Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, July 11, 2006

Μπας και δεν είμαι "φυσιολογική" γυναίκα?

Ώρες ώρες νομίζω πως δεν είμαι "φυσιολογική" γυναίκα. Διαφέρω μάλλον αρκετά από το πρότυπο με τα χαρακτηριστικά τουλάχιστον του μέσου όρου της γυναίκα στην οποία απευθύνονται τα περιοδικά, η τηλεόραση κτλ.
Η πρώτη φορά που το αντιλήφθηκα ήταν όντας έφηβη, βολτάραμε με τις φίλες στα μαγαζιά και εκείνες πάντα σταματούσαν και θαύμαζαν βιτρίνες με είδη σπιτιού, διακόσμησης κτλ. Τι ωραίο αυτό το βάζο έλεγε η μια, όχι το άλλο μου αρέσει εμένα έλεγε η άλλη. Εγώ απλά δεν έβρισκα κανένα ενδιαφέρον. Μα κανένα. Με αποτέλεσμα το σπίτι μου να έχει τη πιο αλλοπρόσαλλη διακόσμηση μιας και ότι διακοσμητικό έχω προέρχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος από δώρα.
Επόμενο χτύπημα τα μαγαζιά με φω μπιζού! Πέρα από μια πιάστρα να μαζεύω τα μαλλιά μου όταν καταντούν ενοχλητικά, δυσκολεύομαι να βρω κάτι άλλο από εκεί μέσα που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω. Αντί για αυτό βάλε με, μέσα σε ένα βιβλιοχαρτοπωλείο και άσε με, με τις ώρες να περιεργάζομαι τα στυλό, τα μολύβια, τα χαρτάκια κτλ! Τα κοσμήματα και τα φω μπιζού που ήδη έχω μου τα έχουν δωρίσει και κάθε φορά που τα βλέπω λέω να τα βάλω κάπου εμφανές έτσι ώστε να τα βλέπω για να φοράω και κανένα πότε πότε.. Αντί για αυτό, ακόμα και όταν είναι να πάω σε γάμο ή άλλη κοινωνική εκδήλωση που είθισται εμείς οι γυναίκες να το παρακάνουμε στο στόλισμα, ακόμα και τότε τα ξεχνάω! Και πάω και βλέπω όλες τις άλλες προσεγμένες, ντυμένες στην τρίχα, με τις λεπτομέρειες στο ντύσιμο τους, με τα αξεσουάρ τους, και εγώ να είμαι με την πιο «ξερή» εμφάνιση!
Στα ρούχα τώρα. Τι να πω εδώ. Καλύτερα να με ντύνεις παρά να με ταΐζεις! Τόσο καλά! Πάντα όταν χρειάζομαι ρούχα δεν έχω, και το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι κάθε σαιζόν είναι να ανανεώσω την γκαρνταρόμπα μου ή να ψωνίσω κάτι «της μόδας». Ευτυχώς που είμαι σταθερή στο βάρος μου, αλλιώς θα είχα σοβαρό πρόβλημα. Μιας και όταν επιτέλους αποφασίζω να πάω για ψώνια τα ρούχα που παίρνω είναι δύσκολο επίσης να συνδυαστούν. Ή τουλάχιστον εμένα μου φαίνεται βουνό η όλη ιστορία! Τελευταία έχω βρει το κόλπο! Μαύρα και καθάρισα!
Τα καλλυντικά δεν με ενδιαφέρουν. Αν ήταν όλες σαν και εμένα θα βαρούσαν πτώχευση όλες οι εταιρείες. Βαριέμαι την τελετουργία εφαρμογής κυρίως. Για τον ίδιο λόγο σταμάτησα να βάφω τα μαλλιά μου. Μου φαίνονταν τόσο πολύ χαμένος ο χρόνος αυτός του κομμωτηρίου. Το αντίκτυπο των μη βαμμένων μαλλιών? Στους άντρες είδα αντιμετώπιση θετική ή ουδέτερη. Στις γυναίκες όμως η αντίδραση ήταν μάλλον αρνητική. Όλες μου έλεγαν ότι μου πήγαινε πιο ανοικτό το μαλλί μου. Με αγριεύει λένε έτσι που είναι! Ακούς εκεί με αγριεύει το φυσικό μου χρώμα!!! Δεν πα να με κάνει ότι θέλει! Βρήκα την ηρεμία μου και την ρίζα επίσης πάντα στην σωστή απόχρωση !!!χαχαχαχαχα!!
Παρόλα αυτά πως για μια και κάτι εβδομάδα ταξιδιού γέμισα μια ολόκληρη βαλίτσα δεν μπορώ να το καταλάβω!

17 comments:

vromogato said...

στα εσώρουχα και στα δισκάκια όμως τα πράγματα αλλάζουν:)
σωστά?

Debby said...

Καλώς σε βρήκα vromogato!
Ε!!Ναι! Τα εσώρουχα (και τα ρούχα) μου αρέσει να είναι όσο πιο "θυληκά" γίνεται. Διαφορέτικά μάλλον προς λιμενεργάτης θα έφερνα!
Για τα δισκάκια που λες, μάλλον σε έχασα... Εκτός και αν εννοείς cd κλπ υπολογιστή. Απο αυτά είμαι φουλ αλλά δεν φέρνουν σε γυναικείο χαρακτηριστικό!

ma.beez said...

Λοιπόν, εσύ πρέπει να είσαι πολύ όμορφη, να έχεις τύπο και να το ξέρεις. Μόνο αυτές οι γυναίκες σνομπάρουν τα beauty shops....όσο για τις φίλες σου, άσ’ τες να λένε. Θα σ' ενδιαφέρουν μόνο οι ανδρικές γνώμες, και συγχώρησε το δασκαλίστικο ύφος, είναι που είμαι πολύ σίγουρη γι' αυτό που λέω.

Debby said...

Λοιπόν... εσένα mamani σε συμπαθώ, όχι γιατί με κοπλιμένταρες αλλά γιατί είσαι "γατόβια" σαν και μένα!
Σοβαρά τώρα, "πολύ όμορφη" είναι υπερβολικός όρος για μια κοινή θνητή σαν και μένα. Εμένα μου αρέσω και αυτό αρκεί!!

Deepest...To σκέφτομαι ήδη...

Ανέστης Μ. said...

στα ρουχα ο συνδυασμος μαυρου με μαυρο ειναι ασυναγωνιστος.Νομιζω ειναι το μονο θεμα για το οποιο δε θα αλλαξω ποτε γνωμη.Paint it black που λενε και οι γερολυκοι!

resident said...

Οι πιο πολλές γυναίκες ασχολούνται πολύ με αυτά. Πιστεύω ότι στους άντρες δεν αρέσει το έντονο βάψιμο, αλλά στα ρούχα καλώς η κακώς δίνουν κάποια σημασία.

Συμβουλή του δον Κιχώτη στον Σαντσο

"Να είσαι πάντα καθαρός αλλά ποτέ σου φανταχτερός. Καλοντυμένος αλλά χωρίς πολυτέλεια. Τα ρούχα σου να είναι καλοσυγυρισμενα ,γιατί η ακαταστασία φανερώνει την αμέλεια εκείνου που τα φορά."

Ο λύκος της στέπας

"Έμαθα πάνω από όλα ότι αυτά τα μπιχλιμπίδια, τα είδη μόδας και πολυτέλειας, δεν είναι φθηνά και άχρηστα πράγματα…. Αλλά ένας μικρός η ,μάλλον ένας μεγάλος κόσμος αντικειμένων ,που όλα από την πούδρα και το άρωμα ως τις αγκράφες και τις τσάντες -έχουν μόνο ένα σκοπό: να υπηρετήσουν την αγάπη, να εκλεπτύνουν της αισθήσεις, να εμφυσήσουν ζωή σε ένα νεκρό περιβάλλον…"

Δεν μου αρέσει στη γυναικα το βάψιμο ιδιαίτερα, ούτε και στα μαλλιά ,όμως μια προσοχή στο ντύσιμο δεν βλάπτει.Οσο για τα μαύρα μου αρέσουν. Ο Αρμάνι που φοράει σχεδόν πάντα μαύρα, κάτι ξέρει. Αν βέβαια μια γυναίκα είναι όμορφη, τότε χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να χαλάσει η εικόνα της.
Αν συγκεντρώνεις τα βλέμματα των αντρών έτσι απλά όπως ντύνεσαι και στολίζεσαι, τότε μην κουράζεσαι: ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που ανέφερα στην παραπάνω παράγραφο.

Π said...

Debby: Aυτά που γράφεις στο ποστ δημιουργούν επίφοβο και επικίνδυνο συνδυασμό με το ποστ Eφτά Xρόνια Φαγούρα. Eυτυχώς βάζεις τα πράγματα στη θέση τους με το πρώτο σχόλιό σου εδώ (περί ρούχων και εσωρούχων). Tο δε «Εμένα μου αρέσω» είναι, για όσους έχουν ευαίσθητες κεραίες, ο ουσιωδέστερος τρόπος να αρέσεις.

Debby said...

Καλημέρα σε όλους, καταρχήν.
wilhelm, καλώς σε βρήκα, Δεν ξέρω αν είναι ασυναγώνιστος είναι όμως ο λιγότερο χρονοβόρος συνδυασμός που μπορεί να κάνει κάποιος!

Resident, η υπερβολή ποτέ δεν αρέσει, σε όποιο τομέα. Ομορφα τα αποσπάσματα που παρέθεσες. Τον Λύκο της Στέπας παρόλο που τον είχα διαβάσει πολύ παλιά δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα απο αυτό το βιβλίο... Προσέχω, αλλά δεν είναι βασική μου προτεραιότητα αυτή η ενασχόληση (καλλυντικά, ρούχα κτλ). Αλλά γενικά παρόλο που πολλές φορές με πιάνει κάτι και νιώθω προς στιγμήν "μειονεκτικά" σε αυτά τα θέματα έναντι άλλων γυναικών, τελικά μου "περνάει" γρήγορα και καταλήγω πάλι στο ίδιο συμπέρασμα. Αν θέλω να αρέσω αρκεί ένα ζεστό χαμόγελο και μόνο.

Π, η θυληκότητα σε μια γυναίκα δεν χρειάζεται πολλά για να φανεί. Εξάλου στις σχέσεις μπορεί καταρχήν η εμφάνιση να παίζει τον ρόλο της αλλα στα "επτά χρόνια φαγούρα" (στο προσυπογράφω) δεν παίζει κανένα!

cyrus said...

Ούτε στα εννιά...

Unknown said...

Η μαυρίλα καταντάει κουραστική και ΔΕΝ είναι καθόλου θηλυκή. Δείχνουν και άλλα πράγματα (έχω προσωπικές εμπειρίες) αλλά δεν θέλω να σε θίξω.

Δυστυχώς αγαπητή μου αποκλίνετε από τον μέσο όρο, αλλά προς το χειρότερο.

Debby said...

Αγαπητέ Tolisbak, μπορείτε να με "θίξεις" όσο θέλεις. Δεν μου αρέσει να κόβω τον αυθορμητισμό των ανθρώπων γιατί μόνο τότε δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό.
Χάρη θα μου έκανες να μου πεις τι άλλο δείχνει το μαυρο ντύσιμο.
Συμφωνώ μαζί σου, ότι αποκλίνω από το μέσο όρο προς το χειρότερο. Αυτό λέω σε όλο το post!!!!!!

ralou said...

Πως μου ξέφυγε αυτό το ποστ;

Βρε debby έλα να γινουμε κολλητές!
Ελα!

Debby said...

Να 'ρθω βρε ralou μου!! Αμέσως κιόλας!! Την θάλασσα ενδιάμεσα που να την βάλουμε??? γκργκργκρ (νευρα)!!
Θα θελα πολύ να επικοινωνήσουμε εκτός Blog!

Unknown said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Unknown said...

Μπαααα...άσε καλύτερα.

Ή θα γίνω ρόμπα, ή θα σε σκιαγραφήσω αρκετά καλά, το οποίο φυσικά δεν θα σε οδηγήσει σε...βελτιώσεις.

Οπότε, μάταιος κόπος.

BugoTheCat said...

Debby μου, πολύ σωστή σε βρίσκω. Με συγκινούν τα post σου. Να ξέρεις πως στην τελική δεν δίνω τόση σημασία στην εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας, αν και συγκεκριμένα ρούχα μπορεί να την κάνουν πιο ελκυστική (παρόλα αυτά μπορεί να με ελκύει κάτι άσχετο και όχι η επικρατέστερη μόδα, π.χ. το μαυρό χρώμα που φοράς για να ξεμπερδεύεις εμένα με τρελαίνουν στις γυναίκες ;)

Το ίδιο ένοιωθα και εγώ με την αδιαφορία που έδιχνα για πράγματα που φαίνεται να νοιάζονται οι νέοι στην ηλικία μου. Ένοιωθα λίγο άβολα, γιατί ναι μεν δεν πολυενδιαφέρομαι για τα ρούχα και την εμφάνιση μου, αλλά άβολα βλέποντας ότι διαφέρω από τους περισσότερους σε αυτό. Βέβαια δεν ξέρω τι αντίκτυπο έχει αυτή η αδιαφορία στα μάτια των θηλυκών και πιστεύω ότι εμένα με συμφέρει λιγότερο γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτά τα προσέχουν οι γυναίκες περισσότερο. Καλύτερα όμως να φροντίσω πρώτα την φυσική μου κατάσταση γιατί σε αυτό τρώω φάουλ :(

Είναι δύσκολο ώρες ώρες να παρατηρείς πως διαφέρεις από τους άλλους και αυτό με στεναχωρούσε παλιότερα, οπότε το comment σου με συγκίνησε. Πιο σπάνιο ίσως να γνωρίζεις γυναίκα του είδους σου :)

Debby said...

Optimus, πράγματι η εμμονή στην εξωτερική εμφάνιση κάνει μερικές κάποιους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα κάποιες φορές. Ομως τελικά νομίζω ότι πρέπει και σε αυτό να δίνουμε την σωστή διάσταση και αξία που μπορεί να έχει μια εμφάνιση και να μην υπερεκτιμούμε ή υποτιμούμε λόγω αυτής.
Δεν είμαι κατά της φροντίδας του εαυτού μας. Αλλά δεν το θεωρώ βασικό για μια γυναίκα το βάψιμο των νυχιών π.χ.

Εχω πει Οptimus, ότι αυτός που θα σταθεί σε μια τέτοια λεπτομέρεια ( ή μια άλλη ) απλά δεν κάνει για μένα. Σου προτείνω να το σκεφτείς λίγο έτσι γιατί είναι ανακουφιστικό!!