Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, September 17, 2007

Τα παραλειπόμενα μου των εκλογών...

Μου κάνει εντύπωση που κάποιοι έμειναν έκπληκτοι από την νίκη της Ν.Δ. Αναρωτιέμαι τι περίμεναν με τέτοια χάλια που είχαν οι πλειοψηφία των αντιπολιτευτικών κομμάτων και ειδικά του ΠΑΣΟΚ που ήταν για τα μπάζα.
Μου άρεσε που πριν τις εκλογές ένας συνάδερφος μου ο οποίος μου έλεγε ότι διαισθάνεται νίκη του ΠΑΣΟΚ από όσο μπορεί να καταλάβει από τον περίγυρο του (και όχι αδίκως ίσως μιας και τα Δωδεκάνησα παραδοσιακά υπερψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ), αλλά του έλεγα να δει σφαιρικά το θέμα. Ακόμα και ο ίδιος, τον Γιωργάκη τον έλεγε Γιωργάκη! Δεν ήταν τυχαίο αυτό το Γιωργάκη. Και δεν είχε να κάνει μόνο με το ότι ο Γιωργάκης ήταν πολύ συμπαθητικούλης.
Δεν έβλεπα λόγο να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ! Ηταν ένα πράγμα σαν να μην υπήρχε. Γι' αυτό εξάλλου και το προσπέρασαν σχεδόν οι πάντες. Αν τώρα είμαστε απαράδεκτοι που αναδείξαμε νικητή την ΝΔ φανταστείτε τι θα ήμασταν αν με τέτοια χάλια που έχει αναδεικνύαμε νικητή το σημερινό ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που εμένα τουλάχιστον με θλίβει είναι ότι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δυο κόμματα αλαζονικά κατ' εμέ που θεωρούν όλους εμάς τους υπόλοιπους που δεν τα ψηφίζουμε πεπλανημένους ιδεολογικά, και εαυτούς αλάνθαστους, που τέτοια αντίστοιχα κόμματα δεν υπάρχουν πουθενά στην Ευρώπη, αύξησαν τα ποσοστά τους και δεν πήγαν αυτοί οι ψήφοι σε κόμματα όπως η Φιλελευθερη Συμμαχία και οι Οικολόγοι Πράσινοι που έχουν να προτείνουν τουλάχιστον κάτι σύγχρονο. Ειδικά δε οι τελευταίοι με αυτό το 1% που κατάφεραν να συγκεντρώσουν (και οι οποίοι στα Δωδεκάνησα δεν είχαν ψηφοδέλτιο και ίσως και άλλου) θεωρώ ότι αδικήθηκαν κατάφορα από τα ΜΜΕ. Γιατί να ακούσω δηλαδή τις δηλώσεις του καρτούν-Παπαθεμελή και όχι των οικολόγων?

Νομίζω ότι αυτό ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ποιος θα ήταν καλύτερο δηλαδή να μας κυβερνήσει? Ο Γιωργάκης με την Παπαρήγα ή τον Αλαβάνο? Ασε καλύτερα! Αλλά ξέχασα! Τα αγαπητά κόμματα της Αριστεράς μας είναι τόσο "διαλλακτικά" και "δημοκρατικά" που αρνούνται την συνεργασία μιας εξαρχής! Λίγο τους ενδιαφέρει το καλό του λαού που διακηρύσσουν σε κάθε ευκαιρία. Το θέμα είναι να κυβερνήσουν μόνοι τους. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε και ελπίζουμε να μην πάρουμε ούτε στο μέλλον!

Και το Λάος καλά έκανε και μπήκε στην βουλή! Χρειαζόμαστε και κάτι από entertainment ενίοτε. Μην τρομάζετε που μπήκε ένα "φασιστικό" κόμμα στην βουλή. Τα υπόλοιπα συμπεριλαμβανομένων και των αριστερών κομμάτων να είστε σίγουροι ότι είναι το ίδιο και ίσως περισσότερο φασιστικά από αυτό.

Κατά τ' άλλα όλα καλά! Ψυχαγωγήθηκα λίγο με το ζάπινγκ μου στα κανάλια εχθές βράδυ, με τις εκλογοφιλοσοφίες του καθενός καλεσμένου, αλλά δεν άντεξα και πολύ. Βαρέθηκα.
Κρίμα μόνο που δεν ήξερα ότι το Star αντί να συνεχίσει την εκλογοεκπομπή του, τους ξαπόστειλε όλους σπίτια τους και πρόβαλε επεισόδιο του Nip Tuck!
Φτου! Και την έπεσα για ύπνο!


13 comments:

Zaphod said...

Για το ΠΑΣΟΚ έχεις απόλυτο δίκιο όχι όμως και για την αριστερά επειδή δεν σου αρέσει!...

Κομματα σαν το ΚΚΕ και ειδικά σαν το ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά.

Ταύτα και μένω

love&kisses
zaphod

ladybug said...

Συμφωνώ για το ΠΑΣΟΚ.
Είναι όμως πολύ απογοητευτικό μετά τα όσα συνέβησαν, να παίρνει 42% η ΝΔ.
42%? Απίστευτο...

Debby said...

Καλησπέρα!!

Zaphod! Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αριστερά γενικά! Δεν μου αρέσει η αριστερά έτσι όπως εκπροσωπείται στην ελληνική πολιτική σκηνή από τα συγκεκριμένα κόμματα. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό αυτό.
Διαφωνώ και με την ιδεολογία τους έτσι όπως την εκφράζουν και με τις πρακτικές που ακολουθούν που είναι πλέον παρωχημένες εντελώς.

Ladybug!! Απογοητευτικότατο! Συμφωνώ. Αλλά απίστευτο δεν το βρίσκω! Μπορώ να το κατανοήσω με τις εναλλακτικές λύσεις που υπήρχαν!! :-)

zouri1 said...

να μην πω οτι διαφωνω ριζικα,με ολο το ποστ σου.

Zooman said...

Zouri σταμάτα!!!!
Λές και αντιγράφαμε ο ένας τον άλλο!!!! (απο ενα χρονικό σημείο και μετά)
Συμφωνώ με την αποψή σου, απλά επειδή είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ εύχομαι να μην επαναπαυθούν...

Debby said...

Zouri! Δεν πειράζει ντε! Απόψεις είναι αυτές! Όλοι έχουμε και από μία! ;-)

Zooman!! Γι' αυτό λέω ότι ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα. Και δεν μπορείς να επαναπαυτείς με 152 έδρες και δεν υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα πολιτική αστάθεια.
Εύχομαι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σταθούν άξια της καίριας θέσης που κατέχουν.

μιχαλησ said...

Εδώ και πολλά – πολλά χρόνια στην Ελλάδα, οι εκλογές είναι παράλογες. Το κακό είναι ότι κάθε φορά είναι και πιο παράλογες. Ξέρεις, κάποιες φορές μπορεί να είναι παράλογες για εμάς αλλά όχι για το σύνολο, αλλά θεωρώ ότι αυτό το 42% της ΝΔ, είναι παράλογο και για αυτούς που ψήφισαν ΝΔ. Για την αριστερά, τα πράγματα είναι παράλογα πολύ καιρό τώρα. Ίσως σε αυτές τις εκλογές να είναι λιγότερο από ποτέ...

philos said...

Περίμενα και γω να δω κάνα σχόλιο για το nip tuck, αλλά βλέπω ότι δεν έχεις και πολύ προχώ κοινό!
;D

An-Lu said...

Έχασες ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ επεισόδιο του Nip/Tuck????


Ντροπή σου!


;-)

Alitovios said...

Άμα τώρα συγκρίνεις το ΛΑΟΣ με το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα. Κι όχι, δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό να έχεις ένα ακροδεξιό κόμμα στη Βουλή.

Debby said...

Καλησπέρα!

Μιχάλη! Εγώ πάλι μόνο παράλογες δεν τις βρίσκω. Πλήρης αντικατοπτρισμός αυτού που είμαστε σαν άνθρωποι.
Καλώς σε βρήκα!

Phile!! Περίμενα και εγώ να γράψει κανένας ενθουσιώδης τηλεθεατής αλλά που? ;-)

An-Lu! Και το κακό είναι ότι όταν χάσεις ένα επεισόδιο έχεις όντως χάσει επεισόδιο!!!
Άλλη φορά προτού πάω για ύπνο θα ελέγχω προηγουμένως το star!! ;-)

Alitovie! Δεν τα συγκρίνω! Εντόπισα απλά κάποιες ομοιότητες! ;-)
Παρόλα αυτά θεωρώ ότι πιο επικίνδυνο από το ότι μπήκε το ΛΑΟΣ στην βουλή είναι το να τους παίρνουμε στα σοβαρά όλοι οι άλλοι.

Ελπίς said...

Περιδιαβαίνοντας τη blogόσφαιρα την εκλογική περίοδο άρχισα να υποψιάζομαι ότι οι ελληνόφωνοι ιστολόγοι ζουν σε άλλη χώρα από την Ελλάδα. Μέχρι που σε συνάντησα και διάβασα επιτέλους μια νηφάλια και ρεαλιστική κουβέντα, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό!
Χαίρομαι που σε βρήκα!

Debby said...

Ελπίς! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Χάρηκα που σε βρήκα και εγώ! :-)