Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Sunday, November 19, 2006

Ο καθρέφτης της σχέσης μας...

Όταν ενώ μιλάω ήρεμα και ο άλλος καταλήγει να υψώνει την φωνή του αμέσως μου χτυπάει καμπανάκι και ρωτάω για ποιον λόγο εξάπτεται. Όταν μου απαντάει " εσύ με κάνεις και θυμώνω" , τότε διαπιστώνω πόσο εύκολο είναι να ρίχνουμε τις ευθύνες αλλού συνέχεια.

Κανείς δεν μπορεί να μου δημιουργήσει ενοχές λέγοντας μου " εσύ με κάνεις έτσι" . Ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Θέλω να ζω ήρεμα και χαίρομαι πολύ που κατάφερα να είμαι πρώτα απ΄ όλα εγώ ήρεμη. Δεν μπορώ να ανέχομαι τις φωνές, τα νεύρα και τα ξεσπάσματα άλλων. Όποιος και να είναι αυτός. Όταν αντιλαμβάνομαι κάτι τέτοιο ρωτάω ηρεμότατα γιατί συμβαίνει. Και περιμένω αν μη τι άλλο, να το συνειδητοποιήσει και ο άλλος και να κάνει κάτι γι΄ αυτό.

"Αυτό είναι ένα πρόβλημα που προσπαθούν πάντα να λύσουν οι εραστές και δεν μπορούν. Αυτό που επαναλαμβάνουν συνεχώς είναι : « Είμαι τόσο ωραίος άνθρωπος αλλά εσύ με κάνεις να φαίνομαι τόσο άσχημος.»

Κανένας δεν σε κάνει να φαίνεσαι άσχημος. Είσαι άσχημος. Λυπάμαι αλλά έτσι είναι. Να ευγνωμονείς τον άλλον που σε βοηθάει να δεις το πρόσωπο σου."
Osho

6 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Αυτα εχει εχει η ριμαδα η ζωη!!!

Anonymous said...

Λυπάμαι που θα σου το πω, αλλά έχεις άδικο!
Εσύ τον κανεις και θυμώνει.
Εσύ, που δεν του κάνεις τα χατίρια, που διαφωνείς μαζί του, που τον εγκλωβίζεις, που τον πιέζεις κλπ κλπ κλπ...
;)

Ο δρόμος είναι ανοιχτός και για τα δύο μέρη. Γιατί τα ζευγάρια ποτέ δεν τα χαλάνε, για λόγους διαφοράς χαρακτήρων, παρά μόνο αν μπει κάποιος άλλος στη μέση???
Δεν σου αρέσει ο τρόπος σκέψης του/της. Γειααααα!
Τα λέω αυτά χωρίς να σημαίνει ότι εγώ είμαι καλύτερος και έχω πάρει πιο ώριμες αποφάσεις στη ζωή μου.
όσο για το όμορφος -άσχημος, εδώ θα πω ότι ο καθενας μας έχει δύο όψεις. Και πολύ σωστα είναι οι άλλοι που μας βοηθάνε να δούμε την όψη που εμείς αποφεύγουμε, που συνήθως είναι η άσχημη.

Anonymous said...

Malakia tou!
Oxi vre Phile, de ton eknevrizei afti: i anasfalia tou, i anwrimotita tou, i diki tou ellipsi aftoeleghou ton kanei na nevriazei! Allimono an eprepe ta zevgaria na kanoun ola ta hatiria o enas ston allo, an den borouse na diafwnisi o kathenas, afto tha itan oloklirwtiki allwtriwsi tis proswpikotitas tou enos apo ton allo! Afto pou perigrafeis de tha itan shesi, "i zwi podilato" tha itan poy tha toys ekane dystyhismenous & fysika tha teleiwne poly grigora...
Kai diafwnw vevaia pws de xwrizoun gia asymfwnia haraktirwn! Polla-para polla plewn diazygia ekei ofeilwdai!
PS: Sygnwmi gia ta "greeklish" alla molis egatastisame Win Vista & den kaname akomi tis rythmiseis me apotelesma na min allazoun me alt+shift.

Anonymous said...

PS 2: Ki o prwin mou tis idies exypnades moy ekane-elege mehri pou egine prwin & meta gia 2,5 xronia parakalouse na ton syghwrisw & de tha xanaehane ton aftoelegho tou... Alla meta apo to pathima, poios thelei na xanafaei "xanazestameni fasolada"???

Debby said...

ΠΡΕΖΑ ΤV, δεν τα έχει αυτά η ζωή!! Το ανάποδο μας κεφάλι τα έχει! :-)

Philos! Φυσικά και τον κάνω να θυμώνει! Με την ηρεμία μου!!!
Γιατί δεν χωρίζουν τα ζευγάρια για λόγους ασυμφωνίας? Κάποια χωρίζουν για αυτόν τον λόγο. Τα περισσότερα όμως ψάχνουν εντω μεταξύ για αντικαταστάτη!!

Hliahtida, νομίζω ότι ο Philos ειρωνεύοταν, και δεν υποστήριζε φυσικά αυτήν την άποψη. Αν το δει θα μας πει και ο ίδιος αλλά εγώ έτσι το κατάλαβα.
Συμφωνώ βέβαια μαζί σου ότι αυτό που ωθεί συνήθως σε τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι όλα αυτά που αναφέρεις σε ένα θανατηφόρο συνδυασμό!
PS: Περιμένουμε εντυπώσεις από τα vista!!

Anonymous said...

Φυσικά και έκανα χιούμορ αγαπητή μου Ηλιαχτίδα.
όταν λέω ότι τα ζευγάρια δεν χωρίζουν για λόγους ασυμφωνίας φυσικά και μιλάω για την πλειοψηφία αλλά όχι μόνο για παντρεμένα αλλά κυρίως για τα μη παντρεμένα. Και εννοώ ότι αν και αποτελεί αυτό την αιτία συνήθως, δεν δίνει και την αφορμή από μόνο του, όπως σωστά το έπιασες Debby.

Και να που το παραδέχεσαι και συ Ηλιαχτίδα.
Αλλά αν εξαρχής δεν σου αρέσει η φασολάδα, πρέπει να σταματάμε στην δεύτερη τρίτη κουταλιά. Από φαγητά ένα σωρό...
Αν ο προηγούμενος ήταν φασολάδα, τότε φυσικά και δεν έχει δεύτερη ευκαιρία. Αν ήταν φιλετάκι, και ξαναζεσταμένο του δίνεις μια ευκαιρία... Μπορεί και να ψηθεί καλύτερα!
;))