Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, June 02, 2008

Επιτέλους!!

Ήρθε η ώρα να το γιορτάσω μου φαίνεται! Σήμερα, για πέμπτη συνεχή βραδιά, ο μεγάλος μου κοιμάται από τις 10 το βράδυ και ξυπνάει στις 7-8 το πρωί!! Μου έρχεται να κάνω πάρτι! Λέω όμως να το αφήσω για όταν και ο μικρός αντί να ξυπνάει στις 4 τα ξημερώματα, μιμηθεί τον αδερφούλη του και με αφήνει να κοιμάμαι απερίσπαστη τα βράδια!! Τότε ναι! Θα μπορώ να ξενυχτίσω κάνοντας πάρτι για να το γιορτάσω!!
Συγχωρήστε με που σπανίως σας διαβάζω πια και ακόμα πιο σπανίως επισκέπτομαι αυτό εδώ το blog, όμως δεν μπορούσα καθόλου. Η στέρηση ύπνου είναι μια μορφή βασανιστηρίου που σε εξαντλεί. Αν δεν κάνω λάθος, περισσότερο αντέχει ένας άνθρωπος χωρίς φαΐ ή νερό παρά χωρίς ύπνο. Ήταν δύσκολο, έως αδύνατο να μπορέσει το μυαλό μου να λειτουργήσει νορμάλ υπό αυτές τις συνθήκες. Έτσι ο ελεύθερος μου χρόνος ανάμεσα στα γεύματα των μικρών αφιερωνόταν κυρίως σε δουλειές που ήταν απαραίτητο να γίνουν, σε λίγο σερφάρισμα που και που, κυρίως στο facebook, και σε λίγο διάβασμα βιβλίων που έχουν να κάνουν με την ανατροφή, διαπαιδαγώγηση και το παιχνίδι των μωρών. Επενδύω στο μέλλον μπας και την περάσω όσο το δυνατόν πιο χαλαρά!
facebookΘέλω να πω μερικά λόγια για το facebook το οποίο μου φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμο και πριν γεννήσω αλλά και τώρα, που οι ελέυθερες μου ώρες είναι περιορισμένες και θέλω κάτι ανάλαφρο να τις περνάω που να μη με κουράζει. Το facebook λοιπόν είναι η ιδανική απασχόληση!
Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, τις ατέλειωτες εκείνες ώρες τις ξάπλας (γιατί το να κινηθώ πιο πολύ από το να περπατήσω από το ένα δωμάτιο στο άλλο μου ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο) η απασχόληση μου στο facebook, το οποίο αν θέλεις να σκοτώσεις τον χρόνο σου είναι το ιδανικότερο, ήταν ότι έπρεπε! Δεν ξέρω πόσα τεστ για κάθε βλακεία που μπορεί κανείς να φανταστεί έκανα, δεν θυμάμαι πόσα κουίζ απάντησα, δεν θυμάμαι πόσα applications εγκατέστησα και απεγκατέστησα επίσης και πόσων τα νεύρα έσπασα με τα επανειλημμένα invitations που τους έστελνα!!
Στην μετά εγκυμοσύνης εποχή, μπορεί να μην είχα την πολυτέλεια του χρόνου να κάνω τεστ και να απαντάω κουίζ, όμως μου φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμο γιατί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κάνω upload αρκετές φωτογραφίες από τα μικρά, οι οποίες είναι προσβάσιμες εύκολα και γρήγορα από πολλούς συγγενείς και φίλους οι οποίοι βρίσκονται μακριά. Μου αρέσει γιατί κρατάω μια επαφή με τους φίλους μου και μαθαίνω νέα τους χωρίς καν να χρειάζεται να μιλήσω μαζί τους, γιατί βρίσκω παλιούς φίλους που είχαμε χαθεί για αρκετό καιρό, γιατί βρίσκω εκεί φίλους που έχω γνωρίσει από τα blog και ανακαλύπτω και άλλες διαστάσεις της προσωπικότητας τους εκτός από αυτής του blog τους και ένα σωρό άλλους λόγους που με έχουν κάνει να βλέπω με καλό μάτι όλο αυτό το διαδικτυακό φακέλωμα που λέγεται facebook.
Οταν όμως κάποιος ακούει διαδικτυακό φασκέλωμα κάπου μπορεί να στραβομουτσουνιάσει και με το δίκιο του ίσως. Γιατί πέρα από το χα χα και χου χου που μοιάζει να είναι το facebook δεν παύει να είναι ένα φακέλωμα. Με την καλή έννοια καταρχήν. Το μέλλον θα δείξει αν είναι και με την κακή έννοια.
Η φίλη μου η Μαρία μου έστειλε εχθές με mail ένα άρθρο που γράφτηκε σχετικά με το facebook για τον Ελευθερο Τύπο του Σαββάτου το οποίο εν ολίγης καταδίκαζε όλη αυτή την προθυμία που επιδεικνύει τόσος πολύς κόσμος παγκοσμίως να φακελωθεί. Ε! Λοιπόν είναι όντως παράξενο που τόσος πολύς κόσμος έσπευσε να καταχωρήσει τα πραγματικά του στοιχεία σε αυτήν την βάση δεδομένων αλλά δεν παραξενεύομαι γιατί το έκανε και γιατί το κάνει ακόμα. Σε ένα κόσμο που το φακέλωμα είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας πλέον το facebook είναι ότι πιο άρτιο υπάρχει αυτή την στιγμή όσον αφορά τις διαδικτυακές υπηρεσίες, οι οποίες άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο κάνουν το ίδιο πράγμα. Ακόμα και τα δωρεάν email που διατηρούμε λογ/σμό κάνουν το ίδιο πράγμα. Μας προωθούν διαφημίσεις ανάλογες των ενδιαφερόντων μας. Πως αλλιώς θα μπορούσε να παραμείνουν δωρεάν άλλωστε? Το ίδιο και το facebook . Το να μείνει δωρεάν στον χρήστη αυτή η υπηρεσία συνεπάγεται ότι κάτι πουλά. Αν αυτό το κάτι είναι τα προσωπικά μου δεδομένα λίγο με νοιάζει. Άσε που δεν θεωρώ τα προσωπικά μου δεδομένα τίποτα ιδιαίτερα σημαντικό, όπως πολύ όμορφα εξηγεί και ο Dralion σε ένα παλιότερο του post, γι΄αυτό άλλωστε και δεν με ενδιαφέρει να τα δημοσιοποιήσω. Εξάλλου άλλοι τα έχουν πουλήσει ήδη από πιο πριν και με πιο άγαρμπο τρόπο από το facebook! Και μάλιστα χωρίς να μου δώσουν τίποτα σαν αντάλλαγμα!

5 comments:

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Eίσαι όμως...!!! Εγώ βρε μανούλα, για καλό το έκανα! Για να σου δείξω & την άλλη πλευρά του πράγματος (που λέγεται Facebook).
Όσο για τον κύριο ξεμαλλιαράκι σου, (είπαμε:) άψογος! Μπράβο του το παιδί που άρχισε ήδη να σκέφτεται & να προσέχει & τη μανουλίτσα του! ΄Αντε, σε κανένα μήνα & ο γλυκούλης καραμουζάκης να δεις που θα ακολουθήσει το παράδειγμα του αδερφούλη του!
Φιλάκια στα βαφτιστηράκια μου!!!

ο δείμος του πολίτη said...

Για μένα δεν είναι προσπάθεια φακελώματος. Εϊναι μία προσπάθεια να αναδειχθεί το άτομο από το μικρόκοσμό του. Είναι η συνέπεια της τηλεόρασης, που μας έκανε όλυος να θέλουμε να γίνουμε παγκοσμίως γνωστοί και να ξεχωρίσουμε από το σωρό -χρησιμοποιώντας όμως τις ίδιες μεθόδους της μόδας. Γιατί τελικά μόδα είναι το facebook.

Είναι όμως και μία προσπάθεια να βρούμε νέους φίλους, να αναπτύξουμε τα όνειρά μας -έστω και ως περσόνες- μακριά από τον καθημερινό μας μικρόκοσμο. Εϊναι και ανάγκη επικοινωνίας εκτός από μόδα.

An-Lu said...

Ετοιμάζομαι για το πάρτάκι που είναι προ των πυλών!
Όσο για το fb...έχει τόσο νόστιμα "καρότα" που χαλάλι το φακέλωμα!
(άσε που μερικοί με νομίζουν κινέζα ;-)

Aristea-Stray.gr said...

Debby καλημέρα,
Τυχερή είσαι που έστω το ένα σταμάτησε να ξυπνάει τη νύχτα. Πολλες φορές τα ξενύχτια διαρκούν μέχρι να γίνουν 4-5 μηνών.
Σου εύχομαι να ακολουθήσει και το αλλο σύντομα για να βρεις και εσύ ενα ρυθμό και να ξεκουραστείς.

Στο facebook δεν βρίσκω ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Με ενοχλεί να "εκτεθώ" τόσο πολύ.
Δεν θεωρώ και εγω τα προσωπικά μου δεδομένα κάτι σημαντικό όμως είναι προσωπικά μου. Με παραξενεύει ή ανεση που ο καθένας τα δημοσιοποιεί καθώς και η πληθώρα φωτογραφιών.
Πιστεύω ότι το σχόλιο του Δείμου είναι μια καλη εξήγηση του γιατι συμβαίνει.
Ανάγκη επικοινωνίας, θα το ελεγα μοναξιά που ωθεί σε αυτη την υπερβολική "εκθεση".

Debby said...

Καλημέρα σε όλους!!

Ηλιαχτίδα!! Και εγώ βρε μανούλα για καλό το έκανα! Τίποτα δεν είναι μαύρο ή άσπρο! Υπάρχουν πάντα και οι γκρι αποχρώσεις!
Όσο για τα μικρά, εύχομαι και ελπίζω να κοιμούνται ακόμα περισσότερο την νύχτα όσο περνά ο καιρός αν και ακόμα και έτσι να μείνει το σενάριο και να ξυπνάει ο μικρός μετά τις 5 το πρωί όπως τώρα δεν με χαλάει καθόλου! Δεν φαντάζεσαι τι άγριο ξενύχτι τράβηξα τον πρώτο καιρό για να είμαι και έτσι ευχαριστημένη!!

Δείμο!!!
Ποτέ δεν το σκέφτηκα αυτό ίσως γιατί εμένα την ίδια δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Πολύ πιθανόν όμως να ισχύει κάτι τέτοιο γιατί αρκετά άτομα με έχουν προσθέσει σαν φίλη τους ενώ δεν τους ξέρω καθόλου!! Και εννοείται ότι δεν τους πρόσθεσα και εγώ απλά και μόνο για να φαίνεται ότι έχω πολλούς φίλους!
Δεν ξέρω αν είναι ένας τρόπος να κάνει κανείς καινούργιους φίλους ή να βρει ταίρι ή δεν ξέρω τι, αλλά σίγουρα καλύπτει μια ανάγκη επικοινωνίας, στην οποία δεν χρειάζεται να μιλήσεις με τον άλλον! Εκεί έχουμε φτάσει καλώς ή κακώς!

An-Lu!! Ευτυχώς και το facebook και μπορούμε και βρισκόμαστε πότε πότε και να λέμε και καμιά κουβέντα! Είναι όλα σε ένα!!
Όσο για το παρτάκι εύχομαι να μην αργήσει πολύ!! Να είναι καλοκαιρινό με δροσιστικά ποτά!! ;-)

Aria! Σίγουρα είμαι τυχερή! Αυτό το αναγνωρίζω γιατί μου έχουν πει απίστευτες ιστορίες για ξενύχτια που διαρκούν μήνες τώρα! Αλλά δεν ενθουσιάζομαι γιατί έχω ακόμα πολύ μέλλον μπροστά μου! Αλλά δεν είμαι μόνο για αυτό τυχερή! Είμαι και για το ότι απλά τα αφήνω στο κρεβάτι τους το βράδυ και κοιμούνται. Είμαι και γιατί δεν είχαν κολικούς να κλαίνε και ένα σωρό άλλα που δεν είχα! Μακάρι να είμαι τόσο τυχερή και στο μέλλον!!
Όσο για το Facebook είναι λογικό να μην σου αρέσει γιατί θεωρείς ότι εκτίθεσαι άμα δημοσιοποιήσεις τα στοιχεία σου. Πολλοί έχουν πάρει μέρος (από άτομα που ξέρω μέσα από τα blog) χωρίς να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία τους. Δεν σε υποχρεώνει κανείς. Ότι θέλει ο καθένας κάνει! Εμένα απλά δεν με ενδιαφέρει να δημοσιοποιήσω τα πραγματικά μου στοιχεία κυρίως γιατί δεν νομίζω πως ενδιαφέρουν κανένα! :-)