Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, November 23, 2006

Η αγάπη είναι εύθραυστη...



Μην νομίζεις πως η αγάπη είναι αιώνια. Είναι πολύ εύθραυστη. Είναι τόσο έυθραστη όσο ένα τριαντάφυλλο. Το πρωί υπάρχει, το απόγευμα έχει εξαφανιστεί. Το παραμικρό μπορεί να την καταστρέψει.

Στην πραγματικότητα όσο πιο σημαντικό είναι ένα πράγμα, τόσο πιο εύθραστο είναι.

10 comments:

Anonymous said...

Εύθραυστη, ναι. Αλλά και δυνατή. Θυμάσαι τι λέει το Ασμα σμάτων; Οτι κραταιά ως θάνατος αγάπη. Θα προσέθετα και κραταιά ως ζωή. Μήπως λοιπόν η εύθραυστη δεν ήταν καριβώς αγάπη;

Anonymous said...

Χμμ... η αγάπη, λένε, είναι δυνατή... γιατί είναι η ίδια η ουσία μας...

liodara said...

Egw 8a to 8esw alliws...h AGAPH ""an"" einai dynath...tote einai kai a8raysth.....

liodara said...

Egw 8a to 8esw alliws...h AGAPH ""an"" einai dynath...tote einai kai a8raysth.....

Anonymous said...

Καλησπέρα κορίτσια.

Εχετε δίκιο ότι η αγάπη είναι δυνατή. Το αντίθετο όμως του δυνατή είναι το αδύναμη και όχι το εύθραυστη... Λέγοντας εύθραυστη εννοώ απλά ότι χρειάζεται φροντίδα για να συνεχίσει να υπάρχει. Δεν είναι ένα κεκτημένο που μένει σταθερό. Το αντίθετο μάλλον... είναι κάτι πολύ ασταθές. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αγάπη που νιώθαμε για έναν άνθρωπο κάποτε δεν ήταν αληθινή. Απλά τέλειωσε. Δεν αναιρείται η σημαντικότητα της και η δύναμη που απορρεε από αυτήν τότε.

Ο Τολστόι δεν είχε πει το (με δικά μου λόγια- πάλι θα το σκοτώσω!) "Αν νομίζεις ότι θα αγαπάς τον ίδιο άνθρωπο όλη σου την ζωή είναι σαν να νομίζεις ότι ένα κερί θα συνεχίζει να καίει ασταμάτητα..."?

Jason said...

Ο Τολστόι είναι κακός άνθρωπος...

Δυστυχώς μάλλον κάπως έτσι είναι.

Debby said...

Είναι??? Μηπως ήταν Jason? :-))

Έχει δίκιο όμως. Τουλάχιστον αυτός επιβεβαιώνεται κάθε τόσο. Οι εξαιρέσεις επιβεβαίωνουν τον κανόνα!

Jason said...

Scripta manent, υπό αυτήν την έννοια "είναι". :-)

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

Προσωπικώς, απ' τη στιγμή που αγαπήσω έναν άνθρωπο, τον αγαπώ για πάντα. Πάει και τελείωσε. Άσχετα πώς θα τα φέρει η ζωή, αν θα μείνουμε φίλοι, αν θα βλεπόμαστε καν. Η αγάπη μένει στην καρδιά μου.

Debby said...

Synas, είναι πολύ καλό που σου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι ευλογία. Ομως... για σκέψου το... έστω ότι τα φέρει ανάποδα η ζωή, έστω ότι αλλάξει υφή η σχέση, έστω και αν δεν βλέπεσαι πια... παρόλα αυτά πάντα κάτι υπάρχει που την τρέφει αυτήν την αγάπη... Αν δεν συνέβαινε αυτό έστω υποσυνείδητα, να είσαι σίγουρι ότι θα χανόταν...
Η αγάπη όμως που είναι δίπλα μας, αυτή θέλει όλο και περισσότερο όλο μας το είναι να δουλευει για αυτήν για να διατηρηθεί. Οχι για να σωθεί με την έννοια σου σωσιβίου.

Reactor συμφωνούμε. Εξάλου οι έννοιες αγάπη και έρωτας όταν πρόκειται για ερωτικές σχέσεις είναι πολύ συγκεχιμένες για να μπορούν να διαχωριστούν επακριβώς...