Αφού διάβασα λοιπόν την Σκοπιά να ΄μαι πάλι εδώ να γράψω και τα παραλειπόμενα της ανάγνωσης.
Φυλλομετράω την σκοπιά και βρίσκω κατά σειρά εμφάνισης τα παρακάτω θέματα:
«Πόσο ευτυχισμένοι είστε»
Ρητορικό φαντάζομαι ερώτημα γιατί συνεχίζει παρακάτω στο:
«Ασφαλής οδηγός ευτυχίας»:
Όπου με λίγα λόγια μας λέει ότι ερευνητές γνωρίζουν ότι συγκεκριμένες καταστάσεις συμβάλουν στην ευτυχία. Και αυτές είναι η σωματική ευημερία, η καλή εργασία, η επαρκή τροφή και στέγαση και ενδυμασία, η ικανοποίηση των δημιουργικών αναγκών και οι αληθινοί φίλοι. (μέχρι στιγμής δεν μας είπαν τίποτα που να μην ξέρουμε. Αν και δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες του στυλ πως εννοούν ακριβώς εννοούν όλα αυτά! Μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια υπερκαταναλωτική κοινωνία. Κάποιος θεωρεί επαρκή ένδυση π.χ. από Gucci και πάνω!).
Αμέσως μετά μπαίνει στο θέμα. Εκτός λοιπόν από όλα τα παραπάνω (δεν διευκρίνισε τι συμβαίνει αν κάτι λείπει) απαραίτητη προϋπόθεση για την ευτυχία μας «Είναι η γνώση του ευτυχισμένου Θεού, του οποίου το όνομα είναι Ιεχωβά. 1 Τιμόθεο 1:11). Επειδή συνεχίζει «λογικά (απορώ που ακριβώς κολλάει η λογική εδώ) αυτός γνωρίζει τι μπορεί να μας κάνει αληθινά ευτυχισμένους».
Μετά από αυτά συνεχίζει στο πώς να καταπολεμήσετε την πρώτη αιτία λύπης που είναι ο θάνατος παραθέτοντας διάφορα χωρία από τη Βίβλο. Το πιο ενθαρρυντικό ήταν η ανάσταση του Λαζάρου!!!
Συνεχίζει…
«Αυξηση ανάμεσα στον πολυποίκιλο Λαό της Ουγκάντας»:
Και αναφέρει το πόσο καλή δουλειά κάνουν οι σκαπανείς (πλασιέ) τους στον λαό αυτής της χώρας.
Παρακάτω ξανά-επιστρέφει στο προηγούμενο θέμα:
«Ναι, Μπορείτε να βρείτε την Ευτυχία»:
Με ποιον τρόπο? Πάλι με τον ίδιο. Το λέει και στον υπότιτλο. Η εμπιστοσύνη στον Ιεχωβά οδηγεί στην Ευτυχία.
Συνεχίζει στο επόμενο θέμα που είναι το:
«Φροντίσε αυτό το Κλήμα»!
Ναι. Ασχολείται με τον τρύγο και πόσο ευλογημένος είναι μιας και αναφέρεται στις γραφές! Πλήθος από χωρία. Για κάθε γούστο. Αλλά η χρήση τους μάλλον εκφοβιστική. Να γιατί:
(Ιωάν. 15:
1 Λόγος) «Εγώ είμαι το αμπέλι το αληθινό και ο Πατέρας μου είναι ο αμπελουργός.
(Ιωάν. 15:2 Λόγος) Κάθε κλήμα φυτεμένο σε μένα που δεν καρποφορεί, το ξεριζώνει. Και κάθε κλήμα που καρποφορεί, το καθαρίζει για να δώσει περισσότερο καρπό.
(Ιωάν. 15:5 Λόγος) Εγώ είμαι το αμπέλι, εσείς τα κλήματα. Εκείνος που παραμένει ενωμένος μαζί μου κι εγώ μαζί του, αυτός παράγει άφθονο καρπό, γιατί χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε.
(Ιωάν. 15:6 Λόγος) Αν κάποιος δεν παραμείνει ενωμένος μαζί μου, αυτός βρίσκεται πεταμένος έξω σαν το ξεραμένο κλήμα. Κι αυτά τα μαζεύουν, βέβαια, και τα βάζουν στη φωτιά και καίγονται.
Παραλείπει για ευνόητους λόγους μάλλον τα ενδιάμεσα και επόμενα χωρία…
(Ιωάν. 15:4 Λόγος) Μείνετε ριζωμένοι σ' εμένα κι εγώ σ' εσάς. Όπως δεν μπορεί το κλήμα να καρποφορήσει μόνο του, αν δεν παραμείνει στο αμπέλι, το ίδιο κι εσείς, αν δεν παραμείνετε ριζωμένοι σε μένα.
(Ιωάν. 15:7 Λόγος) Αν παραμείνετε ενωμένοι μαζί μου και τα λόγια μου μείνουν ριζωμένα μέσα σας, ό,τι κι αν θέλετε ζητήστε το και θα σας δοθεί.
Προφανώς δεν τους συνέφερε ιδιαίτερα να τα αναφέρουν!
Και συνεχίζει στο φοβερότατο θέμα :
«Πόσο αγαπώ τον Νόμο Σου!»
«όλη την ημέρα είναι μέλημα μου» - Ψαλμός 119:97
Εδώ τώρα τι να πω? Δεν κατάλαβα και εγώ σε ποιον ακριβώς νόμο αναφέρεται γιατί μόνο τα απέξω απέξω λέει. Συγκεκριμένα λέει μόνο για το Σάββατο που όρισε ο ίδιος ο Θεός παρακαλώ να είναι μέρα αργίας. Τον ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε σε μια μελλοντική αναθεώρηση των αργιών γενικά που έχουμε γιατί μάλλον μας είναι λίγες.
Συνεχίζει στο επόμενο θέμα που είναι για πολύ βαριάς μορφής πιστούς:
«Στις υπενθυμίσεις σου εντρυφώ».
Χωρίς σχόλια! Βαρέθηκα πια εδώ να διαβάζω!!!
«Μάθημα Υπερηφάνειας και ταπεινοφροσύνης»
Στο οποίο διηγείται μια ιστορία και πάλι εκφοβισμού από την βίβλο.
Και τέλος ήταν το θέμα
«Τηλεόραση. Καλή συντροφιά για τα παιδιά?»
Για να καταλήξει στο ότι δεν είναι ιδιαίτερα καλό μέσο επικοινωνίας και αν θέλουμε επικοινωνία την οποία Ο Ιεχωβάς ο πρωτουργός της οικογενειακής διευθέτησης θεωρεί σπουδαία, να καλέσουμε κάποιον από αυτούς να μας κρατάει συντροφιά!
Φυσικά όλα αυτά διανθισμένα με εικόνες από χαμογελαστά πρόσωπα κάθε φυλής.
Ένα μόνο δεν κατάλαβα. Που τα βρίσκουν όλα αυτά τα κονδύλια και στρατολογούν τόσους ανθρώπους?