Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Sunday, August 06, 2006

Ουτε έλεγχος γεννήσεων ούτε έκτρωση: Η πλανητική αυτοκτονία.

Διαβάζοντας το τελευταίο post του Cyrusgeo σχετικά με την κατήχηση στα σχολεία και τον τρόπο που διδάσκονται τα παιδιά για την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μου ήρθε στο νου ένα θέμα που με απασχολεί σχετικά με τον τρόπο που «δασκαλεύει» ο Χριστιανισμός σχετικά με την αντισύλληψη.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ξέρω από πρώτο χέρι γυναικών οι οποίες πήγαν να εξομολογηθούν και έφυγαν σχεδόν τσακωμένες με τον παπά γιατί ήταν εναντίον στην αντισύλληψης που έπαιρναν. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι. Γιατί οι ίδιες γυναίκες μετά δεν έμαθαν κάτι από αυτό, μόνο το ότι υπάρχουν καλοί και κακοί παπάδες.
Γιατί η εκκλησία είναι τόσο πολύ εναντίον της έκτρωσης και της αντισύλληψης;

Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι αριθμών. Πόσους χριστιανούς έχεις στον κόσμο; Αυτή είναι η δύναμη σου. Οσο περισσότεροι χριστιανοί υπάρχουν, τόσο μεγαλύτερη δύναμη στα χέρια των χριστιανών παπάδων. Κανένας δεν ενδιαφέρεται να σώσει κανέναν, μόνο να μεγαλώσει τον πληθυσμό. Ο χριστιανισμός δεν έκανε τίποτε άλλο από το να εκδίδει συνεχώς διατάγματα από το βατικανό κατά του ελέγχου των γεννήσεων, λέγοντας ότι είναι αμαρτία να χρησιμοποιούνται μεθόδοι αντισύλληψης, ότι είναι αμαρτία να υποστηρίζει κανείς την έκτρωση ή να την νομιμοποιήσει.

Νομίζετε ότι ενδιαφέρονται για τα αγέννητα παιδιά?

Δεν τους ενδιαφέρει, δεν έχουν καμιά σχέση με εκείνα τα αγέννητα παιδιά. Υποστηρίζουν το συμφέρον τους, αν και ξέρουν πολύ καλά ότι αν δεν γίνουν εκτρώσεις, αν δεν εφαρμοστεί η αντισύλληψη, ολόκληρη η ανθρωπότητα ετοιμάζεται για ομαδική αυτοκτονία. Και η κατάσταση δεν είναι πολύ μακριά, ώστε να μην μπορείς να την δεις. Μέσα σε δεκαπέντε χρόνια, ο πληθυσμός της Γης θα είναι τόσος που η επιβίωση θα είναι αδύνατη.

Από τη δική της πλευρά η επιστήμη εξακολουθεί να βοηθά τους ανθρώπους να επιβιώνουν, ο χριστιανισμός ανοίγει συνεχώς νοσοκομεία και μοιράζει φάρμακα και η «Μητέρα Τερέζα» είναι παρούσα για να σου δώσει συγχαρητήρια, ο πάπας για να σε ευλογήσει... Υπάρχουν όλων των ειδών οι οργανώσεις. (Από ομιλία του Osho)

Κλείνοντας να ενθαρρύνω και εγώ με την σειρά μου όλους όσους θα ήθελαν να συνεισφέρουν με την υπογραφή τους για το «Ηλεκτρονικό ψήφισμά για την ένταξη της διδασκαλίας της εξέλιξης στο Ελληνικό σχολείο.» Για κάποιο λόγο δεν μου λειτουργεί το link οπότε όποιος θέλει μπορεί να μπει μέσω του blog του Cyrusgeo.

12 comments:

Thrass said...

Με την αντισύλλυψη κάτι μπορεί να γίνει. Στο θέμα της έκτρωσης όμως, δε βλέπω πώς ο χριστιανισμός μπορεί να συγκλίνει σε συμβιβασμό, χωρίς να πέσει σε (ακόμη μία) αντίφαση. Μάλλον θα πρέπει να ξαναγραφεί η Καινή Διαθήκη από την αρχή για να γίνει κάτι τέτοιο.

cyrus said...

Ο σέρβερ που φιλοξενεί το ψήφισμα είναι κρατικός, και από χθες έχει προβλήματα. Κάποια στιγμή θα το διορθώσουν, φαντάζομαι. Είναι και Αύγουστος, βέβαια...

ovi said...

Πάλι για σεντόνι με πάτε και η ιδιοκτήτρια θα με κατηγορήσει για κατασκήνωση!!!

Λοιπόν μάλλον μπερδέυετε την θρησκεία με τους παπάδες. Πουθενά η βίβλος δεν μιλάει για αντισυλληωη, εκτρώσεις ή HIV και ολα τα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τον πολίτη του 21ου αιώνα. Αυτά τα δημιουργήσαν και δημιουργούν οι παπάδες, παραφράζοντας ή ζηλώτυπα προσθέτοντας τις δικές του εκδοχές μιάς και τους 'αγγιξε' το άγιο πνεύμα. Τι δραματικό όταν για παράδειγμα για το ίδιο ακριβώς πράγμα η ορθόδοξη εκκλησία κατηγορεί την καθολική. Ο δε πρώτος διδάξας ήταν ο Παύλος ο οποίος με σειρά αφορισμούς ισοπέδωσε φιλοσοφίες αιώνων.

Το τι σημαίνει παράφραση είναι φανερό τουλαχιστον σε μένα που ζω σε μιά χώρα που έχει γυναίκες κλητρικούς και που είναι πολύ χαριτωμένες με το κραγιόν τους και την κοκεταρία τους. Και μη στεναχωριέστε κι αυτοι έχουν βρει τις ανάλογες παραφράσεις που δικαιολογούν τις πράξεις τους, οπως ακριβώς κάποιοι άλλοι απαγορεύουν στην αμαρτωλή γυναίκα να μπει στο ιερό ή κάποιοι άλλοι την υποχρεώνουν να μην μπει στην εκκλησία ασκεπής!

Παρ' επιπτόντως η καθολική εκκλησία συντομα θα δεχτει την αντισύληψη αλλά μόνο σε παντρεμένα ζευγάρια ή σε περίπτωση HIV positive, η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της. Αλλωστε μόλις πριν απο τριάντα χρόνια επιτέλους αποδεχτείκαν οτι η γή είναι στρογγυλή, εσεις με την αντισύληψη βιαζόσαστε;

Αν και ο ίδιος άθεος περιμένω την ημέρα που οι απανταχού πιστοί θα αποφασίσουν να διαβάσουν την βίβλο και όχι την παράφραση του κάθε 'ελάτε και με το σκουλαρίκι'!!!

Debby said...

Thrass,
Αυτοί ας λένε ότι θέλουν. Η πολιτεία να μην τους στηρίζει θέλω. Μια γυναίκα να μπορεί να διαχειριστεί τον εαυτό της όπως θέλει. Αν κάνει καλά ή όχι που επιλέγει κάτι τέτοιο να είναι δικό της θέμα και μόνο.

Cyrus, thankς για την πληροφορία. Για την ακρίβεια ο firefox την ανοίγει την σελίδα. Ο IE με τίποτα. Θα δούμε.

Ovi, καλέ μου εσύ με τα σεντόνια σου! Ελα μου που είναι όμορφα!
Λοιπόν, ναι, τα έχουμε με τους παπάδες, αλλά και με όλο τον χριστιανισμό έτσι όπως είναι σήμερα. Γιατί αυτό που ονομάζετε "θρησκεία" δεν υπάρχει μεμονωμένο. Και το ξέρουμε πολύ καλά όλοι όσοι μέσα τους νιώθουν την θεικότητα να αιωρήτε στην ατμόσφαιρα αλλά δεν πιστευουν σε κανένα θεό.
Για την ακρίβεια, εγώ προσωπικά θέλω να κοιτάνε το μαγαζί τους και αυτούς που τρέχουν πίσω τους και να αφήνουν στην ησυχία τους όλους εμάς που δεν θέλουμε να έχουμε σχέση.
Δεν ξέρω πως είναι στην Φιλανδία, αλλά εδώ βήμα δεν κάνει κανείς αν πάει κόντρα με όλο αυτό το παχύ, μαυροφορεμένο (και ενίοτε λαμπροστολισμένο), τεμπέλικο, συρφετολόι των παπάδων. Θα το ξέρεις φαντάζομαι. Δεν ξέρω αν το έχεις "νιώσει" στο πετσί σου επίσης!

ovi said...

Δόξα το θεό αυτό δεν το έννιωσα ποτέ στο πετσί μου!!! ;D

Μην ξεχναμε βέβαια οτι υπάρχουν και φωτισμένοι άνθρωποι της εκκλησίας όπως ο επίσκοπος Tuttu που είχα τη τιμή να του παρω συνέντευξη πριν απο μερικά χρόνια και φυσικά ο Dr. Martin Luther King Jr. αλλά πιθανώς αυτοι να είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει το κανόνα και γι' αυτό και ήρθνα και σε ρίξη με την εκκλησία.

Οσο για το δικαίωμα αυτοδιάθεσης της γυναίκας θα με βρείς απόλυτα σύμφωνο.

Ουφ, τα κατάφερα να το κάνω μικρό!!! :D

Μαύρος Γάτος said...

Πόσο εύκολα βαφτίζει η Εκκλησία το Σκοτάδι Φώς...

Και πόσο ανυπόφορη είναι η ζωή στο Σκοτεινό δήθεν Φως...

αθεόφοβος said...

Σχετικά με την αντισύλληψη που λέει ο οvi ότι θα επιτραπεί στους καθολικούς,όπως γραφω και σε ένα σχετικό ποστ στις 10-5-06 η συζήτηση γίνεται εάν πρέπει να επιτραπεί όταν ο ένας σύζυγος έχει ΑΙDS.
Μέχρι στιγμής Ους ο Θεός συνέζευξε καπότα μη χωριζέτω!
Ευτυχώς, πρός μεγάλη θλιψη των επιθεωρησιογράφων, η ορθόδοξη εκκλησία,(λέγε με Χριστόδουλος)δεν έχει βγάλει σαν το Βατικανό φετφά περί των σεξουαλικών σχέσεων μόνο μητροπολίτης Λαγκαδά έχει μιλήσει στην σοβαρή!!! Εσπρέσο περί πηδήματος.

Debby said...

Καλημέρα σε όλους!

Ovi! Ξέρεις τι μου άρεσε στο σχόλιο σου!! Εκείνο το "Δόξα το Θεό"!!!
Αλήθεια αυτήν την συνέντευξη που πήρες απο τον Tuttu υπάρχει πουθενά να την διαβάσουμε?
(Τι περίπτωση και αυτή όποιο blog και να σηκώσεις να βρίσκεις από κάτω ένα δημοσιόγραφο!!! Μην ακούς εσύ Ovi. H εμφάνιση σου εξάλου παραπέμπει σε μποέμ καλλιτέχνη!)

Μαυρε Γάτε, καλώς ήρθες. Σε διαβάζω πάντα έχε υπόψη.
Οσο για την ανυποφορη ζωή, όλοι οι υπόλοιποι την βλέπουν, εκτός από αυτούς που τν ζούν...

Αθεόφοβε, και με αυτό πάλι το διάταγμα την αύξηση του πλυθυσμού προστατεύουν μακροπρόθεσμα!
Του Χριστόδουλου δε, του κοπήκαν τα φτερά τότε με τα αίσχη του σιναφιού του που βγήκαν στην φόρα. Τώρα θα είχε τις κάμερες να τον κινηματογραφούν την ώρα που θα έκανε το μπάνιο του στην θάλασσα σαν τις παλιές καλές εποχές και που ξέρεις, μπορεί να είχε εκδόσει και οδηγό προς ναυτιλομένους σχετικά με το σεξ. Η μήπως όχι? Μήπως είναι πολύ υποκριτής για να το κάνει γενικώς?

ovi said...

Ουπς! Ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου 'δημοσιογράφο' πάντα με θεωρούσα 'παρατηρητή cartoonist'.
Μετά από 25 χρόνια αποτραβιέμαι σταδιακά στίς λίμνες της Φιλανδίας και όλη η δουλειά μου θα μπεί σταδιακά στο ovimagazine μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου αν θελήσουν οι κύριοι ΙΤ ή ΕΤ όπως αποκαλούν τον εαυτό τους.
Αν και παρατηρόντας τα 'σεντόνια' που έχω αφήσει τούς τελευταίους μήνες μάλλον δεν λέω να το 'βουλώσω'!!!

Λιπαρδόνιος said...

Η εκκλησία (ή καλύτερα ο χριστιανισμός,καθώς η λέξη εκκλησία είναι τόσο όμορφη,χρησιμοποιείται πολύ πριν την εμφάνιση του χριστιανισμού και δυστυχώς σήμερα η θρησκεία την έχει οικειοποιηθεί...) έχει έναν ακόμη λόγο πιστεύω να είναι αντίθετη στην αντισύλληψη και πιο συγκεκριμένα στη χρήση του προφυλακτικού.Γνωρίζει πολύ καλά ότι πολύ πιο εύκολο είναι να πέσει στα δίχτυα της κάποιος που πάσχει από ανίατη(με τα μέχρι σήμερα δεδομένα-και αναφέρομαι στον HIV) ασθένεια,μιας και εμπειρικά είναι διαπιστωμένο ότι ο δυστυχής,ο ταλαίπωρος και ο μη έχων να στηριχθεί κάπου αλλού, έχει περισσότερες πιθανότητες να στραφεί προς λύσεις πέραν της λογικής και πέραν της επιστήμης, προς λύσεις θείας παρέμβασης,ως έσχατο καταφύγιο ελπίδας και σωτηρίας.Η συνισταμένη βέβαια πάντα είναι η ίδια: Να διογκώνεται τόσο το πρόβλημα του "ασθενούς" (σωματικά,αλλά και ψυχικά ασθενούς,όπως τον καταντούν) και παράλληλα να διογκώνονται και ορισμένα βαλάντια...

Ovi Είσαι στη Φινλανδία;Πρώτη φορά βασικά σε συναντώ σε κουβέντα(μάλλον είμαι κάπως νέος στο χώρο των ιστολογίων) Έχω ζήσει μισό χρόνο στο Ροβανιέμι και πραγματικά την έχω λατρέψει τη χώρα αυτή...

ovi said...

Στά γρήγορα γιατί στο τέλος η debby θα μου απαγορεύσει την είσοδο!!! Ναι, ναι, jo kulla!!!

Debby said...

Καλή σας μέρα!

Ovi μην ξανακούσω να λες ότι θα σου απαγορέυσω την είσοδο! Ουδέποτε!
Αλλά τι να γίνει που αυτά που γράφεις είναι τόσο ενδιαφέροντα και σε ρωτάνε όλοι?

Apollon, λες να είναι πια τόσο "όρνια"??? Δεν θέλω να το πιστεύω!