Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Saturday, August 25, 2007

Εχω εκνευριστεί πολύ!

Μα πάρα πολύ όμως!
Πέντε μέρες χρειάστηκαν, που λείψαμε από το σπίτι στο χωριό λόγω του ότι τρέχαμε οικογενειακώς στο νοσοκομείο για την γιαγιά μου, για να βρω τα μισά σχεδόν γατιά μου τραυματισμένα και την αυλή του σπιτιού γεμάτη πολύχρωμα μπιλάκια.
Αυτές τις πέντε μέρες στο σπίτι δεν ήταν κανείς όλη μέρα, εκτός από τον πατέρα μου, ο οποίος δεν φημίζεται για τα φιλοζωικά του αισθήματα (με απειλές τον πείσαμε να ταΐζει τα γατιά με ξηρή τροφή που του είχαμε αφήσει) και ο οποίος έφευγε το πρωί για την δουλειά και γυρνούσε αργά το απόγευμα.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα παιδιά ενός ζευγαριού που είναι γειτόνοι μας εδώ στο χωριό, τα οποία συνηθίζουν να τα ξεφορτώνονται για να παίζουν έτσι ώστε να μην ενοχλούν τους ίδιους με τις φωνές τους, όλο το καλοκαίρι (και όχι μόνο), στον δρόμο μπροστά από την αυλή του σπιτιού μας, να πάρουν κάτι παιχνίδια-όπλα και να εξασκούνται στην σκοποβολή στα γατάκια μου.
Τα καημένα εκείνα όντας ήμερα, δεν διαισθάνθηκαν τον κίνδυνο και δεν έφυγαν, αλλά τους φάνηκαν μάλλον διασκεδαστικά τα πολύχρωμα μπιλάκια που εκτοξεύονταν και κυλούσαν στο έδαφος στις άστοχες βολές των ηλίθιων αυτών παιδιών!

Η δύναμη αυτών των οπλο-παιχνιδιών είναι αρκετά μεγάλη γιατί κατάφεραν να κάνουν 2-3 γατιά να κουτσαίνουν και σε ένα να του έχουν δημιουργήσει πληγή στο σημείο ακριβώς ανάμεσα στα μάτια.(τα πειστήρια του εγκλήματος!)

Τα ηλίθια λοιπόν αυτά παιδάκια βρήκαν ευκαιρία να αλωνίζουν όσο λείπαμε στην αυλή μας και να πυροβολούν τα γατιά που ήταν εκεί. Βέβαια αυτά τα ηλίθια παιδιά έχουν φυσικά δύο ακόμα πιο ηλίθιους γονείς που απλά τα έφεραν στον κόσμο και δεν έκαναν τίποτα άλλο να τα αναθρέψουν όπως πρέπει έτσι ώστε να γίνουν σωστοί άνθρωποι. Τα έκαναν αναίσθητα, ασεβή και κακομαθημένα. Και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να ήταν έτσι απέναντι τους.
Είναι όμως έτσι απέναντι σε όλο τον κόσμο. Ανθρώπους και ζώα χωρίς εξαίρεση.

O Τομ Ρόμπινς στο βιβλίο του που διαβάζω τώρα, το Villa Incognito, λέει : "Το να φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο, χωρίς να έχεις προετοιμάσει εκ των προτέρων την ασφάλεια και την ευτυχία του είναι εγκληματική πράξη, και οι γονείς που την διαπράττουν θα 'πρέπε να τιμωρούνται με αφαίρεση των γεννητικών οργάνων".
Εγώ θα προσέθετα ότι θα έπρεπε να ισχύει η ίδια ποινή και σε αυτούς που φέρνουν στον κόσμο παιδιά αλλά δεν είναι ικανοί να προσφέρουν τίποτα στην ύπαρξη και στον κόσμο γιατί μεγαλώνουν παιδιά που γίνονται ενήλικες χειρότεροι από ότι ήταν οι ίδιοι που δεν σέβονται την ύπαρξη του συνάνθρωπου τους και τα ζώα.

Αν υπήρχε δικαιοσύνη θα έπρεπε πρώτα να τραυματίζονταν οι ίδιοι και τα παιδιά τους με τα παιχνίδια που τους αφήνουν να παίζουν και μετά τα καημένα τα ζωντανά που δεν φταίνε σε τίποτα.

Αν υπήρχε δικαιοσύνη σε αυτόν τον κόσμο θα έπρεπε όλοι αυτοί που δεν ξέρουν και οι ίδιοι γιατί ζουν, που δεν σέβονται την ελευθερία του δίπλα τους και το δικαίωμα των ζώων να
ζουν σε αυτήν την γη όπως και αυτοί, να μην αξιώνονται να φέρνουν παιδιά στον κόσμο.

Αλλά που? Μετά λέει υπάρχει θεός...

Μπορεί να τα βρείτε υπερβολικά αυτά που λέω εδώ, και τις εκφράσεις μου προσβλητικές, κυρίως εσείς που όταν τα διαβάσετε αισθανθείτε ένα τσίμπημα γιατί δεν συμπαθείτε και πολύ αυτά τα βρωμερά ζώα που είναι γεμάτα αρρώστιες και μικρόβια κ.τ.λ.

Αν είστε από αυτούς που δεν έχουν μάθει να ζουν με αυτά, το καλύτερο που θα έχετε να κάνετε είναι πρώτα από όλα να τα αφήσετε στην ησυχία τους (δεν έχω απαίτηση να τα αγαπήσετε) και αν έχετε παιδιά να μην τους μεταφέρετε την ΔΙΚΗ σας απέχθεια για αυτά, αλλά να τα αφήσετε μόνα τους να χτίσουν την όποια σχέση τους με τα ζώα.


(Η τραυματισμένη "χοντρούλα" μου. Που δεν είναι πια και τόσο χοντρούλα!)

Powered by ScribeFire.

10 comments:

Ασκαρδαμυκτί said...

Δεν συμφωνώ με τον Ρόμπινς, αλλά δεν ειν αυτό το θέμα μας!
Ούτε, φυσικά, μας φταίει ο Θεός!

Προσωπικά θα πήγαινα στο Αστυνομικό Τμήμα και θα έκανα μήνυση στους γονείς των παιδιών!

tassoula said...

Τι τους φταίνε τα ζωντανά ρε γαμώτο.Γιατι τα μαθαίνουν έτσι? Τι ψυχή κουβαλάνε?

resident said...

Ωραίο παιγνίδι βρήκαν.
Θεός υπάρχει? αν υπάρχει κάτι, αυτό είναι διάβολος.

leila said...

καλε στα γατουλια βρηκαν να ξεσπασουν τα παιδακια?? μα καλα γιατι δεν τα προσεχουν οι γονεις τους?? ετσι τα παιδια κανουν ο,τι θελουν με σκοπο να αποσπασουν την προσοχη..
και αληθεια, δεν μπορει να λεει κανει οτι εχει ευαισθησιες και αισθηματα και να αφηνει τα παιδια του να φερονται με αυτον τον τροπο, η να καλλιεργει στα παιδια του αισθηματα κατα των ζωων.. φαντασου τι αισθηματα θα καλλιεργει και κατα των ανθρωπων: μισους και στις δυο περιπτωσεις.. και ναι, καποιοι ανθρωποι ειναι εντελως ακαταλληλοι για γονεις..
τι χαριτωμενη που ειναι η γατο-χοντρουλα (γιατι χοντρουλα παρακαλω πολυ?? ειναι ενα πανεμορφο αδυνατο γατι!!)

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Tώρα εγώ πώς μπορώ να μη γράψω σχόλιο;;; Θα το κάνω λοιπόν για τελευταία φορά (γιατί θα τα λέμε κατ΄ιδίαν έτσι κι αλλιώς!):
Νομίζω κι εγώ κοριτσάκι πως ο Άσκαρ έχει απόλυτο δίκιο! Με το να τους χαριζόμαστε την επόμενη φορά θα κάνουν χειρότερα... Εξάλλου, μην ξεχνάς πως "& ο Άγιος φοβέρα θέλει"! Μπορεί δλδ να μην είναι απαραίτητα αναίσθητοι ή κομπλεξικοί παρά μόνο ανεύθυνοι & έτσι να "ξέχασαν"-παρέλειψαν να εξηγήσουν κάποια ουσιώδη πράγματα σχετικά με τα άμοιρα ζωάκια στα παιδιά τους. Απαράδεκτο αλλά μπορεί να συμβεί σε άτομα(γονείς) που δεν είχαν οι ίδιοι ποτέ καμμιά συναναστροφή με κατοικίδια (βλέπε Στέλιος). Άν λοιπόν πάμε όλοι μας κάθε φορά που βιώνουμε αντίστοιχη περίπτωση & σε αδέσποτα ακόμη ζωάκια & το καταγγείλουμε, τότε σίγουρα την επόμενη φορά θα είναι πιό προσεκτικοί & με την αγωγή που θα δίνουν στα παιδιά τους για τα ζώα αλλά & με τα παιχνίδια που θα τους αγοράζουν! Το κακό βέβαια είναι πως πρέπει όλοι μας (όχι μόνο εσύ, εγώ) να αποκτήσουμε την ίδια ευαισθητοποίηση για να πάψουν κάποτε αυτά τα έκτροπα. Κι αυτό στην Ελλαδίτσα μας το βλέπω να αργεί, δυστυχώς...
Πάντως οι συγκεκριμένοι γονείς είναι επιεικώς απαράδεκτοι! Γιατί τα παιδιά με την ίδια ευκολία που βάζουν για στόχο τις γατούλες σου, μπορεί να κάνουν το ίδιο & μεταξύ τους & να συμβούν πολύ χειρότερα! Αυτό μήπως την άλλη φορά που θα πας στο χωριό να πας να το εξηγήσεις στους γονείς τους; Γιατί για μένα δε φταίνε τα παιδιά αλλά μονάχα εκείνοι! Και τη δική τους ανευθυνότητα μπορεί να την πληρώσουν & τα ίδια...

Τη χοντρούλα σου τη λάτρεψα, την ερωτεύτηκα! Τί ναζιάρικο βλέμμα είναι αυτό, τί υπέροχα μάτια, τί φατσούλα! Άξια που της έχεις τόση αδυναμία! Μόνο να μην της το δείχνεις & πολύ για να μη ζηλεύει ο Φαζούλης σου!

Φιλάκια όμορφη!

ΥΣ: Ξέχασα: κι εγώ διαφωνώ έντονα με τον κ.Ρόμπινς!

Debby said...

Ασκάρ!!! Στην Ελλάδα ζούμε! Ξέχασες??? Τα κωλόπαιδα έχουν μεγαλύτερα αξία από ένα τσούρμο γατιά.
Θες να μου πεις να πάω να τους καταγγείλω σ' αυτήν την αστυνομία που βγαίνει τσάρκα και ρίχνει φόλες στα αδέσποτα? Σε αυτήν την αστυνομία που παρκάρει κάθετα στον δρόμο μπροστά από την αυλή και κλείνει όσους είναι μέσα γιατί βαριέται να πάει 40 μέτρα πιο κει στο δημόσιο πάρκινγκ που είναι άδειο???
Αυτή η αστυνομία αγαπητέ Ασκάρ το πολύ πολύ να γελάσει. Τίποτα άλλο δεν πρόκειται να κάνει.

Tassoula,
όταν οι γονείς βαριούνται να ασχοληθούν με τα παιδιά τους και ακόμα χειρότερα παίρνουν παράδειγμα από τους ίδιους που είναι εντελώς αναίσθητοι τι νομίζεις ότι θα γίνουν?
Δεν είναι το μόνο κρούσμα ότι τραυμάτισαν τα γατιά. Αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα. Ξέρεις πόσες φορές τους λες ότι ενοχλούν από την φασαρία που κάνουν και είναι σαν να μπήκε από το ένα και βγήκε από το άλλο αυτί? Ακόμα και οι ίδιοι τους οι γονείς δεν μπορούν να τους επιβληθούν. Ή τέλος πάντων βαριούνται να το κάνουν...

Resident! Όποιος δέχεται τον διάβολο δέχεται και τον θεό ξέρεις ;-)
Βασικά αυτό που σίγουρα υπάρχει είναι ανεύθυνοι γονείς.

Leila!
Είναι συνήθης πρακτική στα χωριά τα παιδιά να βασανίζουν ζώα. Θυμάμαι πολλούς που το έκαναν όταν ήμουν και εγώ η ίδια παιδί. Και δεν μπορείς να φανταστείς πόσα παιδιά έρχονται σπίτι και ζητάνε να πλησιάζουν τα γατιά μου και εκείνα αν και ήμερα τρέχουν να κρυφτούν. Και τότε καταλαβαίνω ότι όταν λείπω εγώ τα κυνηγούν... Δυστυχώς!
Η χοντρούλα μου ήταν κάποτε πιο χοντρούλα! Και τώρα είναι κάπως αλλά δεν της φαίνεται! Είναι λαίμαργη, τρώει πολύ και ξαπλωμένη (πρωτοφανές για γατί) και έχει μια μεγάλη άσπρη κοιλίτσα που δεν της φαίνεται στην φώτο! ;-)

Ηλιαχτίδα... αν διαβάσεις τις παραπάνω απαντήσεις θα καταλάβεις ότι δεν κάνουμε μόκο τόσο καιρό. Συνέχεια ενοχλούν, συνέχεια τους μαλώνουμε, συνέχεια το λέμε στους γονείς τους και συνεχίζουν όλοι γονείς και παιδιά να μας έχουν γραμμένους. Πρέπει δηλαδή να πας στο δικαστήριο για κάτι τόσο απλό???
Το είπα και στο ποστ, το λέω και εδώ! Θα ήταν ευχής έργο να τραυματίζονταν αναμεταξύ τους. Μόνο τότε το πάθημα ίσως τους γίνει μάθημα. Και των παιδιών και των γονιών. Και πράγματι μόνο αυτό θα έκανε την διάφορα ίσως...

resident said...

@debby
Δεν δέχομαι τίποτα από όλα αυτά ,αλλά με τόσο κακό και πόνο που βλέπουμε να υπάρχει στο κόσμο είπα και γω...

ο δείμος του πολίτη said...

Βασικά ο Ρόμπινς και λίγα λέει. Το θέμα είναι ότι η αναισθησία των γονέων μεταφέρεται και στα παιδιά. Θεωρώ τα μικρά άμοιρα της ευθύνης τους (εξαρτάται βέβαια από την ηλικία τους) και επιρρίπτω το σύνολο σχεδόν της ευιυ΄νης στους γονείς.

Debby said...

Resident!! Το ξέρω ότι δεν δέχεσαι τίποτα από όλα αυτά! Για αυτό σου έκλεισα το μάτι ;-)

Δείμο! Και εγώ την ίδια άποψη έχω με σένα και θεωρώ ότι ο Ρόμπινς στην προκειμένη δεν είναι καθόλου αυστηρός!

An-Lu said...

Μόνο τη φωτό της "χοντρούλας" θα σχολιάσω διότι είναι η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ γλύκα!
Για τα υπόλοιπα, τα είπαμε....