Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, June 14, 2007

Τώρα και το yahoo mail έχει chat!


Αναβαθμίστηκε λοιπόν και το Yahoo mail! Ενσωμάτωσε και αυτό στην σελίδα του chat όπως είχε εδώ και καιρό το gmail.

Προσωπικά έχω και τα δύο, αλλά τώρα ειδικά με αυτό καταρρίφθηκε και το τελευταίο πλεονέκτημα που θεωρούσα ότι είχε το gmail. Τον ενσωματωμένο messenger! Ο οποίος όπως θα δείτε όσοι από εσάς έχετε Yahoo mail, και έχετε μεταβεί στην beta έκδοση του (η οποία μοιάζει σε εμφάνιση και έχει πολλές από τις ευκολίες που σου προσφέρει ένα πρόγραμμα διαχείρισης email όπως είναι το Microsoft outlook π.χ.), έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από ότι αυτός του gmail.

Η photo είναι screen shot από το δικό μου mail έτσι όπως φαίνεται η σελίδα υποδοχής του. Όπως βλέπεται ψηλά στο κέντρο δίπλα από το user name μου, φαίνεται η κατάσταση που έχω στον messenger. Υποστηρίζει και invisible όπως βλέπετε!

Στην αριστερή στήλη τώρα, δίπλα από την λέξη contacts φαίνονται πόσοι από τις καταχωρημένες επαφές σου είναι online. Δεν ζητάς να σε κάνουν add. Προφανώς θεωρεί ότι όσο μπορείς να στείλεις email χωρίς να ρωτήσεις τον αποδέκτη αν θέλει να λαμβάνει από εσένα mails άλλο τόσο μπορείς να στείλεις μήνυμα στον messenger. Ο άλλος πάντα έχει το δικαίωμα να μην απαντήσει ή να σε κάνει block.

Πέρα βέβαια από τον ενσωματωμένο messenger που μπορεί να μην ενδιαφέρει πολλούς, βρίσκω ότι γενικά το Yahoo mail υπερτερεί έναντι του gmail. Δεν είναι μόνο η απίστευτη ευκολία διαχείρισης των email, η εύκολη ταξινόμηση, η εύκολη αρχειοθέτηση κ.α.

Είναι και οι πληροφορίες που μπορείς να αποθηκεύσεις στην καρτέλα της κάθε επαφής, καθώς και οι υπενθυμίσεις που μπορείς να σετάρεις πανεύκολα και σου εμφανίζονται κάτω κάτω στην οθόνη όπως βλέπεται στην photo.

Μένει ακόμα φυσικά να ισοφαρίσει σε χώρο το gmail, αλλά αυτό προς το παρόν δεν με απασχολεί μιας και έχω πάρα πολύ ακόμα διαθέσιμο παρόλο το ότι αποθηκεύω αρκετά mails!

18 comments:

Jim.Hellas said...

θεωρείς ότι το Yahoo έχει καλύτερο τρόπο κατηγοριοποίησης από το Gmail? χμ... Διαφωνώ βασικά. Με βολεύει πολύ περισσότερο το gmail με το λιτό του περιβάλλον και με τις δυνατότητες που προσφέρει για χρήση tags στα e-mails, αλλά και εμφάνισής τους σαν συνεχόμενες συζητήσεις (βρίσκεις πιο εύκολα αυτό που ψάχνεις).

Δεν αλλάζω με τίποτα το gmail, αν και ομολογώ ότι το Yahoo έχει κάνει πολλά βήματα προόδου τον τελευταίο καιρό...

Debby said...

Jim! Υποστηρίζει drag & drop! Μπορείς να κάνεις flag για follow up, μπορείς να κάνεις search με λέξη κλειδί που μπορεί να βρίσκεται ακόμα και στο σώμα κειμένου του email, αυτόματη καταχώρηση του αποστολέα εύκολα με pop up window και ένα μόνο κλικ, προ επισκόπηση του email κ.α.

Έχεις δίκιο δεν έχει tags. Προσωπικά δεν τα χρειάστηκα ποτέ αν και ίσως να μου ήταν χρήσιμα αν τα διέθετε.
Εξάλλου όλα αυτά είναι και θέμα προσωπικού γούστου! Ας πούμε το interface και η λιτότητα του gmail δεν μου ήταν ποτέ συμπαθητικά!

philos said...

Σε παραδεχομαι!
Γιατί δεν χρησιμοποιείς το ελληνικό περιβάλλον στο yahoo!
Αλλά από την άλλη δεν βλέπω πολλά directories!
Θα έρθω να σε βρώ!

Debby said...

Philos!! To πιστεύεις ότι το ελληνικό περιβάλλον με μπερδεύει?
Από την άλλη directories έχω αρκετά αλλά τα έχω κρύψει! Προσωπικά δεδομένα!
:-)

P. said...

Παρόλο που το yahoo παίζει σχεδόν στα ίσα με το gmail πια προτιμώ και θα προτιμώ το δεύτερο. Μου αρέσει περισσότερο. Αν προσθέσεις κιόλας το Αλτσχάιμερ και τη τη δυνατότητα του google calendar να στέλνει δωρεάν sms με τις καταχωρήσεις.

Lion said...

Το user interface ειναι θεμα γουστου βεβαιως. Αλλα το yahoo εχει αντικειμενικα πολυ περισσοτερες διαφημισεις.

Εκτος απο τις διαφημισεις: Γενικα προτιμω να διαλεγω εγω, ποιες λειτουργικοτητες θελω, παρα να αποφασιζει καποιο software για μενα και να κανει "αυτοματα" πραγματα.

Το yahoo ακολουθει την δευτερη φιλοσοφια, το gmail την πρωτη.

Debby said...

Holden! Καλό αυτό με τα sms αλλά θέλει να κάνεις ολόκληρη ιστορία για να ενημερώσεις την κάθε υπενθύμιση!
Αντιθέτως στο yahoo αρκεί να συμπληρώσεις την ημερομηνία στην καρτέλα της επαφής και να τσεκάρεις το κουτάκι δίπλα. Αυτόματα ενημερώνεται το ημερολόγιο!
Για μένα που μπορεί να ξεχάσω να ανοίξω το κινητό μου (αλλά ποτέ τον υπολογιστή μου), μια χαρά μου είναι αυτό!

Dralion! Οσον αφορά τις διαφημίσεις. Στο yahoo τουλάχιστον είναι εμφανείς και σαφώς δεν ενοχλούν. Αντιθέτως στο gmail την "πάτησα" χωρίς να το καταλάβω απλά γιατί δεν φαινόταν με την μία ότι επρόκειτο για διαφήμιση.
Αυτές οι "ύπουλες" διαφημίσεις με εκνευρίζουν πολύ περισσότερο μαζί με αυτές που σου επιβάλλονται (έχεις τύχει μπαίνοντας σε κάποια site ένα μπάνερ να πηγαίνει όπου πάει το mouse σου και δεν φεύγει αν δεν το πατήσεις? Ε! αυτές).

Και στο yahoo εσύ επιλέγεις τι και πως. Απλά έχει απλοποιήσει τις λειτουργίες του πολύ. Με πολύ λιγότερα clicks κάνεις το ίδιο πράγμα. Μπορείς να δοκιμάσεις για του λόγου το αληθές.

An-Lu said...

Εμένα γιατί δεν με γύρισε σε μπέτα και είμαι ακόμα με την παλικαραβάνα;;;;;;
Μπου-χου-χου...
;-)

Debby said...

An-Lu! Δεν σε γυρνάει μόνο του! Εσύ επιλέγεις να το δοκιμάσεις αν θες. Μπορείς να κάνεις μια δοκιμή να το μετατρέψεις εδώ. Λέω δοκιμή γιατί μπορείς πάντα να το επαναφέρεις στην παλιά του κατάσταση. :-)

ο δείμος του πολίτη said...

Δε ξέρω αν έχει και ιδιαίτερη σημασία πάντως. Έχω κι εγώ αλλά δεν το ενεργοποιώ. Δεν είναι κάτι που μας λύνει τα χέρια. Ειδικά όταν τα ADSL μας παρέχουν δικά τους e-mail.

Mogwai said...

ποσα σε πληρωσανε απ το yahoo πες!

Debby said...

Δείμο! Όπως είπα αυτά τα πράγματα είναι και θέμα γούστου. Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ποτέ τα email που μου δίνουν οι εκάστοτε συνδέσεις που κάνω, ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Για να μην με δεσμεύουν. Αν αύριο μεθαύριο βρω ένα πιο συμφέρον πακέτο σύνδεσης να μην σκέφτομαι το mail που θα μου καταργηθεί αν αλλάξω παροχέα. Άσε που τώρα πια όλα αυτά τα δωρεάν email κάνουν τα πάντα και μάλιστα πολύ περισσότερα από αυτά που δίνουν οι εταιρείες παροχών γρήγορων και μη συνδέσεων! Όλα σχεδόν μπορείς να τα λαμβάνεις στον υπολογιστή σου μέσω προγράμματος διαχείρισης email καθώς και να τα διαχειρίζεσαι οπουδήποτε μέσω κάποιου browser.

Mogwai!!
Σταμάτα να με διαβάλλεις και μιας και έχεις ήδη yahoo αν δεν το έχεις ήδη μετατρέψει σε beta κάντο κατεπειγόντως! Θα εκστασιαστείς! Σε σχέση με το παλιό το νέο είναι θεϊκό!

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Πολύ καλή προσπάθεια από το yahoo, να ανταγωνιστεί το gmail αν το και το τελευταίο δεν το ξέρω πως λειτεουργεί.
απολαμβάνω και εγώ τη εκδοση beta του yahoo, αν και μερεικές φορές είναι πολύ αργό
Πιστέυω ότι έχει να κάνει με τα πολλά διαφημιστικά που πέφτουν στο πλάι και αργεί να φορτώσει η σελίδα.

Mogwai said...

τωρα αν σας πω οτι δε μπορω να το βρω θα με πειτε στοκο?

leila said...

μμμ.. ενδιαφέρον! για να παω να δω και γω την beta εκδοση....

Debby said...

Sakis! Δεν νομίζω ότι φταίνε τα διαφημιστικά στην κάπου κάπου αργοπορία. Μάλλον λόγω της προ επισκόπησης του email αργεί. Αλλά εδώ σε αυτό αργεί ακόμα και το Μicr.Out!

Mogwai!!
Δεν υπάρχει πουθενά που να σε προτρέπει να το μετατρέψεις όταν έχεις ήδη κάνει login! Κάνε sign out, και για να μπεις χρησιμοποίησε το link που έχω βάλει στην απάντηση μου στην An-Lu παραπάνω!! Άντε! Και μην ξανακούσω τίποτα για στόκους και τα τοιαύτα!

Leila!
θα κάνεις τον κόπο να μας πεις και εσύ την γνώμη σου όταν συγκρίνεις και τα δύο???

Anonymous said...

Επίσης μεγάλο πλεονέκτημα του gmail είναι οτι εκεί μπορείς να μιλήσεις με εμένα!!!

LOL

KAΛΟ ΣΚ

Debby said...

DealSend!! Πάει και αυτό το πλεονέκτημα! Από τότε που έπιασες "πραγματική" δουλειά, μαύρα μάτια κάνουμε!
Μην ξαναγίνει! :-)