Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, August 06, 2007

Έχει το μονοπάτι καρδιά?


Το κάθε μονοπάτι είναι ένα από εκατομμύρια μονοπάτια. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι ένα μονοπάτι, δεν είναι παρά ένα μονοπάτι. Αν αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να το ακολουθήσεις, δεν χρειάζεται να το ακολουθήσεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Κάθε μονοπάτι δεν είναι παρά ένα μονοπάτι. Δεν προσβάλλεις ούτε τον εαυτό σου ούτε τους άλλους αν το παρατήσεις, αφού έτσι σου λέει η καρδιά σου να κάνεις. Όμως η απόφαση σου να μείνεις στο μονοπάτι ή να φύγεις πρέπει να είναι ελεύθερη από φόβο ή φιλοδοξία.
Σε προειδοποιώ: Κοίταξε καλά και προσεκτικά το κάθε μονοπάτι. Δοκίμασε το όσες φορές το νομίζεις απαραίτητο. Μετά κάνε στον εαυτό σου και μόνο στον εαυτό σου αυτό το ερώτημα: Έχει καρδιά αυτό το μονοπάτι? Όλα τα μονοπάτια ίδια είναι. Δεν οδηγούν πουθενά. Υπάρχουν μονοπάτια που οδηγούν μέσα από τον λόγγο ή κάτω από τον λόγγο. Το μόνο ερώτημα είναι αν αυτό το μονοπάτι έχει καρδιά. Αν έχει, τότε είναι καλό. Αν δεν έχει, είναι άχρηστο.

Κάρλος Καστανέντα

3 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Πολύ ωραίο κείμενο. Μου θυμίζει τις επιλογές του μονοπατιού του Ηρακλή. Αυτό που μετράει είναι η διαδρομή, όχι η επιλογή του μονοπατιού, το ταξίδι.

tassoula said...

Αλήθεια είναι.Σημασία έχει το ταξίδι!
Φιλιά!

Debby said...

Καλησπέρα!

Δείμο!
Σαφώς και μετράει η διαδρομή... και μετράει ακόμα περισσότερο αν την χαρακτηρίζει η αγάπη από ότι οτιδήποτε άλλο...

Tassoula! Όλοι μας όλο και κάποιον δρόμο παίρνουμε. Το θέμα είναι γιατί παίρνουμε αυτόν και όχι κάποιον άλλον!
Ετσι και αλλιώς η επιλογή που κάναμε κάτι θα μας δώσει...