Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, November 27, 2006

Τα παιχνίδια σε κάνουν να ξεχνάς τον εαυτό σου.


Αυτό το σαββατοκύριακο, παρόλη την καλοκαιρία και τον ήλιο που έλαμπε συνέχεια (ο καιρός πάντα μου φτιάχνει την διάθεση), ήταν ένα από τα πιο μελαγχολικά και κουραστικά σαββατοκύριακα του τελευταίου εξαμήνου τουλάχιστον, Ήταν ένα σαββατοκύριακο χωρίς σκοπό και απόλυτα μπερδεμένο. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με τον εαυτό μου και σχεδόν δεν διάβασα κανένα blog πράγμα που σαν ασχολία με ξεκουράζει. Δεν είχα καθόλου διάθεση. Έκανα όλα όσα δεν είχα διάθεση να κάνω επειδή έπρεπε. Το μόνο στο οποίο αναλώθηκα ήταν να σκέφτομαι και να σκέφτομαι και να μην καταλήγω πουθενά. Εξού και το προηγούμενο post. Στο τέλος βέβαια αισθάνθηκα άδεια.
Για να διασκεδάσω την ανία μου, αργά το βράδυ της Κυριακής, κατέληξε να κολλήσω να παίζω ένα παιχνίδι στον υπολογιστή. Τόσο χάλια ήμουν, αφού γενικά δεν παίζω ούτε πασιέντζα που λέει ο λόγος. Δεν έχω κανένα παιχνίδι εγκατεστημένο. Αυτό ήταν το πρώτο. Το βρήκα σε ένα παλιό δίσκο που σκόπευα να καθαρίσω για να παίρνω backup. Το παιχνίδι λεγόταν Zoo tycoon είναι της Microsoft και είναι φτιαγμένο σύμφωνα με την φιλοσοφία των υπολοίπων παιχνιδιών στρατηγικής της Microsoft. Ο σκοπός του είναι να φτιάξεις ένα ζωολογικό κήπο και να τον θέσεις σε λειτουργία. Έτσι ξενύχτησα, να φτιάχνω μονοπάτια, να περιφράζω, να φυτεύω δέντρα, λουλούδια και γκαζόν, να φτιάχνω λιμνούλες, να στήνω εστιατόρια, κιόσκια, και αναψυκτήρια, να φτιάχνω παιδικές χαρές, σιντριβάνια και χώρους ξεκούρασης για τους επισκέπτες.
Όταν τελείωσα την όλη διαμόρφωση, πέταξα μέσα και μπόλικο προσωπικό, (είχα ξεκινήσει φυσικά το παιχνίδι με unlimited όριο κόστους! Ότι ήθελα έκανα!) και είπα να βάλω και την τελευταία πινελιά! Τα ζώα.
Και εκεί άρχισαν τα προβλήματα ( μα τι περίμενα?). Με το που μπήκαν τα πρώτα ζώα άρχισαν να μπαίνουν μέσα και οι πρώτοι επισκέπτες. Άρχισαν να βρομίζουν τον ζωολογικό και εγώ έπρεπε να φροντίζω να στέλνω υπαλλήλους να τα μαζέψουν. Και ευτυχώς είχα πλήρη επάρκεια από ανέσεις επισκεπτών γιατί αλλιώς θα άκουγα (γραμμένα θα τα έβλεπα για την ακρίβεια ) τα παράπονα τους.
Τα ζώα όμως δεν ήταν ευχαριστημένα! Άλλο του τελείωνε το νερό, άλλου το φαΐ, άλλο ήταν άρρωστο, άλλο ήθελε πιο μεγάλο χώρο και άλλο το είχα βάλει κοντά σε μια λιμνούλα, μπήκε μέσα και δεν ήξερε κολύμπι! Ο ρινόκερος ήταν αυτός! Δεν ήταν βαθιά για να πνιγεί και έτσι τον μετακόμισα αλλού.
Το μόνο καλό που συνέβη ήταν ότι οι χιμπατζήδες μου τεκνοποίησαν και ο ζωολογικός κήπος απέκτησε το πρώτο του νεογέννητο.
Είχα βέβαια και ευτράπελα. Έβαλα τον κάστορα μαζί με έναν λεμούριο και βρήκαν καλό να αρχίσουν τις ερωτικές περιπτύξεις! Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα με το μήνυμα beaver is in dirty activation with lemur ( ή κάπως έτσι!)! Εκτός και αν έκαναν κάτι άλλο βρώμικο αλλά το δικό μου μυαλό είναι απλά πιο βρώμικο!
Στο τέλος βαρέθηκα να τα γιατρεύω, να τους βάζω φαΐ και νερό και να μαζεύω τα κακά τους οπότε θεώρησα καλύτερο να την πέσω για ύπνο!
Χωρίς άλλες σκέψεις ευτυχώς!
Να και τώρα που γράφω για αυτά, ξεχάστηκα ( ευχάριστα ) πάλι!!
Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι άντρες τρελαίνονται για παιχνίδια (όλων των ειδών!). Ξεχνιούνται!

17 comments:

ralou said...

Κορίτσι μου τι σου ήρθε τώρα να μπλέξεις σε dirty activation with computer games;

Καλά είναι για να ξεχνιέσαι, αλλά ξεχνιέσαι πολύυυυυυ.
Σαν ναρκωτικό ενα πράγμα!
Για ρωτα και μενα τι εχω πάθει με puzzle παιχνίδια, να εχω κολλήσει τόση ώρα που να καιγεται το φαϊ και να μην το παιρνω χαμπάρι!
Και αντε μετά να ρίξεις τα μουτρα σου και να ποστάρεις την συνταγη!

Anonymous said...

Άν δε φοβόμουνα μη φανώ στριγγλίτσα, θα σου έλεγα "Καλά να πάθεις, ξέρεις εσύ γιατί!" Αλλά ΔΕΝ σου το λέω...
Φιλιά & να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!

liodara said...

kala adi na pas kamia voltoula exaw na xelampikareis...kollhses me paixnidi vre? axaxaxax mou 8umizeis emena pou xa kollhsei me to counter strike kai epaiza me ola ta 15 xrona (to polu), prin 2 xronia....kai xekollhsa epeidh katalava oti den thn paleya allo na xenyxtaw me malakies kai na phgainw me mayrous kuklous sth doulia...einai e8ismos...kane tpt allo kalutera...ase tous xhmpatzoulhdes na ta kanoun kai mh ka8ariseis esy th vrwmofolia tous...kanenas xhmpatxhs de 8a r8ei pote na sou valei plunthriio kai na sou siderwsei ta rouxa.....!

Anonymous said...

plaka exoun ta paixnidia alla den paizw ka8olou...duskola 3ekollas!
ki auta ta kainourgia den den exoun trematismo....

Anonymous said...

termatismo
(dusle3ikos eimai re pousth mou?sorry...)

Debby said...

Ralou! Τα puzzle games είναι αυτά που προτιμώ αν είναι να παίξω! Εκεί που του δίνω και καταλάβαίνει είναι στο κινητό περιμένοντας σε ουρά ή σε γιατρό!

Ηλιαχτίδα! Δεν θα μου το έλεγες αλλά μου το είπες! Με το γαντι!!
Φυσικά και καλά να πάθω. Δεν ρίχνω το φταίξιμο σε κανένα άλλον. Για ένα πράγμα που είμαι περήφανη είναι ότι σταμάτησα να θεωρώ υπεύθυνους τους άλλους. Δικό μου φταίξιμο. Εξού και η κακή διάθεση. Τα είχα βάλει με τον εαυτό μου.

Ονοματοδοσία, και εγώ δεν παίζω αλλά είναι πράγματι εθισμός. Μην αρχίσεις ένα πράγμα! Ετσι και αρχίσεις... πάει... διέγραψε ένα τετράωρο το λιγότερο από την ζωή σου!

Debby said...

Liontara, τι θα γίνει με σένα??
Κάθε φορά βλέπω το σχόλιο σου αφού στείλω το δικό μου! Φυσικά δεν φταις εσύ! Η στραβομάρα μου μάλλον! :-)
Σχετικά με το παιχνίδι ήταν πρώτη και τελευταία. Σε κανά εξάμηνο πάλι!
Το ξενύχτι όμως μου αρέσει. Είναι οι πιο ήρεμες ώρες της μέρας μου τότε...

Anonymous said...

Εχω κάψει όλα σχδόν τα όσπρια που έχω μαγειρέψει για να παίζω παζλ παιχνίδια....μεχρι που ειχα αγορασει κάποιο...χοντροοοοοοοοοοοο κολλημα.....

Debby said...

χχαχαχαχαχα!!! Εγώ δεν χρειάζομαι παιχνίδι για να τα κάψω! Τα καταφέρνω και χωρίς αυτά! Και πάντα ξεχνάω την συμβουλή της μαμάς μου! Να έχεις χαμηλωμένο το φαγητό πάντα!!
Αλλά για να αγοράσω όχι! Εχω ρημάξει τα crack γενικώς!

Anonymous said...

Με χιουμοριστική διάθεση σου το έγραψα, γι΄αυτό το "δεν" το έγραψα: "ΔΕΝ"... Και φυσικά δε σε μάλωσα, σου την είπα (με το μαλακό) που ήσουνα χαζούλι & χάλασες το ΣΚ σου. Για καλό σου το είπα! Προτιμάς να "χαϊδεύω" απλώς τ΄αυτιά σου ή να σου λέω την αλήθεια;;; Φυσικά ΕΣΥ αποφασίζεις για τον τρόπο με τον οποίο θα περνάς τις ώρες σου.
Φιλιά & ...με ξέχασες!

SALOME said...

Το ζουμί είναι το τελευταίο για τους άνδρες. Ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Πράγματι η σκέψη τους έχει τόσο ορατό μονόδρομο μερικές φορές που βαριούνται κι έτσι θέλουν κάτι να τους ξεκουράσει και, κυρίως, να ξεχαστούν! Φυσικά όχι και όλοι! Υπάρχουν κι αυτοί που έχουν θηλυκό μυαλό, ας πούμε.

Debby said...

Ηλιαχτίδα, το Σ/Κ ήταν ήδη χαλασμένο... Δεν το χάλασα μόνη μου.
Και όχι...Δεν σε ξέχασα. Αλλά όταν είμαι κακόκεφη δεν θέλω να "μαυρίζω" τους άλλους...

Salome, αυτό για τους άντρες είναι γεγονός. Το λέει και ο John Gray στο βιβλίο του αντρες από τον Αρη γυναίκες από την Αφροδίτη. Γι'αυτό οι άντρες παρακολουθούν αγώνες, συνηθιζουν να διαβάζουν την εφημερίδα τους ή απλά ξημεροβραδιάζονται με ένα Need for speed στο playstation ή με ένα Age of Empires στον υπολογιστή.
Και αυτοί που έχουν θηλυκό μυαλό (απάτη-απλά καταλαβαίνουν το θυληκό μυαλό και το εκμεταλευονται) κάπως ξεχνιουνται... έχουν ένα πάθος που τους ταξιδευει. Ενας τέτοιος που γνωρίζω, "χάνεται" με την μουσική π.χ.

Jason said...

Δηλαδή κάτσε...

Οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν...
Οι ελάχιστοι που καταλαβίνουν, απλώς και μόνο εκμεταλλεύονται...

Πωπω ρε παιδί μου... άντρες... είναι να μην μπλέκεις με δαύτους... τς τς τς...

Debby said...

Jason!! Τους αγαπάμε τους άντρες! Δεν τα βάζουμε μαζί τους επειδή είναι διαφορετικοί από εμάς.
Θα ήταν εξάλου πολύ βαρετό να ήταν σαν και εμάς.
Αυτοί που και καλά έχουν θηλυκό μυαλό απλά μας έχουν καταλάβει. Ο τρόπος σκέψης τους συνεχίζει να είναι άκρως αντρικός αλλά είναι αρκετά έξυπνοι για να μην αφήνουν να φανεί και να θεωρούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια αδερφή ψυχή π.χ.
Πολιτική δηλαδή!!
:-)

αθεόφοβος said...

Αν δεν ρίξω 2-3 κυψέλες το βράδυ δεν πάω για ύπνο.Αμα χάνω σημαίνει ότι κοιμάμαι καθιστός οποτε αποφασίζω και πάω κατ'ευθείαν στο κρεββάτι!

Debby said...

Reactor!! Το τετράωρο επιεικώς!! Πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρον το παιχνίδι!

Και φυσικά μέχρι να τελειώσεις με όλα αυτά που μου απαρίθμησες που να βρεθεί χρόνος για γυναίκες???
Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Οταν ένας άντρας παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια συμβαίνει ένα μαγικό! Κάνει το περιβάλλον αόρατο! Ακόμα και γυμνή να κυκλοφορείς μπροστά του δεν σε βλέπει!!!

Γι' αυτό κορίτσια, σε τέτοιες περιπτώσεις δύο πράγματα έχω να προτείνω! Η βρείτε να κάνετε κάτι άλλο ή βρείτε κάποιον άλλον!!!

Αθεόφοβε, κυψέλες?? Τι είναι αυτό??? Πρώτη φορά το ακούω!
Αλλά τέτοιος εθισμός??

αθεόφοβος said...

Είναι στα παιχνίδια που έχουν τα Windows