δείμο!! Μην σου φαίνεται καθόλου αστείο αυτό! Δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι θέμα συνειδητοποίησης ότι πρόκειται για την ασφάλεια μας.
Οι περισσότεροι φοράνε ζώνη για να μην τους γράψουν και όχι γιατί μπορεί να τους σώσει την ζωή. Παλιά ούτε εγώ δεν φορούσα ζώνη. Μερικά χρόνια τώρα όμως είναι το πρώτο πράγμα που κάνω με το που μπω στο αυτοκίνητο γιατί αλλιώς νιώθω άβολα!! Δεν ήταν έτσι όμως από πάντα.
Το ίδιο και με το κράνος. Δεν μπορείς να αντιληφθείς πόσο καλό μπορεί να σου κάνει. Πρέπει το πάθημα να σου γίνει μάθημα για να το καταλάβεις.

Jul!! Τα ίδια τραβούσα και εγώ!! Μέχρι που έκοψα μαχαίρι και τις βαφές γενικότερα και συνήλθε το κεφάλι μου!!! Για ένα μεγάλο διάστημα μέχρι να έρθει στο φυσικό μου χρώμα είχε ελεεινή όψη αλλά το αποτέλεσμα με αποζημίωσε με το παραπάνω!

Ralou μου!!! Τέτοια να μου λες να πάρουν τα μυαλά μου αέρα!! Καμιά μας δεν τα έχει ανάγκη όλα αυτά! Μια υγιής όψη είναι απείρως πιο θελκτική από τον όποιο καλλωπισμό. Αν μπορούν να συνδυάζονται και τα δύο, καλώς. Αλλά για μένα ισχύει το "αν κάτι δεν σε πειράζει, μην το πειράξεις"! Τουτέστιν αν δεν υπάρχει πρόβλημα δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα!:-)

Panagiota! Αυτό με το πράσινο σαπούνι το έχω ξανακούσει! Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θα κάνω μια απόπειρα! Προς το παρόν χρησιμοποιώ Κορρέ εδώ και 2-3 χρόνια και είμαι κατ'ευχαριστημένη. Τύφλα να έχουν όλες αυτές οι ακριβοπληρωμένες μάρκες σαμπουάν κτλ :-)

Debby said...

Ladybug! Μαζί πρέπει να γράφαμε!! Σε μια τέτοια περίπτωση δεν επιμένω στο όχι στις βαφές! Εξάλλου αυτός είναι ο σκοπός τους! Εχω συμμαθήτρια μου που έχει σχεδόν κατάλευκα μαλλιά! Αλίμονο αν και αυτή, που άσπρισε νεότατη (από τα 30 της-ίσως και νωρίτερα) δεν τα βάφει. Εξάλλου η άσπρη τρίχα δεν έχει την ίδια υφή. Είναι πιο σκληρή! Αντέχει στις κακουχίες!!

ο δείμος του πολίτη said...

Χρόνια είμαι ξεναγός (δεύτερη δουλειά) και έχω δει στους δρομους τα πιο φρικιαστικά θεάματα. Η ζώνη είναι ένας πολύ καλός φίλος και μάλιστα ο κολλητός σου μέσα στην πόλη. Είναι μια πολύ σκληρή εικόνα, που όντως δεν κάνει για γέλια. Ακόμα πιο σκληρο είναι όταν βλέπω πάντως μητέρες πυο χρησιμοποιούν ως αερόσακο τα παιδιά στην αγκαλιά τους στο μπροστά κάθισμα. Αναλόγως, τρελαίνομαι με όσους γονείς αγοράζουν ζαντολάστιχα (400 €) και όχι ένα παιδικό κάθισμα των 140€ ή ένα κράνος των 90€.

Debby said...

Δείμο! Αυτό με τις μητέρες ( και για τους πατεράδες ισχύει) είναι όντως τραγικό. Αλλά μην έχεις καμιά ψευδαίσθηση ότι είναι θέμα χρημάτων, την στιγμή που ακουμπάνε τεράστια ποσά για να το ντύσουν με τα πιο φιρμάτα ρούχα. Είναι θέμα διαπαιδαγώγησης και οι περισσότεροι υποκύπτουν στην γκρίνια των παιδιών.
Οταν τράκαρα τότε, οδηγούσε μια μαμά όπου μέσα στο αυτοκίνητο είχε ένα παιδάκι 3-4 ετών το οποίο ήταν όρθιο μέσα στο αυτοκίνητο και την απασχολούσε με αποτέλεσμα να μην δει καν το στοπ. Ευτυχώς, τότε, ούτε εγώ, ούτε αυτή, και κυρίως ούτε το μικρό έπαθε τίποτα. Για να καταλάβεις.

Marialena said...

Ντέπυ μου, οδηγώ μηχανή 10 χρόνια. Κράνος φοράω πάντα, πάντα, δεν το συζητάω. Το θέμα της κόμμωσης είναι σχετικό με την χρήση κράνους. Εγώ άρχισα σιγά σιγά να τα κονταίνω για ευχρηστία τα μαλλιά μου, μέχρι που τα έκοψα κοντά και ησύχασα, αλλά τώρα που τα ξαναμακραίνω πάλι, δεν σκάω κιόλας για την εμφάνισή τους! Αχτένιστη δεν είμαι, αλλά ούτε και του κομμωτηρίου. Γυναίκα οδηγός μηχανής είμαι και αυτό δικαιολογεί να θέλουν ένα στρώσιμο αφού βγάλω το κράνος. Πάντως, μόνο το κράνος δεν σώζει για να είμαστε ειλικρινείς. Θέλει και το σχετικό μπουφανάκι με τις ενισχύσεις, γάντια και μποτούλες να μην χτυπάνε τα ποδαράκια μας.

Η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι τρόπος ζωής και πιστεύω από την στιγμή που τον υιοθετούμε, προσαρμοζόμαστε ανάλογα. Σε φιλώ!

Διαγόρας ο Μήλιος said...

Μπράβο, χαίρομαι που ακούω για κοριτσάκια που φοράνε κράνος. Αυτό που εγώ παρατηρώ συνεχώς είναι κοριτσάκια χωρίς κράνος, και φαντάζομαι πως οφείλεται α) στο ζήτημα της κόμωσης, και β) στο γενικότερο ζήτημα ότι οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν την ομορφιά τους και το κράνος δεν αφήνει την ομορφιά τους να φαίνεται. Κρίμα, πολύ κρίμα, γιατί όταν το κεφάλι σου γίνει κιμάς, παύεις να είσαι όμορφη, διά παντός. Έχω ένα γνωστό, (άντρα, αλλά δεν έχει σημασία,) που είναι σημαδεμένος από το φρύδι ως το πηγούνι από παιδικό ατύχημα με μηχανάκι. Άσ'τα να πάνε. Το "ευάερο" κράνος για το οποίο έκανες λόγο φαντάζομαι πως είναι από εκείνα που το πηγούνι ανοίγει. Θα σε συμβούλευα να το κρατάς κλειστό όταν κινείσαι. (Κι αν τυχόν είναι half-face, τότε άλλαξέ το οπωσδήποτε, πάρε κάτι που να μπορεί να καλύψει ολόκληρο το πρόσωπό σου, θεώρησέ το πως ήταν αναγκαίο έξοδο για να εξοικειωθείς με το κράνος και να συνειδητοποιήσεις πως είναι θέμα συνήθειας.)

Debby said...

Marialena!! Αυτό σου το σχόλιο μου είχε ξεφύγει! Τέλος πάντων! Κάλλιο αργά παρά ποτέ λένε!

Εχεις δίκιο σε αυτό που λες για την συνολική αμφίεση. Θυμάμαι τότε που είχα τρακάρει αν δεν φορούσα τζην που ήταν κάπως χοντρό ύφασμα σίγουρα θα είχα γδαρθεί άσχημα από το σύρσιμο στην άσφαλτο!

Διαγόρα! Καλά δεν είμαστε και κοριτσάκια πια αλλά το σημαντικό είναι ότι φοράμε κράνος!! Πάντως ο λόγος που δεν βολεύτηκα το προηγούμενο κράνος μου ήταν ότι ένιωθα μεγάλη ανασφάλεια γιατί δεν άκουγα καλά!!! Και δυστυχώς οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν υπολογίζουν και πολύ τους οδηγούς των δίτροχων.
Θα σου αναφέρω λοιπόν και εγώ ένα συμβάν απίστευτο σχεδόν. Κάποτε ένας γνωστός μου που ήταν οδηγός μεγάλης μηχανής, αρνείτο να φορέσει κράνος. Οταν τον ρώτησα πως τα καταφέρνει και δεν τον γράφει η τροχαία, μου είπε ότι πήγε σε ένα δικό του γιατρό και του χορήγησε ιατρική βεβαίωση που του απαγορευει για λόγους υγείας να φοράει κράνος!
Το αντιλαμβάνεσαι???