Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, August 02, 2006

Ιατρικό ανακοινωθέν Φιντέλ Κάστρο

Ακούω στις ειδήσεις.
Ο Φιντέλ Κάστρο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και θα τον αναγκάσουν να είναι ξάπλα για κανά μήνα, μεταβιβάζει προσωρινά την διαχείριση της εξουσίας από τον εαυτό του στον αδερφό του μέχρις ωσότου να γίνει καλά και να επιστρέψει στα καθήκοντα του.
Ο Κάστρο εισαγάγει μια νέα πατέντα : Κληρονομική δικτατορία

Αφιερωμένο στον λαό της Κούβας και στους απανταχού λαούς που τέλεσαν ή τελούν υπό δικτατορικά καθεστώτα.
«Αφήστε μου ακόμη λίγο καιρό,
Δουλέψτε σκληρά και σε λίγο θα αναλάβω όλες σας τις φροντίδες.
Θα σας εξασφαλίσω απέναντι σε όλα τα δυσάρεστα ενδεχόμενα (εκτός βέβαια από την απώλεια της ελευθερίας, αυτό να λέγεται!).
Θα σας παντρέψω,
Θα αναθρέψω τα παιδιά σας,.
Τι μπορεί να ζητάτε περισσότερο?
Τι να την κάνετε την ελευθερία?
Μια και εγώ που θα αναλάβω ακόμη και τον κόπο να σκέφτομαι για σας,
Θα μπορούσα θαυμάσια να είμαι ελεύθερος στην θέση σας.»
Ζωρζ Μπερνάνος – Σε τι χρησιμεύει η ελευθερία.

6 comments:

Π said...

Eμείς όμως έχουμε άλλη πατέντα: κληρονομική πρωθυπουργία - βλ. Παπανδρέου και Kαραμανλή, ενώ προαλείφεται και η Nτόρα. (O επίσης προαλειφόμενος Bενιζέλος είναι ψευδώνυμος.)

Kαι, καθώς τα γράφω αυτά, το βλέμμα μου δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον γαϊδουράκο που κοσμεί το προηγούμενο ποστ - γιατί άραγε;

Debby said...

Καλημέρα Π!
Οπως φαίνεται ζήλεψε εμάς και την δική μας κληρονομική δημοκρατία!!

Οσο γιατι κόλλησε το βλέμμα σου στον γάιδαρο του προηγούμενου post?

Είτε γιατί πρόκείται για τον πιο συμπαθητικο γάιδαρο κινουμένων σχεδίων (Τον αγάπησα όταν τον είδα στο Σρέκ),
είτε γιατί ένας γάιδαρος δεν θέλει πολύ να συσχετιστεί με τους πολιτικούς.
Προκαλεί συνειρμό!!

Debby said...

Καλώς σε βρήκα αγαπητέ Thripas!
Δεν με ενοχλεί καθόλου που έχουμε διαφορετικές απόψεις οπότε μην αισθάνεσαι άσχημα που με το ποδαρικό διαφωνείς.
Για να ξέρεις με ποιον μιλάς, σου λέω ότι η πολιτική δεν με ενδιαφέρει. Την θεωρώ βλαβερή καταρχήν. Κάλως η κακώς όμως οι άνθρωποι για να χειραγωγούνται εκτός από τις θρησκείες χρέιάζονται και τους ηγέτες τους. Αυτά τα δύο είναι οι κύριες αιτίες για τους πολέμους. Βλέπε και τον τρέχον πόλεμο.

Σεβαστή η άποψη σου. Με παρεξήγησες όμως σε ένα δυο σημεία.
Πρώτα απ'όλα πουθενά δεν υποτίμησα την Κούβα. Απλά ισχυρίσθηκα ότι το καθεστώς της είναι δικτατορικό. Αυτό δεν το λέω γιατί επηρεάστηκα από κάποια προπαγάνδα, αλλά γιατί η κοινή λογική που διαθέτω, λέει ότι δεν μπορεί να είναι αλλιώς όταν επι σειρά ετών άρχει ένα και μόνο πρόσωπο ενώ νέες γενιές ανθρώπων έρχονται στην ζωή. Μην μου πεις ότι ο νέος στην Κούβα που είναι 20 ετών σήμερα π.χ. ήθελε να τον κυβερνά ο Κάστρο από τότε που ήταν στην κοιλιά της μάνας του? Αυτόν ποιος τον ρώτησε τι όραμα έχει για την χώρα του? Ισως δεν θέλει το εμπάργκο. Αλλά φυσικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Δεν με ενοχλεί και τόσο που μεταβίβασε την εξουσία στον αδερφό του. Με ενοχλεί που ενώ βαδίζει τα 80 του χρόνια, είναι με τους βιολογικούς νόμους στο κατώφλι του άλλου κόσμου, έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, αυτός ο τόσο σοσιαλιστής (και μη δικτάτορας όπως λες) ηγέτης ή δεν σκέφτετε ότι υπάρχει πιθανότητα να πεθάνει και άρα να φροντίσει για την ηγεσία της χώρας του, ή απλά ισχύει το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, και την μεταβιβάζει στον αδερφό του. Είναι αυτή κίνηση κάποιου που πονά τον τόπο του ή κίνηση κάποιου υπερόπτη ηγέτη?
Εμείς ναι, χειραγωγούμαστε με άλλους τρόπους και ψηφίζουμε συνέχεια τους ίδιους ανθρώπους και έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε ελευθεροι. Εχουμε όμως πάντα την δυνατότητα, άσχετα αν δεν την χρησιμοποιούμε, να εκλέξουμε άλλους. Το γιατί δεν το κάνουμε είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

George Sou said...

Ισόβιοι ηγέτες; Ότι και να ήταν στα νιάτα του, πέρασε. Τι παραμένει σταθερό στο κόσμο μας; τα πάντα αλλάζουν. Α ναι εκτός της πολιτικής – πολιτιστικής μας κληρονομιάς ( υπάρχουν και άλλα ονόματα π ...)

Debby said...

G help me,
αν υπάρχουν λέει και άλλα ονόματα... Εμας το έχουν κάνει οικογενειακή επιχείρηση. Οποιος τελειώνει τις σπουδές του εδώ κάνει πρακτική.

George Sou said...

Πρακτική και πετυχήμενη μάλιστα. Για τον ίδιο...